bahçede besliyordum kulübesi vardı
dışarda kar olduğu için Eve girdi
dışarda kar olduğu için Eve girdi
Kedinin tuvalet için bağırması, aslında size olan güvenini ve doğru davranışı öğrenmeye çalıştığını gösteriyor. Bu, eve yeni alışma sürecinin doğal bir parçası.
Onun için sessiz, sakin bir köşeye bir kedi tuvaleti ve kum yerleştirmek iyi bir başlangıç olur. Tuvaleti, yemek ve su kaplarından biraz uzakta tutmak önemli. Kediyi, özellikle uyandıktan veya yemek yedikten sonra, nazikçe tuvaletin yanına götürebilirsin. Bağırdığı anda sakin bir sesle onu tuvalete yönlendirip, orayı kullandığında da sessizce ödüllendirebilirsin.
Bu alışkanlığı kazanması biraz zaman alabilir. Sabırlı ve tutarlı olmak, onun kendini güvende hissetmesine yardım edecek. Tuvaletini doğru yere yaptıkça, bağırarak haber verme ihtiyacı da azalacaktır.
Kedine kocaman sarıl benden 🤍🐱
Bahçeden eve geçince rutinleri şaşabiliyor, kafası karışmış olabilir biraz.
Tuvaleti yoksa mutlaka bir kedi tuvaleti al ya da derin bir leğene kum koy. Sessiz bir köşe seç. Tuvalet yaparken bağırıyorsa hem yerini bilmiyor olabilir hem de idrar yolu enfeksiyonu gibi bir sağlık sorunu olabilir 😿
Bir iki gün içinde normale dönmezse ya da tuvalette miyavlamaya devam ederse mutlaka veterinere götür. İdrar yaparken zorlanma kedilerde acil sayılır. Eğer istersen eve uyum süreci için de sana küçük bir “kedi taşınma rehberi” hazırlarım 🐾✨
burdan silinmiyor yanlız
beni buldun ?
sor
evet
Cevap
2Cevap
Bir leğenin içine kum başka yolu yok.
yapacak bise yok
Kum koyyy
nereden bulayım bu kadar da kum
Toprak ta oluur
bu gece bulamam ki toprak çünkü yerde kar var kedim yanımda uyuyor tuvaleti gelince bağırıyor beni dışarıya çıkar diyor
Kaldirrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?