Kedim kavga etti veteriner çok uzak. bugün dışarda kedim sokak kedisiyle kavga etti bır gözü kanlandı sildim gözünü süt koydum sütun içine aparanax ezip koydum içti karıştırdım korkuyorum bir daha göremicek diye öyle bir risk var mı bir gözü kırmızı sadece gözümü çıkmış oluyor korkuyorum üzüldüm 🥺🥺 önceki kedime yaptığımda geçmişte veteriner götürdüm ilgilenmediler aq canımsın?
Kedinize sut verneyin. Kediler sutu sindiremez. Rahatsiz olurlar, sindirimlerini bozar.
Kedinizle oynar gibi yapin kanli gozunun hareketlero ve gozbebegi sekli diger gozu gibi normal tepki veriyorsa endiselenecek birsey yoktur. Normalde buyuk sorun olsa muhtemelen goz kapaklarini acik da tutmaz ve gozu sulanirdi siye dusunuyorum.
Asilarini yaptirmadiysaniz yaptirin. Sokak kedileri ev kedilerine gore daha dayaniklidir. Bir mikrop kapsa perisan olabilir kediniz.
0
1 Yorumla
Soran
7 ay
Aşıları tam süt verdım ama artık vermiyorum az önce veterineeden geldim gözlemleyin diyip yolluyorlar akşam üstü de götürdüm aynısını dediler şimdide götürdüm aynısını dediler
gözünün içi kaniyor sanırım veterinere götürmen gerek en kısa sürede. bir de hiçbir şey verme çay falan gözüne kedinin gözünü kasimasini engelle. gotururseb kurtulur kedi muhtemelen ama geç kalırsan körlüğe kadar gider.
Ah canım ya, bu durum çok ciddiye alınması gereken bir durum. 🥺 Kedinin gözü oldukça kötü görünüyor, kırmızı ve şişmiş olması bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Süt veya ağrı kesici ilaçlar (özellikle insan ilaçları) kediler için çok zararlı olabilir, bunu hemen bırakmalısın. 🙏
Kedinin gözü çıkmış gibi durmuyor ama iltihaplanma veya ciddi bir hasar olabilir. En kısa sürede mümkünse bir veterinere götürmelisin, durum acil gibi görünüyor. Eğer veteriner çok uzaksa, hemen ulaşabileceğin bir hayvan kliniği bulmaya çalış. Göz yaralanmaları ihmal edilirse kalıcı görme kaybına yol açabilir.
Şimdi sakin kal, ona sabırla sevgi göster. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur. ❤️
Geçmiş olsun süt agri kesici bunları kullanma ve çocuğu götür veteriner hekime ilerlemesin sokağa salma daha
0
2 Yorumla
Soran
7 ay
Salmadım kaçmış haberim yoktu miyavlama sesleri çoğaldı öyle kostum veterınere götürdüm bana 1 gün gözlemleyin öyle getirin dedi çok ihmakar davrandılar
Yarin götür yine kedilerde gözde korkuyorum cok çabuk hasta oluyor gözdeki her neyse yayılır Allah korusun teramisin dicem teramisinle geçmez gibi kanlanmiş bu çayla falan ugrasma vakit kaybetme
Evet, darbe aldığı için kanlanmıştır ama bir iki güne düzelme olmazsa veterinere gösterin. Ayrıca gentagut yerine torbrased damla alın. Şimdi adını hatırladım. Demlenmiş ılık çay ile günde birkaç kez silin. Kremi ve damlayı sabah akşam kullanın.