Sokaktan sahiplendigim kisirlasmis disi kedi neden aniden saldirip ciddi isiriyor?

Şimdi benim kedilerim var. Evim geniş evde bakıyorum onlara. Biri cins kedi satın aldım, diğerlerini sokaktan yavruyken sahiplendim. Yazın kapımızın önüne gelen scottish ama siyah, kahverengi lekeli bir kedi vardı anladığım kadarıyla 7 aylık falan. Bunu ben kışın üşümesin ölmesin diye evime aldım. Diğer kedilerdne uzak ayrı bir odada. Yalnız severken ya da yanından geçerken birden dönüp dişlerini ayak bileğime ya da elime geçiriyor kanatıyor falan. Allah tan aşılarını yaptırdım hatta kısırlaştırıldı. Dişi bir kedi. Şimdiye kadar ki hiç bir kedimde bu davranışı görmedim. Onlarda ısırıyor ama oyun anlamında diş geçirmiyor bu bildiğiniz agresif şekilde saldırıyor ve zor bırakıyor. Yaraya batikon falan sürüyorum işte. Bu kedi bunu niye yapar? Daha dün kucağımda sessiz sakin yatıyordu hafifçe seviyordum döndü birden bileğimi ısırdı sertçe.

Bu şekilde olursa yaz geldiğinde tekrar salmak durumunda kalacağım.

Sokaktan sahiplendigim kisirlasmis disi kedi neden aniden saldirip ciddi isiriyor?