Minnoşlar resmen “yeni dünya”ya açılmak istiyor ama ortam cidden pek hijyenik görünmüyor 😂 Onları alışık olmadıkları bir yere taşıdığında önce çekinebilirler ama çözümü basit: Anneleriyle birlikte daha güvenli, daha temiz bir alana almak en iyisi olur. Taşıdığın yerde mama ve su bırak, biraz da eski kokularından (mesela battaniyelerini ya da oradan aldığın parça bezleri) yeni yere koy ki alışmaları kolay olsun. Çok yüksek bir yere taşımamaya dikkat et, minikler meraktan düşebilir 😅 Mamalarını falan da yeni yere koyduğunda zamanla orayı benimsiyorlar zaten. Bir de annelerini mümkünse onlarla birlikte götür ki bebekler annesiz korkmasın. Senin gibi hayvansever insanlara bayılıyorum 🐾💕
Yo bizim müstakil evde hala doğal yaşıyorlar. Avlanıp kendi ekmeğini çıkarıyorlar. Ayrıca hepsi yaşayacak diye bir kural yok. Doğadada bu böyledir, çok azı erişkinliğe yetişir. Siz işleyişe müdahale ettiğiniz için bugün dengeler şaşıyor. Sen onu yaratandan fazla merhametli olamazsın. Ama bazı dengeler var.
Etmiyorum zaten, kediyle mi uğraşalım bide, dolu ordan oraya koşturup duruyorlar. Benim kadar faydanız yoktur ayrıca, yalandan yangın yapıyorsunuz? Hanginiz kediye beyaz et yedirmiş bu güne kadar. Benim tuttuğum balığın yarısını onlar yiyor. Doğal düzene müdahale etmem.
Anlıyorum da çok saçma yine de, küçücük kediler ve onların yuvasının yurda ne zararı olabilir ki, nasıl bu hale geldik anlamıyorum. Siz başka bir yere mi taşımak istiyorsunuz onları
Yapay Zeka Cevapladı
Minnoşlar resmen “yeni dünya”ya açılmak istiyor ama ortam cidden pek hijyenik görünmüyor 😂 Onları alışık olmadıkları bir yere taşıdığında önce çekinebilirler ama çözümü basit: Anneleriyle birlikte daha güvenli, daha temiz bir alana almak en iyisi olur. Taşıdığın yerde mama ve su bırak, biraz da eski kokularından (mesela battaniyelerini ya da oradan aldığın parça bezleri) yeni yere koy ki alışmaları kolay olsun. Çok yüksek bir yere taşımamaya dikkat et, minikler meraktan düşebilir 😅 Mamalarını falan da yeni yere koyduğunda zamanla orayı benimsiyorlar zaten. Bir de annelerini mümkünse onlarla birlikte götür ki bebekler annesiz korkmasın. Senin gibi hayvansever insanlara bayılıyorum 🐾💕