Elinizde doğan, büyüyen, aranızda duygusal bağ olan hayvanları yiyebiliyor musunuz?

Elinizde doğan, büyüyen, aranızda duygusal bağ olan hayvanları yiyebiliyor musunuz?

Yok yiyemem.. eskiden koyun ve beslerdik keserlerdi yiyemezdim belki ondan et çok tuketmiyorum.. ama deniz ürünleri için aynı şeyi soyleyemeyebilirim :))
Onu biliyorum tahmin ettim..:))).. valla deniz ürünleri olmasa bende yemem belki ama işte ne yaparsın herkesin bir zaafı var.. bir luferi yqda kalamari besleyeniyecegime. Göre sanırım yiyebilirim :)))
Sorunuz beslemekle alakali degilmi sayın burjuva hanım? .. ayrıca her şey denge için doğada olan doğada kalır. ben yok etme değil yaşatma taraftariyim. bunun içinde elimden geleni ardima koymuyorum..:))
Hayır sorun besleme ile ilgili olduğu için öyle yazdım.. yoksa luferi beslesemde kendimden emin olamiyacagimi belirttim.. hayvan hak ve özgürlüklerine bakış acimi stqlk yapsaydiniz gorurdunuz.. belki bir gun görürsunuz.. kimbilir.. nelerle ugrasiyoruz kimleri mahkemeye veriyoruz neler için yürütmeyi durdurma alıyoruz.. neyse..:))
Mücadele etmem için vegan olmam gerekmiyor.. dünyanın daha düzgün olması gerekiyor.. çabamız okyanustq damla olabilmek yoksa bu dünyada hiç bir şey kalmayacak.. doğaya hayvana insana saygı duymak gerekli bir hadise lakin kimsede öyle bir dert yok..:))
Ayrıca nasıl gördün.. kapalı defilmiyim her yerden..:))
Evet baya kapalı sanıyordum ben :)).. Chelsea mağlup :)
Unutmam teşekkür ederim. bende ne güzel gizleniyorum saniyordum :))
küçükken küçük bir oğlağımız vardı bir gün babam sattık diye bana yuturup kesmeye götürmüşlerdi dolapta onun derisi yüzülmüş kafasını gördüğümde cinnet geçirmiştim baya bi ağladım
Hayir evdekiler tee civcivkine Istanbulun merkezinde bahcemde besledigim civcivler tavuk olunca kesmislerdi. Ve ben bunu sofrada tavuk pilav yerken ogrenmistim. Kustum...
14 yasindaydik diye bizi kaale almadilar. Haklisin yoksa :) Bi de bana kendi tavugumu yediriyorlardi nerdeyse. Allahtan sorsum napiyo benim tavuklarim diye guluyor abim. Hey allahim ya neyse aklima gelince sinirleniyorum hala
Ben direkt yüreğinden konuşayım: Asla yiyemem 😅💔
Çocukluğumdan beri hayvanlarla iç içeyim, şu an evde 3 kedi 1 köpekle yaşıyorum. Onlara mamayı yanlış versem vicdan azabı çekiyorum düşün, bir de yiyebildiğimi 🤯
Beslediğim hayvan benim için aile oluyor. İnekti, tavuktu, koyundu fark etmez, hepsinin gözüne bakınca karakterini görüyorsun. O gözden sonra tabak olmuyor işte 🙃🐮✨
Cevap
26Cevap
Oluyor ya, insanlık hali.
Hayır yemem..
Yemeyin bencede
yenilebilecek hayvanları besledik hep, yerim.
Böyle düşününce yapamam gibi geliyor ama her yediğimiz bir ana kuzusu sonuçta.
Vejetaryen mısın
Asla yiyemem yemeyi bırak canına zarar gelse çok üzülürüm
Bende aynı şekilde
Güvercin besliyorum. Kesecek insana parayla bile vermem
Evet var. Benim manevi kızım var. Kuşlar iç güdüsel konuşur. Vermem kimseye 😂 beni gördüğün de hemen gelir dizime omuzuma konar gözlerime bakar 😂
Evet onlar iç güdüsel hareket eder. Yani yüreğinizi bilirler. Mesela anım vardır. Bir kere kümese sokarken yanlışlıkla sopayla vurdum. Hani değdi kanadına. Yem yemez su içmez oldu. Dedim kb tamam özür dilerim baltım hemen yem yedi su içti 🤗 hayvanlar çok farklı varlıklar. Ama seveni de bilirler kötü nşyetliyi de görürler
Tabiki de insan sizi bilmez , yüreğinizi niyetinizi bilmez. Ama hayvanlar yüreğinizde yazılanı görür okur ve öyle davranırlar. Birde onlar Rabbimin emaneti. Sessiz kullar. Bizler sadece emanete en iyi şekilde bakmaya çalışan emanetçiyiz 😌
Teşekkür ederim🤲
Travmalarım 3. bölüm çocukken en sevdiğim horozumu yemiştim
Beslediğim hayvanla aramda güçlü bir bağ oluşur, yeme düşüncesi vahşice..
Ördek beslemiştim abimle babam yedi annemle ben yiyemedik çok üzülmüştüm 😞
Yok ya ben herşeyle çok duygusal bağ kuruyorum, ölecek diye hayvan besleyemiyorum öyle düşün 🥲
Yiyoruz nasıl beklediğimizi biliyoruz ya hani güvenle Yiyoruz
Evet.. Yabancıya gitmemiş oluyorlar en azından daha iyi oluyor..
Düşüncesi bile beni çok üzüyor
Hayır yiyemem kıyamam onlara
Bırak yemeği zarar görse benim canım acır
hiç yemedim bilmiyorum
Beslediğim damızlık ineğimi kesmeye kıyamam 😃
Kıyamam ki ya
Bağırsağını şişe takıp kokoreç bile yaparım
Açıkçası yiyemem
Yiyende vicdan yoktur yav
Ben et yerim ya ama tanımadığım olacak sjdjdkf
Teşekkür ederim:))
yiyemem sanırım
Yiyemem
Bende
Yemem kıyamam 😢
Sende benim gibi yufka yüreklisin ❤
Rica ederim
Asla içim almaz.
Tabii ki hayır.
Hayır
Kıyamazdım
Ben kıyamam
Hayır yiyemem
Ne güzel
Yiyemem
Yapamam ben
Yok ya benlik bi şey değil
Bu yenilebilir bir hayvansa tabi ki yerim.
yenilecek bir türden ise neden olmasın.
Valla etcil biriyim. ağıl ve kümes hayvanları olduktan sonra sorun olmaz
Hayır onlarla aramda çok güçlü bir bağ oluşur
Yapamam muhtemelen içim acır
Kardeşimi niye yiyeyim ki
Yerdim diye düşünüyorum
Evet yerim
Hemde nasıl
Yerim
Inek, dana yerim
Çok zor.
Yiyemezdim