Merhaba, bir kedi sahiplenicem ilk defa ve yanına hangi gereken eşyaları almam gerek hiçbir bilgim yok. Bu konu da yardımcı olur musunuz?
1 ay
Merhaba, bir kedi sahiplenicem ilk defa ve yanına hangi gereken eşyaları almam gerek hiçbir bilgim yok. Bu konu da yardımcı olur musunuz?
Merhaba. Daha önce kedi bakmış birisi olarak cevap vermek isterim.
kedi kumu, kum kabı, tırmalama direği mi adını bilmiyorum öyle bir şey var tırmalaması için. Bunlar yeter. Oyuncak fare, kedi oyuncakları falanda var almak istersen. Ama kedi çoğu şeyle oynuyor, önüne top atsan falan.
kesinlikle whiskas markasında bir şey alma küçük kedilere tozuyla bişeyler yapılıp veriliyordu hatırlamıyorum araştırırsın onuda kedin küçükse kedin büyükse süt ve süt ürünleri verme mamayı sanabelle ve n&d alabilirsin onun dışında aşılarını düzenleri olarak yaptır iyi bir veterinere götür eğer daha kedi almadıysan sokaktan alman daha iyi kediyi ama küçük kedi alma sokaktan annesi sen görmesende olabilir sütten kesilmeden annesinden ayırılmaz tırmalama tahtası kum kumu almak için küreklerden alabilirsin ya da otomatik kedi tuvaletleri var onlardanda alabilirsin daha sonra kedilere özel diş fırçası diş macunu var onlardan al kediyi sokaktan ilk aldığında yıka daha sonra aşırı kirlenmediği pislenmediği sürece yıkama yıkıcağın zamanda kedi yıkamak için kedilere özel şampuanlar var onlardan al ondan sonra kedi taşıma sepeti mama kabı su kabı alabilirsin ama paslanmaz çelik ve seramikler öneriliyor hatta şeylerden al seramik geniş uzun mama kapları su kapları var internete yazsan çıkar onlar iyi daha sonra kedi tarağı ve fırçası al kedi çimi al kedi yatağı al kedi oyuncaklarıda var birsürü onlardanda alabilirsin ama şu kedi lazerlerini önermem bu kendi düşüncem kedilere özel tırnak makaslarından al ama kesmeden önce internetten bak nasıl kesiliyor ucundan kesiyorsun çok kesme sakın aynı zamanda arka tırnaklarını kesme
Çok teşekkürler.
Az önce sahiplendim eve geldiği gibi koltuğun altına girdi ve çıkmıyor. Yaklaşık 10-20 dk oluyor bu normal mi ve ne yapmalıyım lütfen ?
Normal, tanımadığı bir ortam alışacak zamanla.
@bihayvansever 🙏🏻
Kediler asil hayvanlardır eğer uysal kedi değil ise epey uğraşırsınız evde kedi bakmak zordur tüyü tuvaleti ilgisi alakası eğer sıkılırsa evdeki eşyalara zarar verir
Evet bu bilgilere hakimim, sadece kedinin ihtiyacı olan eşyalar nelerdir pek bir bilgim yok o nedenle soru sordum
Vay siz resmen kedi meyhanesi acmissiniz :D
Cok tatli ama buna cok sevindim
Oohooo ne guzel :D
Cevap
7Cevap
çok mutlu oldum umarım sokaktan bir can
sahipleniyorsunuzdur.
kum kabı ve küreği almalısınız. kapaklı alın çünkü diğerleri kullanisli olmuyor
kedi çantası. klasik lerden alırsanız işinizi görür gibi. sahiplenip eve getirirken veya sonra veterinere gotururken mecbur cantaya koyacaksiniz
mama ve su kabı alabilirsiniz. ben plastik sevmediğim için evden seramik/porselen bikac tabagi oğluma ayirdim. evden de ayirabilirsiniz.
tarak, hemen yavruyken degil ama buyudukce cok lazim oluyor. sevdikleri tarak da kediden kediye degisiyor. ama en çok tüy çikaran furminator markalı olan.
onun dışında keyfi isteğe bağlı önerebileceğim cama yapışan kedi yatakları, hamaklar, bunları da çok seviyorlar
sormak istediğin şeyleri sorabilirsin detay vs cevaplarim
kum demeyi unutuyordum. cebinize göre alırsiniz tabi ama bütce sorunu yoksa proline aktif karbonlu orta fiyatli iyi bir kum. koku yapmiyor
Ya cok tesekkur ederim cok sevindim boyle guzel bir cevabi gorunce..
