Arkadaşlar benim 3-4 aylık Doberman köpeğim var ilk başlarda iyiydi ama evdeki herkese saldırmaya başladı veterinere söyledim dişi kaşınıyor dedi ama evde bir sürü oyuncak var diş kaşıyıcıda var ama ellemiyor bile yatağımda uzanırken geldi yanıma sevdim falan bir anda yüzüme saldırdı kızmama rağmen durmadı daha çok saldırdı bu normal mi köpek besleyenler söyleye bilir mi vücudumun her bölgesi yara oldu
dişte bir here kadar devamında baskilamaz ve kizmazsan oyun olarak yaptığı şeyi saldırmak için istediği olmadığında tepki göstermek için yapıp devamlı bir davranış haline getirecektir ve ırkını düşünürsek bu sizler için çok büyük sorun olacaktır. ceza ve ödül olayına geçmeni tavsiye ediyorum ama düzenli olarak yapmasini istemediğin her davranış için ceza ver yaptığı ve takdir ettiğin davranışlar içinde ödül. elini ısırdı diyelim bir anda çığlık at onu korkutacak kadar ! ve arkanı dön oyun oynamaya devam etmek isteyecektir oyunu bırak. ise yaramazsa odaya kapatma yöntemine geç
Şöyle söylim vahşi ama bir o kadar asil ve itaatkar bir köpek ve bu Türkiye durumunda ( anladın sen) süs köpeği beslemem beni koruması için bir köpek gerek sonuçta dışarda ne olacağı belli değil gece köpeğimle yürümek varken neden korkayım ki :) evde beslemek zorundayım aşısı bitmedi sonra dışarı kulübe yapıcaz
Balık burcuyum önceden hayvanat bahçesi gibiydi kuş hamster kedi ne ararsan vardı ama balığım ve köpeğim kaldı onlar benim herşeyim yani hayvanları çok seviyorum yaralı karka , bıldırcın , güvercin bile baktım iğleştirip doğaya saldım inan tırtıl bile baktım