4-5 haftalık gibi duruyor. Bu yavru artık sadece sütle büyümez ve zaten inek sütü vermen doğru olmaz; bu yaşta sindiremez ve ishal olabilir. En doğrusu yavru kedi mamasıdır. Kuru yavru mamasını ılık suyla biraz yumuşatıp verebilirsin ya da direkt yaş yavru maması kullanabilirsin. Günde birkaç küçük öğün şeklinde beslemek daha uygundur çünkü mideleri küçüktür. Temiz suyu da her zaman ulaşabileceği yerde olsun.
Bu dönemde oyun oynar, etrafı keşfeder ve tuvaletini genelde kendi yapabilir ama kum kabını kolay ulaşabileceği bir yere koyman gerekir. Sokaktan geldiği için mümkünse iç-dış parazit kontrolü ve genel muayene için bir veterinere göstermen çok iyi olur. Sıcak bir ortam, düzenli mama ve ilgiyle gayet sağlıklı büyür.
Adı ne? Yaş mamaya ekmek ufalayın hafif yoğurt falan verin süt ola bilir ama süte su katın yda veterinere sorun süt kısmlnı ev yemeklernden yağsız+ hafif şeyler varsa vere bilirsinz çorba kısmı ola bilir ben hep öyle yaptım hepsi de maşallah taş gibi kediler oldu zamanla ve temiz su ılık olsun sık sık suyunu deyişin ve ulaşa bileceği yerde olsun bu dönemde oynamayı sever oyuncak vere bilirsiniz ve tüyü kadar ömrü olsun :)
Kediler için süt tozu satılır veterinerden alabilirsiniz. Biberonla besleme yapmalısınız. Normal sütte olan laktozu sindiremeyeceği için hazımsızlık problemleri yaşar. Henüz daha çok ufak bağırsak florası gelişme aşamasında olduğu için süt dışında bir şey vermeniz toksik etki yaratacaktır kediyi kaybedebilirsiniz.
Oyy bir avuç kadar bebekk kurban olsunlar, sakın market sütü ya da bu bebekler için kullanılan süt tozundan kullanma ishal olur ve en önemli olan besinleri alamaz onlardan en iyisi pet shoptan ya da bir veteriner kliniğinden yavru kediler için süt tozları var onlardan alabilirsin.
Çok minik daha bu 🥺🖤 Normal inek sütü VERME sakın, ishal yapar hatta öldürebilir.
En yakın petshop veya veterinere koş, “yavru kedi süt tozu” iste. Biberonla azar azar içir, iki üç saatte bir besle. Sıcak su torbası ya da pet şişeyle yatağını ılık tut, üşümesin.
İstersen foto atarak gelişmeleri de paylaş, meraktan çatlarım 😿💕
Hayır sakın direkt süt verme hayvan hazımsızlıktan ölür. Mideleri laktozu sindiremiyordu galiba vereceksen bile bi kabın yüzde 20si sütse, yüzde 80i su olsun karıştır öyle ver. Sütle de doymaz zaten git bi petshoptan kuru mama al.
Aynen süt diye düşündüm önce ben de ama aslında kediler için özel mama vardır. Küçük kediysen sütle büyümesi iyi olmaz çünkü sindirim sistemi için heavy olur. Veterinerlere danışsak en iyisi olur sana özel mama önerebilirler
Oyş çok tatlı. Süt vermeyin hastalanır. Yavru kedi maması alabilirseniz onu alın. Alamazsanız sütü sulandırıp verin. Ve yiyebilirse yoğurtlu ekmek verin süt yerine. Yani olabildiğince sütten uzak tutun.
Yolda gidiyordum aniden önüme atladı aldım yolun kənarına koydum bekledim annesi gelir diye baktım annesi yok kedide pek iyi durumda değil ağzı kurumuşdu anlaşılan süte ihtiyacı vardı bende eve getirdim.