Evimin yakınlarında bir yavru kedi var. Sürekli kusacak gibi, hapşırıyor ya da öksürüyor. Ne yapmalıyım?

Evimin yakınlarında, özellikle evimin bahçesi'nde takılan üç tane yavru-genç kedi var. Doğduklarından beri buradalar. Bu sene yaz mevsimi'nde doğmuşlardı. Anneleri artık büyüdükleri için onları istemiyor. Üç kedi'den bir tanesi sürekli hapşırıyor ya da öksürüyor, kusacak gibi ama kusamıyor, az önce bahçedeki otlardan biraz yedi, ağzından nefes aldığı zamanlar çok oluyor, sesi kısık, miyavlayamıyor, eskiden çok miyavlardı ama şu an çok miyavladığını görmüyorum, miyavlarken sesi kısık çıkıyor. Ama hâla hareketli, iştahı iyi, hatta az önce yerinde duramadı. Hâla sevgi meraklısı. Ne yapmalıyım? Veteriner'e götürecek paramız var mı emin değilim. 153'ü aramıştık ve geldiğinde üç kedinin de sağlıklı olduğunu, koşuşlarından bile sağlıklı olduklarının belli olduğunu söyleyip gittiler. Şu an kediler'e evimin girişinde yer yaptım. Orada durup yatıyorlar. Kedi şimdi biraz rahatladı gibi ama korkuyorum. Hayvan derneklerini mi aramalıyım? yoksa başka bir şey mi yapmalıyım? hiç bilmiyorum.
Güncellemeler
7 ay
Peki birlikte uyumalarında bir sakınca var mı?
Evimin yakınlarında bir yavru kedi var. Sürekli kusacak gibi, hapşırıyor ya da öksürüyor. Ne yapmalıyım?