Muhabbet kuşu besleyen, eğitimle ilgili bilgisi olan bakabilir mi?

0 bilgi ile gittim muhabbet kuşu aldım arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile yavru almam gerekiyormuş yavru dedim ama yüksek ihtimal bu 1 yaşında falan olan bi kuşu bana kakaladılar (burun kısmı mavi gagası kahverengimsi bir renk). Durum şu ben bu kuşu ilk aldığımda direkt odanın içine saldım hani izleyerek değil de gezerek öğrensin odayı diye fakat kuş bildiğiniz saatlerce bir yerde duruyor. Dolabımın üzerini kendi yeri diye bellemiş, oraya gidiyor bıraksam akşama kadar orada durur sesi falan da çıkmıyordu zaten. Onu oradan almak için çaba sarf etmeme gerek olmuyordu benden kaçamıyordu direkt alıp kafesine koyabiliyordum. Şimdi şöyle bir durum var az biraz ötmeye başladı (çok nadir) arkadaşımın tavsiyesi üzerine onu gün içinde aç bırakıyorum ve akşam olduğunda elime yem koyup elime alışması için yol yapıyorum. Kuşu sahipneleli 1-2 hafta oluyor yemi elimde yiyor ama elimde yem yokken elime yine gelmiyor kaçıyor ve artık resmen yakalayamıyorum direkt uçuyor elimi bir şey için kafes içine soktuğumda kafesin içinde ordan oraya çılgınlarcasına uçuyor. Ben bu kuşu konuşturmak istiyorum ve bana alışsın istiyorum, odamdaki dolap üzerine benden önce alıştığı için o oraya gittiği an onu oradan alıyorum. Tek istediğim gelsin elimde dursun omzuma gelsin bir şey dediğimde karşılık versin tabii bunların acelesi olmaz farkındayım ama ekstra olarak ne yapmam gerekiyor? Benden korkmasını istemiyorum ama şu sıralar benden aşırı derecede korkuyor gibi..

Muhabbet kuşu besleyen, eğitimle ilgili bilgisi olan bakabilir mi?