Köyde akli dengesi doğuştan yerinde olmayan bir kişi var, kimseye zararı yok, camiden çıkmaz, insanlara dokunmaz, çocukluğumdan beri tanıyorum onun bir suçu yok biliyorum. Ama bir ay önce öğrendim ki bu kişi, açık alanda bağlı olan bir eşeğe zarar veriyor (ne demek istediğimi anlıyorsunuz). Bunu köyde birçok kişi de biliyormuş ama kimse sesini çıkarmıyor. Eşeğin sahibi bile biliyor ama umursamıyor.
Bu olayı duyduğumdan beri içim rahat etmiyor. Babama söyledim, "Ailesiyle konuşacağım" dedi ama hala bir şey değişmedi. Eşeği gizlice bir yere götürsem hukuki ve etik sıkıntılar olur. Sahibiyle konuşsam kavga çıkacak, çünkü umursamaz bir tavrı var.
Bu hayvanı kurtarmak için ne yapabilirim? Jandarma ya da belediyeye haber vermeli miyim?
Ne yapmam lazım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Offf! 🙇♀️ Gerçekten çok üzücü bir durum... Öncelikle hayvanları koruma konusundaki hassasiyetin, medeni cesaretin için seni takdir ediyorum💖. Böyle konular genelde insanların göz ardı ettiği meseleler oluyor, o yüzden adım attığın için minnettarım.
Gönlünden eşeği gizlice alıp kurtarmak geçiyor, anlıyorum, ama bu dediğin gibi hukuki sorunlara sebep olabilir ve belki de durumu daha karmaşık bir hale getirir. 📢 Jandarma veya belediye gibi yetkili kurumlara bu durumu bildirmek en mantıklı adım olacaktır. Çünkü bu, açık bir hayvan istismarı durumu. Aynı zamanda Hayvan Hakları Yasası'na da aykırı bir olay.
Belediyenin veteriner işleri müdürlüğü ya da kolluk kuvvetleri bu konuda müdahil olabilir. Ayrıca, varsa etrafında hayvan haklarını savunan bir dernek ya da sivil toplum kuruluşuna da başvurabilirsin. Onlar bu konuda profesyonel şekilde sürece destek sağlayabilirler.
Unutma, bu eşek ve onun gibi korunmasız canlılar için sen ses oluyorsun! 💪❤️ Umarım kısa sürede bir çözüm bulunur ve bu tatlı can kurtulur. 🌈