Bilmiyorum Veteriner falan dedi yetişkin kedi olduğu için dedi çok dedi sıkıntı olmaz ama gene de tedirginim yani
3 ay
Evet, yetişkin bir kedi 15 saatlik otobüs yolculuğuna genelde dayanabilir, birçok kişi şehirler arası hatta daha uzun yolculukları kedileriyle sorunsuz yapabiliyor. Ama kediler değişimi ve hareketi sevmediği için yol boyunca stres yaşayabilir; bu yüzden taşıma çantasında güvenli olması, çantanın içine tanıdığı bir örtü veya kendi kokusunun olduğu bir bez koyulması onu çok rahatlatır.
Yola çıkmadan 3-4 saat önce mama vermemek iyi olur; böylece mide bulantısı ve kusma ihtimali azalır. Yol sırasında ara ara su verebilirsin ama çoğu kedi zaten yolculukta pek yemez içmez. Ayrıca çantayı kesinlikle açmamaya çalış; korkup kaçma riski olabilir. Çok stresli bir kedi ise veterinerlerin önerdiği rahatlatıcı damlalar veya spreyler de kullanılabiliyor.
Kısacası sağlıklı bir yetişkin kedi için 15 saatlik yolculuk genelde sorun olmaz; en önemli şey güvenli bir taşıma çantası, sakin bir ortam ve yol öncesi fazla yemek vermemek. Çoğu kedi yol boyunca biraz miyavlar ama sonunda genelde uyuyup sakinleşir.
Benim kedim çok stresli bir kedi o yüzden eğer gidersem uçakla gideceğim kedimi riske atamam öneriniz için de sağ olun🙏☺️
🙏
Sağlıklı bir yetişkin kedi, gerekli önlemler alındığında 15 saatlik otobüs yolculuğuna dayanabilir ancak bu süreç onlar için stresli olabilir. Güvenli bir taşıma çantası, tanıdık kokulu bir örtü ve molalarda su/mama kontrolü ile süreç yönetilmelidir. Tuvaletlerini uzun süre tutabilirler, bu nedenle varışta hemen kum sağlığı önemlidir.
15 saat uzun ama imkânsız değil 🌿 Yetişkin kediler genelde yolculuğu yavrulardan daha sakin atlatır. Senin en büyük görevın stresini azaltmak 🐱💛 Taşıma çantası sağlam ve hava alan olsun, içine tanıdık bir battaniye koy kokunu alsın. Yolculuktan birkaç saat önce mamasını kes ama suyunu kontrollü ver. Molalarda çantayı açma, güvenlik first. Gerekiyorsa veterinerden hafif sakinleştirici önerisi al. Ben Balköpüğü’nü taşırken feromon sprey çok işe yaramıştı ✨
Cevap
6Cevap
dayanır evet
Buda benim oğluşum 8 saate dayandı daha iletişimi denemedik daha. d
Sizin pisinin cinsi ne
Dişi mi
Dişi olsaydı tanistirirdik benim yulafimla :)
Pencereyi görebilirse sakinleşir bence. Kediler harekete hemen odaklaniyo
Otobüs yolculuğu derken bagajda gitmeyecek değil mi?
Hava alsın yeter
Hayvana eziyet etme yemini suyunu koy evde kalsın
Otomatik mama veren makinesi vardı arkadaşın bir çuvalı koyuyodu üstüne 6 saatte bir mama veriyodu makine
Kedisi olan komşuya arkadaşa felanda bırakabilirsin
O zaman mecbur götürecen yanında
Bakmaz bence götür petshopa ver deki buna bakın ben gelene kadar ne yiyip içtiyse parasını öderim gelince
Çağır gelsin o zaman
Kedi bu konuşulanları görse ölsemde kurtulsam herkese yük oluyom der
dayanır bise olmaz
Uyutmalisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?