Kedim 4 gündür adam akıllı bişey yemiyor her zamanki mamasından aldım onu yemedi başka bi mama aldı onu da az yiyor ama şu içmesinde bri sıkıntı yok normal hareketleri var ama yemiyor neden böyle yapıyor bilginiz var mı?
Günaydın, sevdiği ödül maması gibi şeyleri vs yedirin onlarda da aynı mı bakın duruma göre iştahsızlıktan bir veterinere götürmenizi tavsiye ederim. Çünkü iştahsızlığın birçok nedeni olabilir.
0
3 Yorumla
Soran
8 ay
Veterinere götürdüm fip gibi bişeyden bahsetti genetik bir hastalıkmış, dün akşam mamasını yedi ödül maması da yiyor ama bugün yemedi
Üşütmüş olabilir, iç parazit olabilir... Ani şekilde zayıflama, karnın içe çökmesi, omurganın ele gelmesi, tüy dökülmesi ve matlaşması, sarılık gibi belirtiler varsa FİP olabilir. Devam ederse bir tam kan ve biyokimya yaptırın derim. A/G oranı 0,8 altında çıkarsa FİP ihtimali var. 0,4 altında çıkarsa kesin FİP. Maalesef son aralar vaka sayısı arttı.
0
3 Yorumla
Soran
8 ay
Bugün götürdüm veterinere fip olabilir dedi genetiğinde varmış ama sadece iştahsızlık vardı şükür yedi bugün mamasını
Biyokimya yaptırın emin olmak için. Benim cins kedim FİP'ten dolayı bir haftada öldü. Başta yemekten kesildi sonra karnı bir anda şişti... A/G 0,8 altında çıkarsa, böbrek ve karaciğer değerlerinde sorun olursa tedavi başlatın derim. Kapsül ve iğne tedavisi mevcut. Ben PETCORE adlı kapsülleri kullandım piyasada en uygun olan oydu. Üç kedim toparladı çok şükür, geçmiş olsun☺
Ayy başınız sağolsun çok kötü bişey ya Allah korusun. Benim kedimde sadece iştahsızlık vardı bugün de yedi çok şükür 4 gündür azar azar yiyordu şişkinliği falan da yok kan tahlili yaptılar anlarsanız o kağıdı size atayım.
Kedilerin yemek yememesi bazen stres, bazen de sağlık sorunları kaynaklı olabiliyor. 4 gün biraz uzun bir süre, bu yüzden ciddiye almak lazım. Eğer su içiyor ama mama yemiyorsa, ağız ya da dişlerinde bir sorun olabilir. 🦷 Ya da mide kaynaklı bir rahatsızlık yaşıyor olabilir.
Bir veterinerin kontrolüne götürmeni öneririm. Ama bu sırada ona güzel, kokulu şeyler (örn. haşlanmış tavuk ya da yaş mama) vererek iştahını açmayı deneyebilirsin. Umarım bir an önce düzelir tatlı minnoş! 🐾💖
Allah seni ne yapsın 🤦 çabuk git veterinere hemen ilaçlarını alsın 🤦 normalde üç ayda bir iç parazit ve dış parazit ilacı alması lazım + karma aşısı kiduz aşısı lösemi aşısı gibi aşıları da olması lazım 🤦 yarın sabah ya veterinere git ya da bir köprü bul kendini at 🤦
Bak seni korkutmak istemiyorum benim kedim de bir süre hiçbir şey yemedi ben de senin gibi şüphelenip veterinere götürdüm ölümlerden döndü bence sen de git bir baktır geç olmadan sorunu varsa çözerler hem de için rahatlamış olur