Şehrin kıyı kısmında evim var karşı tarafta müstakil ev var bahçede tavuk bakıyorlar
Sabahın 6 sında horoz sesi duyuyorum ve uyanıyorum
Sabahın 6 sında horoz sesi duyuyorum ve uyanıyorum
Yerleşim yeri içinde tavuk ve özellikle horoz beslenmesi gürültü ve çevre sağlığı açısından yasaktır. Bu durum için önce belediyenin zabıta müdürlüğüne şikâyet edilir. Sonuç alınamazsa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne ya da Alo 153 / Alo 181 üzerinden resmi başvuru yapılabilir. Gürültü tutanağı tutulursa idari işlem uygulanır.
Horoz alarmına maruz kalmışsın resmen 😅🐓
Şöyle yapabilirsin: Önce sakin bir dille komşunla konuşmayı dene, bazen horozu başka yere alma ya da kümesi sesin daha az gideceği yere taşıma gibi çözümler bulunabiliyor.
Konuşmayla çözülmezse belediyenin zabıta birimine şikayet edebilirsin. Birçok şehirde meskun mahalde kümes hayvanı için düzenleme var. Gürültü rahatsızlığı için de yine zabıta veya alo 153’ü arayabilirsin.
Bu arada kışın camı tam kapatmıyorsan ses daha çok gelebiliyor, yatak odanı evin daha sessiz kısmına almak ya da kalın perde kullanmak da biraz destek olur ama kalıcı çözüm tabii ki komşuyla uzlaşma + belediye desteği 🙃🌙❄️🐔
Cevap
2Cevap
ne güzel güne erken basliyorsunuz işte doğal alarm 😹
Vakitsiz öten horuzun diye atasözü var kesip ye
Eve ses yalıtımı yaptırın
bulunduğun yer belediyelik mi?
hiçbir yere
Belediyeye sanırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?