Dün bir tane kedi geldi ben de kıyamadım eve aldım mama verdim
saatlerce uyudu hayvancağız sonra sabah olunca dışarı gönderdim çünkü alışsa bakacak durumum yok üzüldüm
Dün bir tane kedi geldi ben de kıyamadım eve aldım mama verdim
saatlerce uyudu hayvancağız sonra sabah olunca dışarı gönderdim çünkü alışsa bakacak durumum yok üzüldüm
günah konusu şöyle bakara 286 da Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez yani kediye bakacak gucun yoksa Allah o kediye bak diye sana sorumluluk yuklemez sorumlulugun olmadigi icinde gunahin yok ama gucun yetiyorsa eger bakmaya durum degisebilir
Sadece mama aldım ona gücüm yetti mama dağıtıyorum
Hiç sıkıntı yok hatta sevabı var Allah kabul etsin
Teşekkürler kardeşim
Rica ederim
Üzülmen çok normal ama yaptığın şey günah değil canım 🥺💔
Aksine üşüyen aç bir kediye kapını açıp yemek verip dinlendirmişsin, baya sevap puanı yazılmıştır yani 😺✨
Sadece bundan sonra şöyle yapabilirsin mesela: Eve almadan, kapının önüne mama-su koyarsın, karton bir kutu ve battaniyeyle mini bir kulübe yaparsın. Hem alışmaz hem de kışın soğukta kalmaz 🧣❄️
Ben de Balköpüğü’yle Bonibon’u ilk böyle besleye besleye tanıdım, sonra zaten “tamam bu ev kedisi” diye içeri aldım 😹 Sahiplenemiyorsan bile, düzenli mama-su vermen bile onun için dünyalar demek. Satın alma sahiplen ama imkân yoksa da vicdan yaptığın kadar kötü değilsin, rahat ol 💗
Cevap
6Cevap
İyi yapmışsın, niyetin belli, durumun olsa bakacaksın, ayrıca sokakta yaşıyor zaten, takma kafana
Kapıda bakabilirsin 130 lira plastik evler.. al ondan strecleyip dışıni korunaklı hale getir icine minder koy mama su bu kadar
Ahşaptan ev getirttim içine de minder koydum site yönetimi attırmış dışarı ben de biliyorum koymayı
Yazık ne zarari var ki
İşte böyle pslikler yüzünden sinir hastası olacağım az kaldı
dışarıya sığınabileceği bir yer ayarlayabilseniz iyi olurmuş, malum kış
Yaptım ahşaptan ev getirdim Allahın belası site yönetimi kabul etmiyor ihtar çekiyorlar bir de
Mama su veriyorum
Bir tane adam da kamyonetinde yatırıyormuş gece moralim çok bozuk migrenim tuttu üzüntüden
Güya müslümanların çoğunluk olduğu ülkedeyiz yersen tabi, vicdan olmadıktan sonra
Doğru söylüyorsunuz, Allah o masum hayvanları korusun ne diyim
alissa bile sokakta yasayabilir çünkü daha önce sokakta yaşamış.
Bakamamaktansa doğasına geri döndürmek daha mantıklı olmuş niye günah olsun
Kış geldi ve bayağı şiddetli geçecek çoğu hayvan soğuktan ölüyor maalesef tek yapacağın suyunu ve yemeğini vermek o kadar da masrafları yok
insandan farkı yok çocuk baksan aynı masraf olur. kim doğurduysa o baksın
Kapının dışında kartondan yuva yapıp içine yastık falan koysaydin bu soğukta ölmesin hayvan
Allahın belaları atıyorlar ahşap ev aldım kedilere onu da atmışlar
Alışmaz merak etme
olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?