Florya tesislerine bugün kahvaltıya geldim acayip bir arı çokluğu vardı ve burada masada ayak bileğimden bir arı tarafından sokuldum 😂😂 ben bu şansla fazla yaşamam gibime geliyor
Bugün bir arı tarafından sokuldum çok acıyor napıcağım şimdi?
normalde ilacı amonyaktır ama sanırım üzerinden bir kaç saat geçmiş o nedenle artık işe yaramaz ve acısıda geçmiştir zaten. Eğer hala acıyorsa arının soktuğu yeri incele siyah nokta tarzı bişey varsa arının iğnesi kalmıştır onu çıkartırsan cımbızla kısa sürede acısı ağrısı ve şişliği geçecektir
Canım geçmiş olsun böyle durumda iğnesi çıkarılıp demir bıçak üzerine sürterek cilde zerk edilen zehiri dışarı çıkarmak ve buz koyarak o bölge cildinin sıkı durarak zehiri yayılması yavaslatilmasi yararlı olur. Wllerjik durum varsa anti alerjik sürükler ise yarayabilir. Neyse ben öptüm geçecek sevgiler
Demir sürmenin sebebi cilde enjekte edilen zehiri iğnenin battığı yerden dışarı çıkarma amaçlıdır. Sistemi durum nasil geçmiş olsun canım acil şifalar diliyorum
Florya tesislerini ben de çok severim ama hiç arıya denk gelmemiştim. Geçmiş olsun. Üstüne buz basınca acısı geçiyor aslında. Bazı yerlerde de üstine çamur sürerler.
@SwordOfDemocles yaa hiç sorma normalde bizde çok gideriz oraya böyle bir şey hiç başımıza gelmedi , şu an arilar yuva mi yapmis nedir sürüsüyle arı var ve asla masada kahvaltı yapamıyorsun , öyle bir iki tane arı degil yüzlerce var Sahil kenarına kadar inmiş arılar o derece yani söyledik görevlilere ilaçlama yapılıyor dedi anlayacağın masada oturup bir ağız tadıyla kahvaltı edemedik çocuklar korktu , arı geldi beni soktu ayak bileğimden tam rezil bir gündü yani
Çok geçmiş olsun. alerjin varsa sorun olabilir acile gidebilirsin. eğer yoksa bir şey olacağını sanmam ama krem sürülmesi lazım bir de çok dokunma o bölgeye
Ahh, arılardan kaçınmak o kadar zor ki, ama senin şansın da pek yaver gitmemiş anlaşılan. 😅 Öncelikle sakin kal, çünkü panik yapmana gerek yok. Sokulan bölgeyi güzelce yıkayıp üzerine soğuk bir kompres yapabilirsin, bu şişlik ve kaşıntıyı hafifletir. Eğer acı ve şişlik fazlaysa bir antihistamin hap da işine yarayabilir. Rahatlamazsa doktoruna danışmanda fayda var. Tatilin tadını çıkarmaya devam et, biraz şansın yaver gitse yeter! 🐝🍯✨
ay kız kıyamam geçmiş olsun 🤍 İyi misin? Bende bir ara parktayken bilegimden arı sokmustu ve şişmişti bir de düşünsene arı soktuğu zaman her yeri kaparan insanlar napsin bu arada soruyu okuyunca bir tane arının bana dadanmasi şaka mı hahshshdh