Apartman bahçesinde sokak kedisi beslemek ve kedi evi koymak yasal mı, komşu şikâyet ederse ne olur?

Merhabalar. Ekim ayında yeni evimize taşındık. O zamandan beri arka bahçemizde sürekli kediler oluyor ve özellikle geceleri çok fazla miyavlıyorlar. Aç olduklarını düşünüyorum ve açıkçası bu durum beni çok üzüyor. Onları besleyen biri var mı bilmiyorum, bu yüzden bir süredir ben beslemek istiyorum. Ama komşularımdan çekiniyorum. Komşu derken karşı binadakileri kastediyorum. Yaşadığımız yerde çarpık kentleşme nedeniyle binalar birbirine çok yakın. Onların bahçesi bizim bahçenin biraz aşağısında kalıyor. Bu yüzden sorun çıkarırlar mı diye endişeleniyorum. Kediler için bir kedi evi de sipariş etmek istiyorum ama bu yüzden şikâyet edilir miyim bilmiyorum. Bahçemiz taş zeminli, kediler genelde bizim bahçede duruyor ama miyavlamalar aşağıdan duyuluyordur diye korkuyorum. “Bu kedileri siz besliyorsunuz” diyerek herhangi bir şikâyet söz konusu olabilir mi? Bu endişelerim yüzünden bir türlü adım atamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa çok sevinirim. Ayrıca gördüğüm kadarıyla 3–4 tane yetişkin kedi var, onlar için mama önerisi de yapabilir misiniz?

Apartman bahçesinde sokak kedisi beslemek ve kedi evi koymak yasal mı, komşu şikâyet ederse ne olur?