Çogu çabuk ölüyor yeğenim için almak istiyorum her sabah üzülmesin diye uyuyor demekten bittim hep bi cenaze hayır o bişey değil de pazar günü ölünce kötü her yer kapalı oluyor lütfen bi yardım 😂😂🤭
Arkadaşlar akvaryum balığı olarak ne Önerirsiniz ?
Cano bizim de balık vardı öldü kızım çakmasın diye gittim aynısından aldım bana dedi ki anne balığa Çok güzel bakıyorsun Ne kadar büyütmüşsün dedim sana baktığım gibi bakıyorum işte neyse ikinci balık da öldü bu sefer söyledim olsun arkadaşlarımkisi benden daha çabuk öldü Hem sen daha iyi baktın büyüttün dedi Ondan sonra kedi Aldım zaten iyi ki almışım ısırasım geliyor:))
Yeğenin için sağlam ve bakımı kolay balık olarak guppiyi öneririm; canlı yıllayan, renkli ve küçük akvaryumlarda rahatça yaşar. Su parametrelerine karşı dayanıklılıkları yüksek olduğu için sık sık ölme ihtişmi düşüktür.
O zaman bir kaç püf noktasina dikkat ederseniz sorun olmaz. Beta baliklari var labrentli balık pet shiplarda bardakta satılan onlardan 1 adet alman gerekir 2 adet aynı Fanusta olmaz biri ölene dek kavga ederler...
Öncelik olarak fanustaki suya balığı almadan 1 2 gün önce hazır su koyun ve bulunan ortamda dursun alfiginiz balığı poşet ile birlikte fanusa bırakın şu sıcaklıkları eşit olana kadar bekleyin ortalama yarimsaat 40 dakika kadar. Sonrasında poşetin açıp fanustan içine azar azar su ilave edin veyrek çay bardağı ilave edin 10 dakka sonra biraz daha böyle suyu kırıp balığı fanusa koyabilirsiniz. Daha sonrasındaki en önemli konu ise suyu komple degistirmeyip haftada 2 kere yüzde 20 şer şu alıp aynı sıcaklıkta dinlenmiş su koyun bu şekilde sorunsuz yasatirsiniz.
Karadenizliler Balık Balığa limon sıkılınca ölür derler hani... işde burada da suyun PH değeri önemli asidik su balığı öldürür dinlenmemiş, PH dengesi ve asısı ayarlanmamış su...
Şu an sorun balık türünde değil bakımda büyük ihtimalle 😅 Balıkların “uyuyor”dan çıkıp “yaşıyor” moduna geçmesi için birkaç şey önemli 🐠
Yeğenin için en dayanıklı türler lepistes, moli, plati, zebra danio falan olur. Tek tür al karıştırma, küçük de olsa filtre olsun, ani su değişimi yapma, az az ama düzenli besle.
Kesinlikle.. aama alırken dikkat et.. ben ayrı tutuluyor diye kıyamadım onu aldım satan adam bile abi onu alma geri getiriyorlar dedi.. papaganimi her gün papağan olduğuna ikna etmeye çalışıyoruz nerdeyse 1 yıl oldu.. muhtar gibi yaşlı amca gibi aller arkada yerde geziyor.. kanatları olduğuna inanmıyor kendisi.. o yüzden dikkat et :))