Bir kedi, köpek veya kuş ölüsü görsek bu kadar rahatsız olmazken farenin ölüsü bile neden sarsıyor insanı?
Sarsılmayanlar neden ve nasıl sarsılmıyor?
Sorumu görüp de cevap yazmayanların kaynanası 100 yaşına kadar yaşasın ağminn 😂

Bir kedi, köpek veya kuş ölüsü görsek bu kadar rahatsız olmazken farenin ölüsü bile neden sarsıyor insanı?
Sarsılmayanlar neden ve nasıl sarsılmıyor?
Sorumu görüp de cevap yazmayanların kaynanası 100 yaşına kadar yaşasın ağminn 😂

Soruyu, bu saydığınız hayvanlardan daha fazla neden fareden tiksiniyoruz gibi yorumladim. Kedi kopek olusunden tiksinmeyeni gormedim. Sadece cok hayvan seven hassas insanlar üzülüyor. Fare de bir canli. Ve asla düşünüldüğü gibi degil. Tiksinmelerin kaynağı bize dogdugumuzdan beri böyle öğretilmiş olmasi. Oysa fare bile evcil olmasa da insanlarla bir evde bir kedi gibi yasayabilir. Kirpiden igrenen insanlar var
Kirpi fare hepsi hayvan , canli. Yaşamak icin varlar. Sorun tamamen insanlarda , ogretilmisliklerinde ve koru körüne o öğretilmiş diye tarif ettiklerine inanmalarinda sakli.
Kirilmali bu kirli algı zincirleri.
Ben kuş, tavuk, kedi, köpek, domuz, inek ölüsü gördüm oldukça yakın mesafeden.
Diğer hayvanların içmesi için dışarı koyduğumuz su kabına düşüp ölen serçeyi görünce vicdan azabı çektim. Çıkarıp kurutup hayata döndürmeye çalıştım. Dönmeyince bahçede bir kenara gömdüm. Hiçbiri bugün gördüğüm kocaman fare ölüsü kadar rahatsız edici hisler uyandırmadı.
Ben de bu durumu anlamak, mümkünse de değiştirmek için sordum bu soruyu.
Yeterince sofistike bir yorum olmuştur umarım 😀
Kodlarımıza işlemiş olabilir bu irkilme hali bu hayvanlar geceleri daha aktifler ve hızlı çoğalıyorlar aynı zamanda insan zihninde bulaşıcı hastalık taşıyan kirli geçmişi paylaşınca sevimsiz olmaları açıklanabilir bizlere göre tehlike saçıyorlar adeta ve çok dirençli hayvanlardır dirisi bile hoşnutsuz karşılanıyorken iğrenmemiz normal
İşin enteresan ironik yanı insanı ilgilendiren deneylerde tarih boyunca farelerden yararlanılması :D
Beyin yapılarımız hemen hemen aynı çünkü. Farelerde işe yarıyorsa tamam gözüyle bakılıyor bilimsel çalışmalarda ahaha 😂
Aynen öyle nice çalışmalar onlar sayesinde bizlere dönüyor
ahah yine de sempatı duyamıyorum
Seni yeniden görmek güzel 🤩
Nasılsın güzellik? 🌸
Soğuk buralara da geldi çiçekcim 😀
Tanıdığım, bildiğim ve sevdiğim isimleri görmek her zaman mutlu ediyor beni 🫠
Sağlıcakla kal lütfen kendine dikkat et 🙏
Pekalaaa
Oo tarçınlı zencefilli bir kış olsun❄️⛄
Sende çok dikkat et canımm☺️
Fare deyince aklıma “hastalık taşıyan canlılar” geliyor.
Ve birde fareler pis yerlerde olurlar diye biliyorum çünki oralardan çıkıyorlar genellikle. Ayrıca diğer hayvanlardan daha çok görüyoruz onları yoksa eminin hastalık taşıyan başka hayvanlarda vardır ama göz önünde değiller.
Yarasalarda sanırım sağlık açısından tehlikeliydi ama şimdiye dek henüz bi yarasa görmedim mesela 🫢
Ben de belgesellerde görüyorum minik vahşi şeyler. Aslında sevimliler de bir de vampir olmasalar 😂
Minik ama vahşiler doğru tanım 😂
Filmleri bi ayrı harika orası başka 🫢
Edward sevgimizi kimse sorgulamasın 😂
Damon da olabilirrr ama ilk tanıdığım Edward idi evet 😂
Ian Somerhalder gözleri fenaymış 😂
Ben hiç izlemedim. Çünkü dizi izlemiyorum ama buna bi bakiim ben ahaha
Bu adam nasıl benden 10 yaş büyük olabilir oha yaa 🤣
Ben seneler önce izlemiştim ve baya beğenmiştim ama son serisi sıkıcıydı gereksiz uzatılmıştı bence jdjd izle hanım’cımm güzeldi ya 🫠
Ben hepsinden rahatsız oluyorum (ölü)
Fare kemirgen sınıfındaydı yanılmıyorsam... insan ölünce o rahatsız hissettiği hayvanların larvası olur... bu düşünceden dolayï ben onları sevmiyorum... fakat Biyolojik olarak doğal döngüyle bakarsam geldiği yere gidiyor her şey... Saçma ama öyle bakıyorum şimdilik..
