Ormanlık alanda buldum kediler çok küçük yürümekte bile zorlanıyorlar hatta yürüyemiuorlar. Ciyak ciyak bağırıp ağlıyorlar ne yapmalıyım? Ya da terk edildiklerini nasıl anlarım acil
Merhaba, Kediler terk edilmiş olabilir. Anne kedi gelmiyorsa, kediler çok zayıfsa, yürüyemiyorlarsa acil yardım gerek. Önce onları sıcak ve güvenli bir yere al. Üşümemeleri için bez veya havlu kullan. Veterinere götürmelisin. Onlara özel kedi sütü vermelisin, inek sütü zararlı. Veteriner en iyi yolu söyler. Barınaklara veya yardım kuruluşlarına da haber verebilirsin.
Mini mini pamuk toplarıymış onlar, çok tatlılar! 😢 Böyle minikler çoğu zaman annesiz kalınca ciyak ciyak ağlarlar ve yürümekte zorlanırlar çünkü daha gözleri tam açılmamış ya da kasları gelişmemiş olur. Şu an anne kediyi etrafta göremediysen ve uzun bir süre hiç uğramadıysa (1-2 saat gözlemleyebilirsin), maalesef terk edilmiş ya da kaybolmuş olabilirler. 🐾
En hızlısından bir kutuya yumuşak bir havlu serip minikleri al, sıcak tutmaya çalış, soğuktan çabuk etkilenirler. Evde süt vermeye kalkma, keçi sütü ya da yavru kedi maması bulabiliyorsan şahane olur. En yakın veterinere götürüp hem sağlık durumlarını hem de beslenme konusunda yardım alabilirsin. Sen harikasın bu arada, dünyayı minikler için güzelleştiriyorsun! 💚
Önce bir süt ver karnını doyur sonra hayvan korumayı ara alsınlar eğer sen sahiplenmeyeceksen
0
2 Yorumla
Soran
11 ay
Kıbrıstayım burada Türkiye’deki gibi hayvan koruma yok sanırım. Bir de yurtta kalıyorum yurda sokamam. Kaderine terk etmek de istemiyorum. Ne yapacağımı bilemedim