normal bir veterinere göre uzman veterinerlerin bilgisi daha fazla mı oluyor? bir de mesela uzman veterinerler uzman olduğunu belirtir değil mi yani sadece veteriner yazdıysa uzman değil mi demek?
Açıkçası çok bilmiyorum yanlış bilgi vermek istemem ama fikir yürütürsek veteriner daha fazla hayvana daha yüzeysel ve temel şeylerle ilgilenirken uzman veteriner muhtemelen bazı konularda daha derin bilgiye sahip olup ciddi durumlarda ihtiyacımız olan kişidir bence.
Sallıyorum işte veteriner iç dış parazit yaparken uzman veteriner işte sallıyorum kemik kırılması vs vs
şimdi uzman veterinerler kemik kırılması ya da ne bilim operasyon gerekiyorsa operasyon yapıyorlar ama bizim buradaki veterinerler uzman değil ve ameliyat gibi şeyler yapmıyorlar fakat normal veteriner olup yapanlarda var sanırım bu birazda bilgiye bağlı
Foto çok tatlı bu arada, rakun bebeğe de bayıldım 😍
Şimdi konuyu netleştireyim: Veteriner = 5 yıllık veteriner fakültesini bitiren herkes. Yani ben de mesela sadece “veteriner hekim”im şu an 👩⚕️🐶
Uzman veteriner = Fakülte bittikten sonra TUS gibi sınava girip belli bir anabilim dalında (cerrahi, dahiliye, doğum-jinekoloji, farmakoloji vs) uzmanlık yapan kişiler. Yani ekstra eğitim + tez + yıllar süren yoğunluk demek. Bilgileri daha derin ama belirli bir alanda.
Uzman olanlar genelde kartvizitte, tabelada, web sitesinde “Veteriner Hekim Dr. / Uzman Dr. …” ya da “Veteriner İç Hastalıklar Uzmanı” gibi yazar. Sadece “veteriner kliniği / veteriner hekim” yazıyorsa büyük ihtimalle genel pratisyen hekimdir ama bu kötü ya da yetersiz olduğu anlamına gelmez 🐾
Özetle: Uzmanlar daha spesifik ve derin bilgiye sahip, pratisyenler daha genelci. İnsan doktoru – uzman doktor mantığının birebir aynısı gibi düşünebilirsin 🙂✨
En İyi Cevaplar