Kedim kakasını kumuna yapmıyor?

Her şeyi denedim, kendisi bir buçuk yaşında, dişi scottish blue point. sokakta bulduk, veterinere götürdük. çipliymiş sahibiyle konuştuk bize verdi, doğum yaptı. 1 aylık bebekleri var bebeklerine tuvalet eğitimi vermiyor. geldiğinden beri belki 12-13 defa başka yere yaptığına şahit oldum. belli bir yeri yok önce temiz çarşafa yaptı, sonra sırayla salonun halısına, mutfağın halısına ve oturma odasının halısına ama en sonunda da balkon zeminine ve mutfak zeminine. yani ne yapacağımı şaşırmış durumdayım kumu temiz, düzenli temizleniyor ki tuvalete çişini de gayet güzel yapıyor. çöpten yemek yiyor, düzeltemiyorum hayvanı. ilk defa böyle bir şeyle karşı karşıyayım doğumdan sonra komple sıklaştı bu doğumdan önce iki veya üç defa denk geldim. üç aydır benimle, niye böyle yapıyor veya düzeltebilir miyim bilmiyorum ama bu artık tamamen huy oldu onda. hepimiz çok üzülüyoruz ama tahammülleri yitirtiyor insana, hayvanın ikinci veya üçüncü doğumuymuş. biz bulduğumuzda zaten hamileydi. bebekleri de bugün zemine yapmışlar iş ciddi bir boyuta gelmeye başladı. yardımcı olabilecek bir fikri olan var mı?

Kedim kakasını kumuna yapmıyor?