Madem iti köpeği bu kadar çok seviyorsunuz çevreyi de senin biraz, yemek artıklarını bırakıp gitmeyin oeler
Keşke devlet biraz daha sert olsa da sizin gibi it, keditaparlara ceza verse.
önceden toprağı sıksan şüheda fışkırıyordu şimdi kedi köpek fışkırıyor. her yerde hayvanlar, geceleri rahatsız ediyorlar kovalıyorlar, hastalık riski desen cabası, her yerdi hayvan maması hayvan dışkısı, lağım faresine kalp masajı yapan mı dersin lağım faresini alıp veterinere mi götüren dersin, lağım faresini kedi köpek besler gibi beslemeye çalışan mı dersin. peygamberimiz sevgide aşırıya kaçmayın buyurmuş. hadi hayvan seversin okeydir ama bu artık hayvanı putlaştırmak, hayvana tapmak, sağlık bir zihin yapısı değil.
Cidden iğrenç ya.
Eskiden bir mahalleye taşınılacağı zaman mahalledeki hayvan sayısına, kedi köpekler için yapılan küçük barınaklara yerlere bakar ve hayvanların mahalleliden kaçıp kaçmadığına bakılırdı. Bu insanların içindeki merhametin ve insanların ne kadar iyi olduğunun bir göstergesi idi. Şimdi diyorsunuz ki hayvanlara tapıyorlar. Kendini o minik canların yerine bi koy bakalım soğukta yağmurda dışarıdasın karnın aç belki hastasın ve söyleyemiyorsun çünkü dilin yok. He mesele mama kapları yemek artıklarının çevreyi kirletmesi ise evet orada da siz haklısınız özel besleme alanları seçilmeli ve o bölgelere belediyelerin kontrolünde mama ve su kapları yerleştirilmeli. Çünkü insanlarımız kendi yemedikleri yemekleri hayvanlara verdiklerinde iyilik yaptıklarını düşünürken zarar verebiliyorlar farkında olmadan.
Zaten kap içine koyuyoruz da siz gibi insan müsveddeleri etrafa dağıtıyor. Koku yapan şeylerin konmasına ve her yemeğin konmasına ben de karşıyım ki hayvanlar her şeyi yiyemedikleri halde her şeyi koyanlar da var onların yaptığı doğru değil. Bizim buralar tam şehir yeri değil o yüzden boş alanlara su kapları konur ama akşamları da sarhoşlar gelip onları dağıtıyor bazen ve bir de cam kırıyorlar. Canlılara ve doğaya yine en çok zarar veren insanların kendisi.
Hayvan sevgisi abartı bir şey değil bence, tam tersi eksik olan bir şey 🐶🐱
İnsanlar yıllarca hayvanları kullanmış, sömürmüş, eziyet etmiş. Şimdi biraz fazla sevgi görünce “abartı” geliyor tabii.
Ben veterinerim, evde 3 kedi 1 köpekle yaşıyorum ve hayatım çok daha güzel 💛
Sevgi abartılmaz, sadece dozunda ve saygılı olunursa kimseye zararı yok 😉🐾
Cevap
2Cevap
sevgi görmeyenlerin hayvanlara gösterilen sevgiyi kıskanması ne kadar acınası. yurt dışında Müslüman olmayanlar bile fazla değer veriyor, demek ki Müslümanlık değil "insanlık" önemliymiş.
Hayvanları severim yerine göre, abartılısıda merhametli olduğunu gösterir
harbi her yer yas mama artigi paketleri vs djdj
Abartıldığında görmezden geleceğim tek sevgi🌸
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?