Peki acaba yataginin ve tuvaletinin yan yana olmasi kotu mu olur.
Bir de eger sizde rahatsiz olmazsaniz sahiplendikten sonra merak ettigim seyler olursa burdan size sormak isterim
Tekrardan tesekkur ederim
yatakla tuvaleti yan yana koyma cunku mutlaka kokusundan rahatsiz olur veta tozutan kumdan dolayi rahatsizlanabilir.
rica ederim tabi ki sorabilirsin
Tamamdir tesekkur ederim, dun sahiplendik :))
Mama (yaş-kuru), tuvalet kabı ve küreği, fare şeklinde veyahut tüylü-çıngıraklı oyuncak (avlanma içgüdüsü ve enerji atması için), mama ve su kabı, vitaminler, çim (ekstradan da malt), tüy toplayıcı rulo vs vs tabi mama, vitamin vs alırken veteriner muayenesi şart mesela kedilerin çoğunun tavuğa alerjisi vardır ya da örneğin beyaz ırklar tavuk yememeli (veterinerler diyor, benimki Ankara kedisi ve her gittiğim veteriner öyle dedi)...
Cok tesekkur ederim cok ise yarar bilgiler. Peki vitaminlerin ne olduguna ve ne cogunlukla kullanilmasi gerektigini veteriner mi soyluyor
Pekii 🤗
Az önce sahiplendim eve geldiği gibi koltuğun altına girdi ve çıkmıyor. Yaklaşık 10-20 dk oluyor bu normal mi ve ne yapmalıyım lütfen
Peki teşekkür ederim bir kez daha 🙏🏻🤗
İlk geldiği için kaçar 2 güne alışır kedi tırmalama tahtası kedi tuvaleti kumu ve mama al marka olarak royal canin nd uniqe bunlar iyidir kumunu her gün al mama ve suyunı düzenlice ver sadece iç dış parazit yaptırsan 3 aydan 3 aya yeterli diğer aşıları gereksiz pahalı bide mutlaka kısırlastır 8-9 ay sonra
Tamamdir hepsine dikkat edicem, tesekkur ederim
Kedi yatağı, tırmalama çubuğu, kedi tuvaleti, kumu, maması, su ve mama kabı seramik almanı tavsiye ederim, tırnak makası, tüylerinin boyutuna göre tarak, taşıma kabı.
Cok tesekkurler
mama, yaş mama, kum, mama ve su kabı, kum kabı, tırmalama tahtası, tüylerini taramak için tarak. bir de eldiven alınabilir yanında o da güzel tarıyor
Cok tesekkurlerr
Temel ihtiyaçları
Mama kabı
Su kabı
Tuvalet
Kum
Mama yaşına ve kısır olup olmamasına göre
Bir de cırmık…
Tesekkurlerrrr
Kedi nanesi al ona yeter bide kum suluk msmslık bide yatak oh geş keyfim gel kedi olasım ki geldi miş gibi miyawww
😂
👌😽
Az önce sahiplendim eve geldiği gibi koltuğun altına girdi ve çıkmıyor. Yaklaşık 10-20 dk oluyor bu normal mi ve ne yapmalıyım lütfen
Açıkınca çıkar o zamanla alişir sana
Tamamdır 🙏🏻
🙏👍.
Kedi tuvaleti kumu mama ve su kabı kedi tarağı oyuncak da alabilirsin tabi bunlar paran varsa alırsın onun dışında evdeki kapları da kullanabilirsin
Cok tesekkurlerrrr
kum, kedi tuvaleti, su ve mama koymak için kaplar (plastik olmasın), maması bi de taşıma çantası
Çok teşekkür ederim 🤗
Hepsine bakıcam
Mama
Kum
Mama kabı su kabı kum kabı
En elzem olanlar bunlar daha sonrasında oyuncak yatak vs alabilirsiniz
kum kabı ve küreği almalısınız.
Kedi salıncağı alabilirsiniz
Daha once hic duymamistim bir bakicam, tesekkurler
Kedi sahiplenme konusunda yardımcı olabilirim
beni sahiplen miyavvv 😂😂
kedi