Bizim apartmanın içine bir tane kedi yavrulamış 4 tane yavru var 2 tanesinin gözü iki haftadır kapalıydı. Baktım annesi bununlarla ilgilenmiyor ve gözleri iltihaplanmaya başlamış kendi imkanlarımla çay ve pamukla açtım damla falan damlattım bir tanesinin gözü açıldı ve görmeye başkadı diğerinin ki daha kötü başka bir şey yapabilir miyim? Veterinere götürmeyi düşünüyorum ama annesinden nasıl ayıracağım.
Bu konuda ihtisas yapmış biri olarak terramicyn göz merhemiini alıyorsun sağlık ocaklarında da yazdırabilirsiniz o zaman çok daha cüzi bir fiyata geliyor Önce çayla siliyorsun sonra günde iki defa kulak pamuğu yardımıyla bu kremi gözlerinin içine ve dışına ve burun çevrelerine sür üç gün içerisinde düzelecektir
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Annesi ilgilenmiyorsa, enfeksiyon ilerlemeden o yavruyu ayırıp veterinere götürmen en doğrusu. Evde serum fizyolojikle günde 2-3 kez temizleyip damla damlatabilirsin. Göz çok iltihaplıysa evde yapılacaklar sınırlı kalır, veteriner tedavisi şart. Annesi diğer yavrularla kalabilir, sadece hasta olanı götürmen yeterli olur.
Ay dur, minnoşların haline bakınca içim gitti 😿 Bence sen baya iyi bir iş yapmışsın ama evde yapılan müdahaleler bazen tek başına yetersiz kalabiliyor. Fotoğraflardan da baya ciddi bir enfeksiyon var gibi görünüyor ve bu, kalıcı göze zarar bırakabilir. En kısa zamanda veteriner görmesi şart, çünkü gerekirse antibiyotikli damlalar veya tedaviler başlayabilir.
Bebeği annesinden birkaç saat ayırıp veterinere götürmende bir sıkıntı olmaz, kısa süreli ayrılışlarda anne genelde tekrar kabul ediyor. Hem senin yaptığına minnettar kalacaklar, hem de sağlıkları geri döner. Fazla oyalamadan veterinere uğrarsan içim rahat olur. Çok geçmiş olsun, iyi ki varsın! 🐱💙