İki Yavru Sokak Kedisinin Üzerine Çimento Yapışmış. Ne Yapmalıyım?

Oturduğum evin yakınlarında bu sene, yaz mevsiminde, doğan üç tane yavru kedi var. Uzun süredir onlara bakıyorum. Evimin tam yanında inşaat yapılıyor. Sanırım oradan geçtikleri için öyle olmuş. Üçünden iki tanesinin üzerine çimento yapışmış. Özellikle beyaz renkli olanın üzerine daha fazla yapışmış. Aynı zamanda ikisinin de üzerine yapışan çimento kurumuş. İnternet'te ılık su ile yıkamamızı söylüyorlar ama sokak kedisini yıkamak bayağı zor. Bir tane peçete'ye ılık su döküp beyaz renkli kedinin üzerine sürdüm ama çok etki etmiyor. Belediyeyi mı aramalıyım? Yoksa veterinere mı götürmeliyim? Veteriner klinikleri de çok pahalı. Ücretsiz olanlar da aşırı uzakta.
Güncellemeler
7 ay
Belediyeyi aradım. Gelip baktılar. Koyu renkli kedi ekibi görür görmez kaçtı. Beyaz kediyi gösterebildim. Biraz baktı ama beyaz kedi de elimden kaçtı. Sorun olmadığını ve kendini temizleyeceğinisöyleyip gittiler. (Beyaz kedi için böyle dedi, koyu renkli kediyi görmedi.)
Güncellemeler
7 ay
Islak bez ile birss sildim ama hepsi çıkmadı. Ellerinde çıktı ama ayaklarında kaldı. Islak mendil de kedilere zararlı çünkü kimyasal.