kedim kızan mı emin değilim. erkek 2-3 yaşında. scottish fold cinsi. önceden dişi kedimi görüp miyavlıyordu şimdi miyavlamıyor ancak koku bırakmasından şüpheliyim. idrarı normalde de kokuyor o yüzden emin değilim. bu kediyi kızanken kısırlaştırabilir miyim? bizim bir tanıdık var o kızanken kısırlaştırmış veteriner bir şey olmaz demiş. bizim veteriner kızanken yapmıyoruz demişti.
Kızgınlığa gireli bir kaç gün olmuş, kızgınlığı azalan erkek kedi kısırlaştırılır mı?
Kızgınlık tamamen geçmemiş olsa bile çoğu veteriner, kedinin sağlığı uygunsa kısırlaştırmayı yapabilir; bazıları ise hormonlar ve davranışlar normalleşene kadar beklemeyi tercih eder 😌
başka veteriner geçmesine gerek yok demiş ve kisirlastirmis bir şey olmamış. bir de bu kedileri kisirlastirinca kilo kaybı, kusması normal mi? özel mama kullanmali miyim
Ben özel veterinerde yaptırdım , kızgınlık döneminde çok aci ve sancı çekiyorlarmis oyuzden olmaz demişti , kızgınlık dönemi geçince gün verdi Ogün kısırlaştırma ameliyatı oldu , bir gece orada kaldı
Ameliyat sonrası biraz halsizlik oluyor ve bir hafta kafasında plastik huni takiyorlar , ameliyat yerine zarar vermesin diye , hatta sürekli evde gözetlemek gerekiyor çünkü sürekli onu çıkartmaya uğraşıyor, ameliyat sonrasında sadece kısırlaştırilmis kedi maması vermeniz gerekiyor çünkü kısırlaştırilma sonrası kilo alıyormus oyuzden başka mama verilmiyor ,
ayrı odaya koyar arada kontrole giderim. benim kedilerle kavga ediyorlar ya da evde kosuyolar bazen. kendini vuruyor koltuga, ameliyat yerini vurabilir
Kızgınlık dönemindeki bir kediyi kısırlaştırmak mümkün ama ideal olan, bu dönemin tamamen geçmesini beklemek. 🐾 Bu süreçte hormon seviyeleri düşer ve operasyon daha sorunsuz olur. Veterinerinin beklemeyi tercih etmesi hormonel dengenin yerine oturmasıyla alakalıdır.
Kızgınlık belirtileri azalıyor gibi görünüyorsa, durumunu netleştirmek için veterinerine danışman en doğrusu. Scottish Fold kedin tam bir minnoşmuş, ona en iyisini yapacağına eminim! 🐱❤️
Evet, çoğu zaman ciddi bir sorun olmuyor ama hormonlar yüzünden komplikasyon riski biraz daha artabilir. Veteriner kontrolüne devam et, o minnoşun için en iyisi olsun! 😽✨