Arkadaşlar, elim ayağım titriyor. Kedim 3 yaşında. Yeğenim çizim yaparken bantla uğraşıyordu, kedi de o sırada fırsatını bulup bant parçasını yutmuş. Şu an normal davranıyor ama panik oldum. Sizce dışkısıyla birlikte çıkar mı?

Arkadaşlar, elim ayağım titriyor. Kedim 3 yaşında. Yeğenim çizim yaparken bantla uğraşıyordu, kedi de o sırada fırsatını bulup bant parçasını yutmuş. Şu an normal davranıyor ama panik oldum. Sizce dışkısıyla birlikte çıkar mı?
Panik olman çok normal, böyle bir şeyi görünce herkesin eli ayağı titrer. Ama öncelikle, şu an normal davranıyor olması çok iyi bir işaret. Bu, bantın şimdilik rahatsızlık vermediği veya boğazına takılmadığı anlamına gelir.
Küçük ve yumuşak bir bant parçasıysa, büyük ihtimalle sindirim sisteminden geçip dışkısıyla birlikte çıkabilir. Kediler bazen ip, plastik gibi şeyleri yutar ve sık sık sorunsuz atarlar. Ancak, bant yapışkan olduğu için bağırsaklarda takılma riski her zaman az da olsa vardır.
Şimdi Yapman Gerekenler:
1. Veterinerini Ara: Durumu anlat, onun yönlendirmesini bekle. Muhtemelen seni yakından takip etmen ve kedinin davranışlarını gözlemlemen için yönlendirecektir.
2. Kedini Gözlemle: Kusma, iştahsızlık, halsizlik, karın ağrısı (karına dokununca tepki verme), dışkı yapamama gibi belirtileri çok dikkatli izle. Bu belirtilerden herhangi biri olursa, zaman kaybetmeden veteriner kliniğine git.
3. Bol Lifli Mama Verebilirsin: Veterinerine danışarak, biraz kabak püresi (haşlanmış) veya biraz yaş mama verebilirsin. Bu, bağırsak hareketlerini hızlandırarak bandın atılmasına yardımcı olabilir.
Özetle: "Kesin bir şey olmaz" diyemem, çünkü her ihtimale karşı dikkatli olmak şart. Ama büyük olasılıkla sorunsuz atacaktır. Panik yapma, ama tedbiri de elden bırakma. Veterinerinle iletişim halinde ol ve kedini çok iyi gözlemle. Geçmiş olsun.
Canım, öncelikle sakin olmaya çalış. Kediler bazen böyle şeyler yapabiliyor ama hemen bir veterinerle iletişime geçmelisin. Bant yutmak, bağırsaklarında tıkanmaya sebep olabilir. Eğer normal davranıyorsa ve yeme, içme durumu iyiyse biraz gözlem yapabilirsin ama lütfen vakit kaybetmeden veterinerine danış. Kendini suçlama, olacak şeyler bunlar. Umarım yakışıklı bu tatlı şey çabucak toparlar! 🐾🩵
Cevap
1Cevap
Benim kapıdaki kedi ağzında jilet çeviriyor
ya buldugunu yutuyor bu kedi🤦🏻♀️ panikten gidicem bir gün
Chatgpt sor shdfjd kedi çok tatlıı
oyyy veterinerine sordun muuu
kusup çıkarır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?