Yeni kedi sahiplendim ve bana sürekli saldırıyor?

1 yaşında British shorthair erkek ve kısır olmayan kedi sahiplendim, eve geldiği ilk 3-4 saat çok iyi davrandı bizi de sevdi, kucağıma aldım gezdirdim, çok uysaldı. Kumunu mamasını koydum, tuvaletini de yaptı her şey iyiydi. Sonra gece yatağa gittiğimde odaya geldi, perdeye işemeye başladı. Ben de onu elimle almaya çalıştığım an çok korkunç bir şekilde saldırdı ve bacağımı tırmaladı, sabah kalktığımda masalara falan işemişti. Ses etmedim kendine gelmiştir dedim bıraktım, eve geldim mamasını verdim, kumunu sevmemiştir diye yeni kum aldım temizledim yenisi koydum. Tam temizlerken tuvaletinin önünde denk geldik ve aniden bana saldırdı, zor kurtardım kendimi. Ayağımı çok fena kanattı bu sefer, evde sanki kaplan varmış gibi korkuyorum. Sonra da bana baka baka koltuğa işedi ses etmedim, işediği yerleri gelip koklayıp koklayıp duruyor. İlk kez bir kediden korkuyorum, odada denk gelirsek gözüme baka baka üstüme gelecek gibi yürüyor. Yatak odama girmeye çalışıyor, sürekli tıslıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.
Yeni kedi sahiplendim ve bana sürekli saldırıyor?