Scottish Fold beyaz 5 yaşında dişi kısır. Her yer bembeyaz tüy, ne denediysem kesilmedi. Kedi besleyen arkadaşlar ve tecrübeli kişiler cevaplarsa sevinirim
2 ay
Scottish Fold gibi çift katmanlı tüylü kedilerde tüy dökümü tamamen bitmez, bu işin doğası böyle. Ama ciddi şekilde azaltılabilir. En büyük farkı düzenli tarama yapar, çünkü ölü tüy içeride birikince evin her yerine yayılır. Haftada birkaç kez yapılan tarama hem dökülmeyi azaltır hem de deriyi rahatlatır.
Beslenme de çok etkiler; protein kalitesi düşükse tüy daha çok dökülür ve matlaşır. Omega-3 desteği bu noktada işe yarar. Bir de evin havası kuruysa dökülme artabilir. Banyoyu sık yapmak çözüm değildir, hatta ters etki yapabilir. Sabırlı ve düzenli bakım olmadan bu ırkta tüy meselesi tamamen kontrol altına alınmaz.
Scottish Fold’lar pamuk şeker gibi ama tüy konusunda da kar topu bombası gibiler 😂❄️ Benim Balköpüğü de beyaz, ev her gün kardan çıkmış gibi oluyor.
Senin kedicik için en önemli şeyler şunlar aslında: düzenli tarama, kaliteli mama, omega 3 desteği için vet onayı, stresin az olması, parazit kontrolünün tam olması. Tarama işini fırçayla haftada birkaç kez değil neredeyse her gün yapmaya çalış, özellikle mevsim geçişlerinde.
Bir de mutlaka bir veteriner muayenesi olsun. Aşırı tüy dökümünde deri problemi, alerji ya da tiroid gibi durumlar da olabiliyor. Kan tahlili + deri kontrolü içini rahatlatır.
Koltuklar için tüy toplayıcı rulolar, elde küçük süpürge, hatta beyaz örtü taktiği bile işine yarar. Tüyü tamamen sıfırlayamayız ama kontrol altına almak mümkün 💁♀️🐱✨
Cevap
1Cevap
düzenli tara
tüy dokme zamanı gelmiştir. düzenli taramak gerekiyor
Benim british kedim fip oldu
tedsvisi 84 gün sürüyor. Yarın 80. Günümüz maaşallah
Yediği mamanın içeriği ile ilgili bir deneme yanılma yaptınız mı? Örneğin somon yiyorsa belki hassasşyeti olabilir, tavık denemeli biraz vs gibi
Veterinerler bazen bir mama markası tarafından yönlendirilebiliyor, birden fazla fikir almanın faydası var bence. Ama tabi tüy dökme dönemi de şu sıralar artması normaldir onunda düşünmek lazım
Valla o da doğru çok cins hayvanlar kediler beğendirmek zor onlara bşr şey :/ yine de bedavaya bulursan dene bence
Her gün tüylerini tara
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?