Bu da sarsıcı bir cevap olmuş 😀
Saçma değil ayrıca gayet mantıklı bir şekilde bakıyorsun. Hak verdim 🤦♀️
Ben bu yorumu görmemişim 🤦♀️
Gerçek olduğu ve olacağı için sarsıcı muhtemelen ama zaten ölümün acı bir son olduğunu düşünmüyorum artık.
Tabi ki yaşamayı daha çok seviyorum bedenim bana acı ve ızdırap vermediği için. Kafamın içini güzelleştirmeyi de bir şekilde başarıyorum.
Ölüm de yaşamın kendini yenileme şekli işte 🙃
Birileri ölecek ki birileri doğsun ve doğanlara yer açılsın.
Bayrağı bizden devralıp daha ileriye taşısınlar.
Bu gelişimi biz fiziki olarak görmesek bile genlerimiz, nesiller boyu yaşamayı başarmış genlerimiz şahit olacaklar 🤩
Eheh sorun değil : )
Acı verici bir son değil doğru adımlar atılırsa lakin bu doğru herkese göre değişiyor be kuzen..
Ben onu başaramıyorum ya kafamın içi katran dolu ehehee kolay kolay temizleneceğini zannetmiyorum..
Fakat adına seviniyorum kuzen.
Yani döngüsel bakıldığında evet haklısın...
Seni iyi gördüm kuzi eline sağlık...
Katran şifa da verir aslında 🙃
Benim yaralarıma sadece katran iyi geliyor.
Basbayağı bildiğin küçük şişelerde ardıç katranı alıyorum yaralı bölgeye masaj yapıyorum. Sabaha hiç bir şey kalmıyor 🤩
Tabi bir süre sonra yine nüksediyor kalıtsal olduğu için 🙃
En azından ilacım var; katran..
Öncesinde doktorlara da gittim bana kortizon içeren ilaçlar verdiler hep. Onları da bir kere kullanabiliyorsun. Fazlası fazla zararlı oluyor.
Katran iyidir hojdir 😂
Hayat şaşırtır hep zaten 🥳
https://youtu.be/X9CziRyMnTc?si=dgC9LmSNGS4-kbhC
Rica ederiz efenim keyifli dinlemeler. Aydilge candır canım kadın 🤩
Bugün iyiyim. Çünkü portföyüme yeşil renk hakim 😀
Arz talebim de istediğim miktarda gerçekleşmiş 🥳
Akşam güneşi de yürüyüş yaparken 45°=/< açıyla gözlüğüme çarptığından ışınları farklı şekil ve renklerde yansıyor ahaha
Lafıgüzaf bugün güzel bir gün 💫
O balık gelmedi. Şirket açıklama yapıp manipüle etti piyasayı 😀
Gelir de aktarmalı gelir ahaha
Evet o halka arz mevzusu aldık işte üj bej bişiler vallah denizde balık çohdur 😂
Daha kârlı balıklar seni bulsun 🙃🙏
Günaydın Psi 🥳
Yine mevzu dönüp dolaşıp zararlı hayvanlara mı geldi yav?
Temas halinde ne yapılması veya yapılmaması gerektiğini biliyorsundur umarım. Bilmiyorsan da öğren mutlaka 🙃
Önce bak sonra temas kur. Bilgi önemli bir güçtür unutmayalım 🙃
Yine bir hastane sürecimiz oldu bir üst bir alt soyla birlikte. Evin yolunu bulana kadar da kargo geldi. Aradılar telefon çekmedi. O sırada kargonuz teslim edildi mesajı geldi. Tam imdb 9.0 gerilim filmi gibi.
Neyse ki doğalgaz kutusu teslim almış kargoyuu 😂
Umarım çabucak iyileşir yoksa beni de hasta edecek 😀
Her gün aynı olmuyor işte. Bu günde soldan soldan geliyorlar. En sevmediğim şey yapılıyor çocuklara verdiğim eğitime karışılıyor ve sabote ediliyor..
