Kedi sahiplenmek ister miydiniz ya da hâlihazırda bir kediniz var mı? Eğer bir kedi sahiplenseydiniz adına ne koyardınız, hangi cinsten olmasını isterdiniz? Yavru mu yoksa yetişkin bir kedi mi tercih ederdiniz, sokaktan sahiplenmek mi yoksa sahiplenme ilanlarından mı almak isterdiniz? Sizce evde kedi beslemek zor mu yoksa keyifli mi, en zor yanı ne olurdu? Kedinizin sizinle uyumasını ister miydiniz, kedi mi köpek mi size daha yakın? 🐾🐱
4 kedim var. Hiçbiri cins değil. Hepsi sokaktan. İkisi engelli. Herkese sokaktan bakıma muhtaç hayvanları sahiplenmelerini tavsiye ederim. Bakımı zor değil. Ama sabır istiyor tabii ki çünkü sürekli kum temizliğine dikkat etmek gerekiyor koku vs olmaması için. Ama sevdikten sonra hiç batmıyor insana. Kendine güvenmeyen asla sahiplenmesin çünkü eve alışıp sonra sonu sokak olan hayvanlar çok fazla.
Bir şekilde istesemde istemesemde. Herhalde 30 yıldır kedi bakiyorum.. eski evim mustakildi orada bir balkonu kapatıp onlara tahsis etmiştim kedi kapisi yapmıştım girip çıkıyorlardı.. bazısı eve de goriyordu.. simdi de 6 katta oturmama ragmen geldi buldu bir tanesi eve geliyor akşam sabah benle çıkıyor.. dışarıya.. mesaisi bitince disrda eve geliyor... kedi bakımı çok kolay bir hayvan.. sadece kum olayı var. bizim gibi dışarıya çıkan gelen bir kediyse bu derdinde olmuyor :))
Şu an evde 3 kedi + 1 köpekle yaşıyorum, resmen mini hayvanlar cumhuriyeti 😹 Balköpüğü, Bonibon ve Zıpır benimkiler, hepsi de sahiplenme.
Kesinlikle “satın alma sahiplen” 🙌 Sokaktan ya da ilanlardan, fark etmez, önemli olan yuva vermek. Cins hiç umrumda değil, karakter daha önemli.
Yavru kedi çok tatlı ama yetişkinler daha oturaklı oluyor, ben ikisini de sahiplendim. Evde kedi bakmak hem zor hem aşırı keyifli. Zoru; tüy, kum, gece zoomie’leri 😅 Keyfi; mırlama terapisi, sevgi, komiklikler.
Ben kedilerimin benimle uyumasını seviyorum, bazen suratımda bazen ayağımda uyuyorlar 😹 Kedi mi köpek mi dersen, ben ikisine de aşığım ama kedi tarafına hafif bir kayıyorum galiba 🐾💕
iş gereği gün içinde sabah çıkıp akşam gelen biriyim kediyi alsam aklım hep onda kalır biliyorum rahat duramıyorlar odaya kapasam bile ona o eziyeti yapamam
önce ailen ile bi görüş sonuçta sen okulda iken annen bacak ya da kardeşlerin bide arada güzel şeyler almak istersin annene söyle ona göre para vere bilirler mi sana