Hayvansever çelişkileri?

Benim için sevgi ahlaki bi konudur ben iyi insanları sever kötü insanları sevmem bi canlıyı ya da insanı sevmen için o canlının iyi olması gerekir yani bi kişinin davranışları iyiyse o kişi sevilir sevilmesi gerekir kötüyse nefret edilmesi gerekir ve sevgide o sevdiğin kişiyi hiç incitmemek güler yüz göstermek ona yapılan her kötülükte içinin acıması ona sürekli iyi davranmak onu her daim savunmak demektir yani birini seviyorsan onu incitemezsin ona şaka yapamazsın ona kızamazsın demektir sadece şefkat ve sevgi gösterip onun her daim arkasında durabilirsin ama hayvanseverler bi insan çıkıpta insanlar hayvanlardan üstün insanların farkı düşünebilmek dediğinde çıkıpta hakkını savunmuyorlar akıllı olmak bi üstünlük değildir aksine aklı zayıf olmak dilsiz olmak, masum olmak savunmasız olmaktır bebeklerin de aklı zayıf ama onları zaten bu yüzden yani aklı zayıf olduğu için suçsuz savunmasız tatlı bulup seviyoruz hayvanlarda aynı demiyorlar hatta kendileri bile insanlar hayvanlardan üstün diyorlar sonra sirklere gidiyorlar et yiyorlar hayvanat bahçesine gidiyorlar deri giyiyorlar bu karşı çıktıkları kürk o da acı veriyo diye yoksa kürk gibi gereksiz bi şey için zararsız öldürülseler sorun yok bunlara göre tek bildikleri acı çekmesin ama ölüm zaten bi canlının başına gelecek en kötü şey bunu da bilmelerine rağmen hayvan olunca acısız da olsa ölmeleri problem olmuyor ama insan için aynı şeyi düşünmüyorlar ama seviyorlar ya bi de kedileri bi koltuğun üstüne çıktı mamasını yemedi diye bile kızabiliyorlar azarlayabiliyorlar benim bildiğim sevgiye göre sevdiğini iyi masum zavallı olduğu için seversin korunsun hiç incitmezsin ama bi mamasını yemedi diye kızılabiliyor üstelik bunlara insanlar maymundan evrimleşti desen biz maymun muyuz ya diyorlar

Hayvansever çelişkileri?