Faturayı ödeyerek ediyorum teşekkür. Gazın kesilmesi gibi incitici muamele görmesine izin vermiyorum işte ahaha
İyi ki zor bir gün dedim haa cloudflare hatası yüzünden çoğu web sitesi de çöktü tam oldu bugün 😂
Neyse güzel bir şarkıyla bütünleştim bugün. Her şeyde var bir hayır 🙃
Dinleyelim güzelleşelim 🤩🥳
https://youtu.be/s-0ganwG284?si=e8hPiJK8UQKL-KUN
Rica ederim 😀
Bence farelere karşı tiksinme tamamen psikolojik bir şey. 😅 Kültürel olarak onlara hep “pis” damgası vurulmuş ya, beynimizin bir yerinde bu kayıtlı. Ayrıca hızlı hareket etmeleri ve yakalamadaki zorlukları da ürkütücü geliyor olabilir. Ama şu fotoğraftaki fareye bakar mısın? Pamuk gibi! 🐭✨ Korksam bile şu şirinlik karşısında "Aww!" dememek imkansız! 😍
Korku değil bu. Ölmüş bir fareden korkmaz insan.
Seni fazla sevgi pıtırcığı yapmışlar beğenmedim 😂
Cevap
11Cevap
İşin ilginç yanı insanın atası Apes maymunlarının kökeni de farelerden gelir. :) Yani farelerle ortak bir geçmişimiz var insan türü olarak. Zaten bilimsel deneylerde farelere olan benzerliğimiz de oradan gelir.
Bilimsel deneylerin başarı durumunu da ortak atalarımızı da biliyorum. Bunu başka birinin yazması iyi geldi 🙃
Teşekkürler. :)
Bilmukabele efenim.
Merak eden, okuyan, araştıran, okuduğunu anlayan, özümseyen, tüm bunlar yetmiyor gibi başkaları ile de paylaşan insanlar en çok saygıyı hak eden kişiler benim nazarımda 🙏
Okumaya ve araştırmaya bayılırım. Her gün yeni şeyler öğrenmek son derece keyif verici. :) Yoksa hayat çekilmezdi.
Kaynana yok. O zaman sıkıntı yok xd. Her şeyin ölüsü tiksinç geliyor bana. Bir süre sonra hastalık yayılma sebebi.
Doğru galiba 🤦♀️
ölü hayvanlardan tiksinmem ama içimi bir huzursuzluk tedirginlik hissi kaplıyor. bu fare, kuş ya da başka hayvanda olabilir.
Hmm anlıyorum Asya 🙃
Ben köpeklerden de rahatsız oluyorum, ama fare çok pis ve evcill değil bu başka bir etken
Sokakta yaşayan hayvanların hiç biri evcil değil ki 🙃
Bir sofistike olup hayvanlar hakkında bu şekilde konusmak... cok celiskili.
Ben hepsinden tiksiniyorum hepside mikrop barındırıyo
Mikrop da lazım sorry 🤭
Fare pis bir hayvan temizliğine dikkat etmez ve tifo bakterisi raşir sanirim bundan
Olabilir
Hangi hayvani seversin daha cok
Bütün hayvanları severim de sürüngen ve kemirgenlere yaklaşamam. Donup kalıyorum bir şey beni tutuyor sanki sımsıkı
Akrabalarda akrep mesela :)
Ahaha
Yilanlarda var ama bende degil ablamin basinda onlar :)
Dedikodu yapma günah günah taş olursun 😂
Taş gibi adamim iltifat etme lütfen :)
O ne özgüven o 😂
Bizim senle kafamiz sararmiş bir konuşsaymisiz ahaha
Ne konuşucaz?
Ne istersen filmlerden muziklerden hayattan belki de biraz aşktan...
Aşkı konuşmanın bir anlamı yok yapamadıktan sonra
Yaşamadıktan sonra olacaktı. Klavye de sınıyor beni bugün 🤦♀️
Taş olacaksin sende benim gibi dikkatli ol :)
Çünkü geçmişte fareler yüzünden milyonlarca insan öldü
Yarasalar yüzünden de milyonlarca insan öldü yakın tarihte.
Benzer refleksi onlara karşı da mı geliştiricez acaba?
Evet
Mantıklı.
Tatlılar bence sadece hastalık yaymaları sıkıntı
Ben çoğu hayfndan korkuyorum ya
Çoğu insan çoğu hayvandan daha tehlikeli. Neticede hayvandan korkma insandan kork 🤦♀️
Veba hastalıgı tasıdıgı ıcın
Evet güzel soru djf
Ahaha
Fareyi bize sevdirmeye çalışan güzel insan ahddjs
Yaa kahkaha attım gece gece çok yaşa emi 🤩🙏
Her geçen böyle kahkahalı olsun, sen de 😅🌸
Bunu da sevelim ister misin jddj
Seven seviyor bak görüyorsun 🤣🤣
Ahaha fareler gibi 😅
Yaa 😂
Amin yerine aklıma geliyordu fare görünce aklıma gelecek şimdi 🤣
Sevap points jdfjs
Pislik içince yaşıyorlar
sarsılmıyor çünkü ölü görmekten tiksinmiyorum?
Sadece fareye özel bı durum değil
veba virüsü taşıyor
Bazı ölümler gerçekten temiz ve güzel
Bilmiyorum ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?