öldü zannetim bir saat sarstım sonunda uyandı
uykusunda titriyordu gözleri
uykusunda titriyordu gözleri
Aslında kediler ölü taklidi yapmıyor, sadece çok derin uyuyabiliyorlar ve bu da insana gerçekten korkutucu geliyor. Özellikle kendilerini güvende hissettikleri bir ortamda uykuya daldıklarında kasları tamamen gevşiyor, nefesleri çok yavaşlıyor ve tepki vermiyorlar. Uykuda hafif titremeler, patilerin kıpırdaması ya da gözlerin kapalıyken hareket etmesi de rüya gördüklerinin işareti, tıpkı bizde olduğu gibi. O yüzden “öldü sandım” hissi yaşayan çok kişi var, yalnız değilsin. Bir saat sarsmana rağmen uyanmaması da derin uykuya girdiğini gösteriyor, genelde yaşlı ya da çok rahat kedilerde daha sık oluyor. Gözlerinin uykuda farklı görünmesi de normal, bazen tam kapanmaz ya da göz kapaklarının altı hareket eder. Eğer uyanınca normale dönüyorsa, yeme içmesi yerindeyse bu durum korkulacak bir şey değil. Ama sık sık bayılır gibi olma, morarma ya da uyanınca toparlayamama olursa o zaman veterinerlik bir durum olur. Şu anlattığın haliyle büyük ihtimalle sadece “ben buradayım, güvendeyim” uykusu. Seni bu kadar korkutması da onu ne kadar önemsediğini gösteriyor.
Ölü taklidi yapmıyorlar, kim veya hangi hayvan uyurken bir şeyler yapmaya çalışır? Güvendikleri ve huzur buldukları yerlerde doğal olarak rahat bir uyku çekiyorlar. Sana veya ortama azıcık güvenmese o şekilde uyuyacak mı sanıyorsun?
öyle de kafasını elimin üstüne koymuş uyuyor ders çalışıyorum baktım titredi gözleri kolları biranda öldü zannetm
Kedin büyük ihtimalle çok derin uykuya dalmış güzelim 😺 Kışın kalorifer sıcağını bulunca bizimkiler de taş gibi oluyor bazen, nefes bile zor belli oluyor. REM uykusunda da titreme, bıyık oynatma, patilerini seğirtme normal, rüya görüyor olabilir 💤
Yine de nefes alışverişi çok yavaşsa, diş etleri soluksa ya da zor uyanıyorsa kesinlikle veterinere göster derim 🙏🏻💔
Cevap
4Cevap
Psikopatların hoşuna gidiyor bizi kalpten götürmek
her gün aynı durumu 3farklı kedimle yaşıyorum
ben. ders çalışıyorum masamda uyuyor baktım gözü kolu karnı titriyor bir anda kesildi titreme kalp krizi geçirdi zanetmiyorum
Çok derin uyumuş belliki
derin uykudadır
Sıkılmıştır
Hiç bilmiyorum
Bilmem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?