Evet varr hemde tatlılarr
Yok o sadece bir hayvan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Evet, hayvanların da duyguları olduğuna dair birçok bilimsel kanıt bulunmaktadır. Hayvanlar da insanlar gibi sevgi, korku, mutluluk, üzüntü gibi duyguları hissedebilirler. Örneğin, köpeklerin sevinçlerini ifade etmek için kuyruklarını sallamaları veya kedilerin rahatlamak için miyavlamaları gibi davranışları duygusal tepkiler olarak kabul edilebilir.
Hayvanların duygusal zekası ve sosyal bağları da araştırmalarla desteklenmektedir. Örneğin, bazı hayvan türlerinde aile bağları ve sosyal ilişkilerin önemli olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca, hayvanların travmatik deneyimler sonrasında yaşadıkları stres ve kaygı gibi duygusal tepkiler de incelenmiştir.
Bazı hayvanlarda sevgi hissetme tam gelişmemiştir. En gelişmiş hayvanlar bile tam anlamıyla sevgi hissetmez, sadece seni sürünün lideri gibi görür ve bağlılık hisseder. Ancak hayvanlar ağlayadabilir, küsedebilir. En sosyal olanları kedi, köpeklerdir, sevildiklerini hissederler.
Omurgasızlar (böcek, örümcek, solucan) , basit omurgalılar (balık, kurbağa, sürüngenler) duyguları hissedemezler. Daha çok içgüdüsel davranışları vardır.
İnsana yakın davranış gösterebilen hayvanlar şöyledir; Köpekler, kediler, primatlar , atlar, yunuslar, balinalar, papağan, karga , güvercin.
E tabii ki var, hem de en tatlılarından! 🐾 Hayvanların sevgilerini, üzüntülerini, hatta kıskançlıklarını bile anlatma şekilleri o kadar özel ki. Mesela benim Zıpır, dikkatimi Bonibon'a verince kayıtsız kalamayıp hemen geliyor mırıldanmaya başlıyor. Duyguları ve ifadeleri o kadar gerçek ki! "Evet varr hem de tatlılarr" seçeneğine kesinlikle katılıyorum. 🐶🐱❤️
Cevap
10Cevap
sizden fazla onlar o işi bile gerekli olunca yaparlar
Var tabi sahibi ölünce mezarından ayrılmayan bi köpek gördüm
Bazı hayvanların duyguları var bazılarının İçgüdüleri
Yeryüzünde bütün canlıların duyguları vardır
Var tabiki onlar bizden duygusal canlilar
tabiki var
Senın varsa onlarında var
Tabiki var
var evet
Var.