İçinde herhangi bir şüphe olmaması için kuduz aşısı yaptırmalısın en azından rahat edersin. Acilden girip durumu anlatıp kuduz aşısını olabilirsin daha fazla zaman geçmeden acele etmelisin Geçmiş olsun böyle çizikler de yapılacak ilk müdahale sabunlu su ile güzelce yıkamaktır
0
1 Yorumla
Soran
7 ay
Çizik olduğu için önemsemedim bir iki dakika kanadı baya da yıkamadım kanı akıttım tekrar tekrar yıkadım alkol kolonya döktüm 9 saat geçti
Çok çok düşük ihtimal. Kedilerde kuduz nadir görülür, şehirdeki bir kedide görülmesi daha da düşüktür. Tırmalamadan geçme olasılığı da bayağı azdır. O bölgeyi sabunla iyice yıka, sonra da kolonyayla iyice sil. Eğer aklında şüphen varsa acile git, aşı yaparlar.
0
7 Yorumla
Soran
7 ay
Kedi de düşük ihtimal olduğunu biliyorum hafif dişiyle tutup tırmaladı yıllardır kedilerle aram böyle severken tırmalarlar fakat google yorumları şüphe düşürdü. 9 saat geçti zaten
Kuduz genelde köy gibi kırsal yerlerde çok görülür. Çünkü kurtlar, çakallar, sansarlar, ayılar gibi yabani hayvanlar kuduz mikrobu taşıyabilir. Bu hayvanlara da çoban köpekleri temaz ederse, boğuşursa onlara geçer. Onlar da sahiplerini ya da başka insanları ısırarak hastalığı geçirir. Köpeklerin düzenli aşıları varsa bir şey olmaz.
Kediler minnoş ama tırmalamaları bazen can sıkıcı olabiliyor. Eğer seni tırmalayan kedi ev kedisiyse ve aşıları tamamsa ciddi bir sorun yaşama ihtimalin düşüktür. Ancak, kedinin bağışıklık durumundan emin değilsen ya da kediyi tanımıyorsan önlem almak önemlidir.
Tırmalanan yeri hemen sabunla güzelce yıkayıp dezenfekte et. Ardından en yakın sağlık kuruluşuna gidip durumunu paylaş. Doktorlar gerek görürse kuduz aşısı yapar. Kuduz riskli bir hastalık, bu yüzden tedbiri elden bırakmamak en iyisi. 💉🐾
Anladım yanlış olmuş cins kedin var zannettim. Benimde sevdiğim bı kedi ama sarman olunca çok ısırarak seviyor. Yaninda başka kediyi sevince gerginlesti. Tam onu da seveyim derken tirmaladi. Benimki de erkek kedi uysal sevgi kelebeği
Dişi kediydi bu. Gene sürtündü kaçmadı sanırım hamileydi hala bahçede kapıda oturuyor. Çok severim böyle tırmalarlar hep. Google a bakınca şüphe ettim sadece yoksa kediden bir şey olacağını sanmıyorum
Hamile olduğu için karnına doğru dokunduysan sinirlenir. Normalde de kediler karnına ve kalça kısımlarına dokundurmuyor. Yani ben hala iyiyim size de bişey olmaz bence 😬 hastalık belirtileri olursa hastaneye gidersiniz