Apartmandaki kediler yüzünden haksız yere suçlanıyorum, toksik komşularımla nasıl başa çıkabilirim 😔?

Bulunduğum apartmana sokak kedileri sığınıyordu. Giriş katta oturduğum için kediler kapımın önüne yatıyorlar. Apartman içerisinden her an çıkamadıkları içinde tuvaletlerini apartmana yapıyorlar. Bundan rahatsız olan komşularım beni uyardı, bu durumu yaratanın ben olmadığımı söyledim. Daha sonrasında ise beni uyaran bu komşum bina içerisindeki kedi pisliğini toplayıp kürekle kapımın önüne bıraktı. Ve usul usul evine gitti. Bunu yaparken gizlice yaptı, karşı komşum gördüğü için ben de bilgi sahibiyim. Neyse dedim Allah’a havale ediyorum. Bu olaydan 1-2 ay sonrasında ise birisi apartmanda bağırmaya başladı. Benim kapımın önünde dolanıp durdu ama öfke krizi geçiriyormuş gibiydi. Kediler yüzünden birinin sinirlendiğini anladım ve kapıyı açmadım. Ayrıca bu yüksek ses beni korkutmuştu. Daha sonrasında penceremden dışarıya baktığımda birinin kedileri dışarı çıkarttıgını gördüm. Bu benim için bir sorun değildi çünkü kediyi içeriye alan ben değildim. Ama kapımın önünde duran paspasımı birisi sokağa fırlatmıştı. Tabii ki bunu görünce nevrim döndü ve ağlamaya başladım. Bunun üzerine ailemle konuştum ve o komşumuzla konuşup durumun bizden kaynaklanmadığını bir kez daha açıkladılar. Bugün ise penceremden kafamı uzatmış dışarıya bakıyordum ve 6-7 tane kedinin olduğunu gördüm. Kedilerin kızgınlık dönemi dolduğu için sürü gibi dolaşıyorlar. Ben de şaşkınlıkla bakıyordum bu sırada paspasımı dışarıya fırlatan kadının kocası gelip beni azarladı. Dedi ki bu kedileri burada toplama istemiyorum diyip bağırdı ve sokaktaki kedi evine zarar verdi. Bunun üzerine ben kedi toplamıyorum dedim ama duymadı. Ben de sessiz kalıp yaptıklarını izledim. Bundan sonra ise artık bu azarlanma ve baskıya dayanamadığım için o adam gittikten sonra ağlamaya başladım. Benden yaşça büyük insanlara saygısızlık olmasın kalpleri kırılmasın diye hep sustum ama beni yakaladıkları gibi azarlıyorlar? Durumu açıklıyorum dinlemiyorlar bile. Kedileri seviyorum ve onları dışarda beslemeye de hakkım var ama kimseyi sinirlendirecek bir şey yapmadım, bina içerisine sokan da ben değilim ama beni günah keçisi ilan etmişler. En sonda da dışarıda beslememe karışır oldular. Bu insanlar laftan anlamıyor ben bunlar için ne yapabilirim? Ne derseniz diyin kendilerini haklı gören ve sormadan hareket eden insanlar. artık doldum taştım

Güncellemeler
8 gü
Kış bitti, bu insanların kedilere olan nefretleri bitmedi! Arkadaşlar ben bu problemi hala çözebilmiş değilim. Yaklaşık 1 saat önce yine birisinin bağırışlarını duyup kapıya çıktım, komşularımızdan biri apartmana giren bir kediyi bağıra bağıra dışarı çıkartıyordu. Hani kapıyı açsa hayvan zaten dışarı çıkacak bağıracak ne var anlamıyorum gerçekten? Apartmana giren kediyi de tüm mahalle tanıyor ve seviyor bu arada. Sanırım bizim apartmanımız kalbi kararmış, merhametsiz insanlarla dolu.
Güncellemeler
8 gü
Neyse tabii ki ben kediler konseyi başkanı ilan edildiğim için bu iş yine bana patladı 😄 Çok istiyorsan evinde besle tarzında bir kavgaya dahil oldum. İşin kötü tarafı ben kavga etmeyi hiç bilmiyorum inanın. Hani sürekli birilerinin gelip beni azarlaması da sinirimi bozuyor ama kavga edebilen bir yapım yok. Bu insanlarla alakalı yasal olarak yapabileceğim bir şey var mı? Her gün rastgele bir komşumun üzerime nefretini kusmasından bıktım çünkü 😊
Apartmandaki kediler yüzünden haksız yere suçlanıyorum, toksik komşularımla nasıl başa çıkabilirim 😔?