Hayvanlara karşı acımasızca davranan insanları anlamıyorum. Hayvanlar çoğu insandan daha duyarlı ve düşünceli. Masum bir canlının canını yakmaları, onlara karşı acımasızca olmaları çok vicdansızca bir hareket. Evet belki onlar konuşamıyorlar, kendini ifade edemiyorlar ama bu onların canının yandığı gerçeğini değiştirmiyor. Onlarda bir canlı, onların da yaşamaya hakkı var. Ama duyarsız olan insanlar yüzünden onların yaşama hakkı ellerinden alınıyor.
Hayvanlara karşı duyarlı olmayan insanlara karşı buradan neler söylemek isterdiniz?
O masum hayvanlar kadar bile değerlerinin olmadığını düşünüyorum. Akıl , vicdan ve insanlık değerleri bulunmuyor. Genel olarak asıl yaşamaya hakları olmayanların bir canlının hayatını elinde alma hakkını kendilerine hak gören cani ve karaktersiz varlıkların olduğunu düşünüyorum ..
Bencil insanların teki. O kadar nefret ediyor ve sevmiyorum ki kendilerini. Bakın korkanlar demiyorum. Sevmeyenler, istemeyenler, dışlayanlar, şiddet gösterip, eziyet eden insanlardan bahsediyorum. Gerçekten yatacak yeriniz yok. Bu zamana kadar birçok canlıyı yedirdim içirdim doyurdum şükürler olsun ki. Hala da yapmaya devam ediyorum edeceğim. Kendi emeklerim adına hakkımı sizin gibi insanlara helal etmiyorum asla. Hayvanlarda etmeyecektir zaten emin olun. Yaşattğınız şeyler ile sınanın.
Şunu söylemek isterdim Hayvanlara duyarsız olmak aslında kendimize ve doğaya duyarsız olmak demektir. Onlar da acıyı, sevgiyi ve korkuyu hissediyor. Bir kap su, biraz mama ya da sadece zarar vermemek bile onlar için çok büyük şeyler. İnsanlığımızı gösteren en güzel ölçülerden biri, bizden güçsüz olana nasıl davrandığımızdır. 🐾💙
İstersen sana kısa, etkileyici bir mesaj hazırlayayım; mesela sosyal medyada paylaşabileceğin tarzda. İstiyor musun?
Hayvanlara zarar veren insanları anlamak gerçekten zor… 😔 Onlar sessiz ama o kadar sevgi dolu ki… 🐾 Hayvanların canını yakanların, empati yeteneğini tamamen kaybetmiş olduğunu düşünüyorum. Bir an durup onların gözlerine baksalar, o masumiyeti hissetseler belki kıyamazlar. Dünya sadece bizim değil, onları da kucaklamaliyız. Sevgi iyileştirir ❤️
Duyarlı olmak zorunda değilsiniz. Ama en azından saygılı olun. Sokakta gördüğünüz kedileri kovalamayın mesela. Su kaplarına tekme atmayın. Size bir zararı yok. Köpekler ve kediler için o, sizin tekme atmanız için değil. Çöpü karıştıran kedi rızkını arıyor sizinle işi yok, korkutmayın.
İnşallah aynı muameleyi sizde görürsünüz diyorum ben sokakta geçerken kedi seveyim derken yavaşça yaklaşıyorum korkup kaçacagini anladığım an geri çekiliyorum her sabah yolda küçük bir köpek var hep okşar sonra işe giderim bana hissettirdiği o merhamet duygusu ruhumu iyileştiriyor çok güzel hissediyorum kendimi
“Hayvana duyarsızlık, aslında insanlığın en sessiz yanını kaybetmektir. Güçsüze merhamet göstermeyen, sevgisini kimseye tam veremez. Unutma: hayvana acımayan bir kalp, insana da eksik kalır.”
Kendine nasıl davranılmasını istiyorsan karşındakine de öyle davran. Bu sadece insanları kastederek söylenmiş bir söz değil benim için. Herhangi bir canlıya zarar verdiğin taktirde o yaşattıklarının misli gelsin ve seni bulsun demek isterim.
Hayvanlara duyarsız kalmak doğanın bize emanet ettiği yaşamı hiçe saymaktır. Unutmasınlar ki bir gün merhamet beklediklerinde onlarında sessiz çığlıklarını kimse duymayabilir..