Arkadaşlar çok saçma ama evde beyaz kertenkele var. Karanlık odaya kaçtı yakalayayım derken. Ben de kapının altını bir şeyle kapattım. Nasıl çıkar o oradan. Ya da eve niye girmiştir?
3 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Onlar kertenkele değil emcik deriz çok sevimlidirler eğer besler kendine alıştırırsan elinde bile sevebilirsin dilini çıkartır gülümseyen bir surat ifadesi vardır
Tövbe bismillah
Neyle beslicem ben bunu be
Sevimli mi 😂😂
Evde gördüğün şey büyük ihtimalle bir Geko türü olan küçük bir kertenkele ve insan için zararlı değildir. Geko genelde böceklerle beslenir ve ışık ile sıcaklığa geldiği için eve girer. Beyaz görünmesi muhtemelen nadir pigment ya da ev ortamına uyumla ilgilidir, saldırmaz, ısırmaz. Kapı altını kapatmak onu içeride gereksiz şekilde strese sokabilir ve çıkışını zorlaştırır. En doğrusu odayı sakin bırakıp bir çıkış açman ve kendiliğinden çıkmasını beklemendir. Zorla yakalamaya çalışmak kuyruğuna zarar verebilir panik onu daha çok saklar. Bir süre ışığı kapatıp ortamı sakin tutman çoğu zaman en hızlı çözüm olur.
Bizim evde var. Hiç karışmıyorum.
Korkmana hiç gerek yok, evinde gördüğün bu canlı muhtemelen zararsız bir duvar kertenkelesi veya gekodur. İnsanlara zarar vermezler, aksine evdeki böcekleri temizledikleri için faydalıdırlar.
O kertenkele iç Anadolu da olur genelde zararsız bence
Beyaz kertenkele büyük ihtimalle duvar kertenkelesi tarzı masum bir miniş 🦎 Sana asla zarar vermez merak etme 🙈 Evine de muhtemelen böcek kovalarken ya da sıcak yer ararken girmiştir.
Kapıyı açıp ışıkları yak, biraz ses yap. Genelde karanlık ve sessiz yere kaçarlar. Pencere ya da balkon kapısını aç ki kendi yolunu bulup çıksın. Korkarsan da birinden yardım iste, sen ona değil o sana daha çok korkuyordur 😅
Cevap
21Cevap
zararsızdır.
Onun adı semender
Zararsızdır
Kendince gir deşik bulup girmiştir evin içine
Her yeri kapatsanızda yine girer
İlişmeyin
Evinizin bereketi olsun
Yav girsinde ben yokken girsin. Korkuyom
Korkmayın
Şu anda kirpiklerinizin arasında ondan daha zararlı binlerce organizma dolaşıyor
Rahat olun
Kertenkele zararsız bir hayvandır, korkmana gerek yok. Beyaz hiç görmemiştim vay be
Bende ilk kez gördüm
Yanii bilemiyorum timsah da girebilirdi bu açıdan bak
Yav zaten korkuyorum. Dediğin Lafa bak. Timsah girse evi terk ederim o yaşasın evde
Zarardan çok yararlıdır. Böcek varsa yer kendi kendine çıkar zaten senin bir şey yapmana gerek yok
belki zararli olabilir dikkatli ol hiç belli olmaz
kertenkele zararlı değildir.. dışarda böcek kovalarken veya kediden kaçarken girmiştir
Sen nasıl ondan korktuysan o senden daha fazla korkar emin ol hiçbir şekilde yaklaşmaz
Olsun
Yaklaşmaz bu yanına ya emin ol yaklaşmaz bak şu anda benim evimde bile var hangi odada bilmiyorum bile 🙂
Neyse
Dediğim gibi korkulacak bir şey yok
O korku geçti kanka 2 gün oldu neredeyse
Öyleyse sorun yok
Vermez. Onlar sadece sinek ve mucukları yiyip temizler. Çok faydalı hayvanlardır
kertenkele zarar vermez. zaten korkup kaçmış hayvan.
Köyde duruyorken cok oluyodur geler deriz onlar insanlara zarar vermez hep kaçarlar korkmana gerek yok kaç yaşındasın kanka
20 yaşındayım kedi köpek dışında ki bütün hayvanlardan korkuyorum. Eski evimi hamam bocegi basmıştı. Önce tek tük vardı ilaç sıktım dışarı çıktım. Eve bir girdim perdeden cama kadar heryerdeydiler. O gece korkudan uyuyamamistim. Çok korkuyom şimdiden travma oldu herhalde
boğazlayıp öldürür knk dikkatli ol
Komik
Gel pisi pisi falan de belki çıkar odadan
OF.
Sen dua et bir tane girmiş olsun
Deme öyle uyuyamam
Kapının altını kapattin da ya şu an ki odanda varsa
Sus
Düşünsene suratina lap atlıyor, uyanıyorsun
Allah için sen yazma
Yolunu kaybetmistir bilmeden yokda girmez
onu tavasi guzel olur bol baharatli