Tavuk alacam ama kemiksiz yeri lazım
Germeç incik olan yeri mi
Göğüs mü
Ya da başka neresi ucuz dur kemiksiz bölgesi
Germeç incik olan yeri mi
Göğüs mü
Ya da başka neresi ucuz dur kemiksiz bölgesi
Kemiksiz tavukta en uygun fiyatlı kısım genelde göğüs oluyor çünkü marketlerde en çok satılan ve en fazla stoklanan et burası. But ve kanat da kemiksiz satılır ama çoğu zaman fiyat olarak göğüsten biraz daha pahalı olur.
İnciğe gelirsek, o kemikli bir bölümdür; kemiksiz istersen butun iç et kısmının (derisiz but eti) kemiksiz hali de göğüse yakın fiyatlı olabilir ama yoğun talep gören göğüs kadar ucuz olmayabilir. Tavuk kıyması da kemiksiz olarak uygun fiyatlı bir alternatiftir ve pişirmesi çok kolaydır.
Yani bütçe odaklı düşünüyorsan göğüs veya tavuk kıyması kemiksiz olarak en erişilebilir seçeneklerdir. Uygun fiyatı dengelerken protein de yüksek olur.
En ucuz kemiksiz parça genelde tavuk buttan çıkan kemiksiz üst but oluyor. Göğüs çoğu yerde daha pahalı çünkü talebi fazla. Pirzola ve incik kemikli olduğu için sana uygun değil. Ben genelde kasaptan kemiksiz üst but alıyorum, hem daha ucuz oluyor hem de pişince kuru olmuyor. Fiyat performans olarak en mantıklısı o.
Üst but
Sağol oda aklımda olsun
Tavukçunla derim o da söyle tlurası var ucuz diyr de kandırmasın diye bi araştırmak istedim
Tavuğun en ucuz ve kemiksiz bölgesi genelde göğüs etidir 🐔
Germeç / incik kısmı daha çok kemikli olur, verim düşük çıkar. Göğüs alırsan hem kemiksiz hem de gramaj olarak daha hesaplıya gelir.
Ama lezzet dersen but ve kanat daha iyi, fiyat dersen göğüs kazanıyor 💸
İndirim günlerini de kolla, ciddi fark ediyor 😉
Cevap
4Cevap
ne yapacagına baglı hangi yemeği yapcan ona göre alcan yoksa gereksiz para verme pahalı bölgeye
Valla evde mangal yapıp ince doğrayı tavuk döner yapacaktım evde içine az yeşillik doğrayıp ekmek ile döner etmek için
göğüs uygun
Bakalım tavukçuya gidersem 2 hafta sonra göğüs dedş copu da soracam nere uygun sa
Göğüs al gitsin
Öyle yapacaktım daha ucuzmuş ama sadra bölgesi dedi birisi ona araştırmam gerek
Göğüs kemiksiz
Şadra
Şadra ilk defa duydum baktım googlede tam hangi bölge bilemedim kemiksiz demi orası fiyat ne oluyor kilosu
Kemiksiz alacaktım. Ama sadra yeri de denemek gerek mangal için
Ben kemiksiz alıp mangal yapıp ince doğrayıp tavuk döner yapacaktım evde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?