Güncellemeler
1 yıl
Simdi tuvaletini yapti, buyuk mu kucuk mu takip edemedim fakat beyaz, kumdan dolayi olabilir diye dusunuyorum.. Normal mi?
Güncellemeler
1 yıl
Yanlis ilaci vermisim hekim 30 dk bekleyin sonra verilecek ilaci verin dedi verdim 1 saat sonra obur ilaci yas mamaya koyup yedirdim Şu an gayet iyi hatta kelebegin pesinde kostu, hickirdi sonra kusacak gibi oldu. Normal mi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sanmam, kediler dayanıklı canlılardır.
Miniğe geçmiş olsun dileklerimi ilet 😘
Cok tesekkurler
Bir şey olmaz. Kediler dayanıklıdır.
Bahsettigim ilac antibiyotik, maalesef siringadan gicmiyor geri tukuruyor. Yas mamaya koyup yediriyorum bende, faydasi olur degil mi ya?
Olur faydası çünkü mideye iniyor
Oh iyi bari, cunku baska caremiz yoktu. Veteriner canini acitarak icirirdi, cani acimadan yiyip faydasini aliyorsa ne mutlu bana.
Cinsi ne kedinin?
Tekir
Tekirler güçlüdür.
Oh iyi o halde, yas mama cikarttim dolaptan vereyim mi yoksa biraz zaman gectikten sonra mi vereyim? midesi kotu olmasin.
Biraz beklet sonra ver
Ne kadar sure bekleteyim? Kac dakika yani?
15 dk felan yeterli. Çok soğuk olmasın yeterli işte.
Ya kelebek öldürüp yemeye calisiyor, ne yapmam lazim zararli olur mu?
Bir şey olmaz da kelebeğe yazık, kelebeği tut camdan at.
Fobi var bende dokunamam asla, yemesine izin vermedim kendini temizliyor Şu an .
Bu saatte niye uyumuyor
Gunduzleri uyuyor bir de 5. kattan dustu.
Düşmesi kötü olmuş yaa.
Evet biraz travma da kaldi, haliyle agrisi acisi da var, simdi uyuyor.
Bir şey olmaz. Geçer merak etme.
Dune gore biraz daha iyi sukur. Ilac saatlerinde degisiklik yapsam cok sorun olur mu ki ya?
yerim ben onu çok geçmiş olsun dikkat edin sizde bir daha
Ya cok tesekkur ederim
yemesine içmesine çok dikkat et iştahı kesilmesin iştahı varsa bir sorun yoktur bol bol mama yedir
Dedigim gibi yas mamanin yarisini bir kaseye koydum, azicik birsey kalmis kasede..
normalde de öyle mi yerdi bırakır miydi hiç
kediler genelde kapta mama birakmaz
Yani evet eger toksa biraz biraz yer birakir kasede, ve yerde yatiyor herhangi bir sorun olmaz degil mi?
şimdi hayvan rahatsız olduğu için nerede kendini güvenli ve rahat hissediyorsa orada yatar sende hiç elleme bırak nerde yatmak istiyorsa orada yatsın onun canı acıyordur
Birsey olmaz degil mi usutmez...
yatağı falan varsa oraya koymaya çalışma tek yapman gereken dışkısını ve iştahını sıkı takip etmek
yok yok hiç bir şey olmaz şimdi yavrum kim bilir nasıl korktu düşünce ilgiye ihtiyacı var
Ya diski yapti ama buyuk mu kucuk mu bakamadim yaninda degildim o an, buyuk bi ihtimalle buyuk tuvaletiydi bugun normal renkte yapmisti, simdi beyaz yapmis...
beyaz dışkı yapması anormal bir durum normalde kahverengi yapması lazım hayvanın tuvaleti nerde duruyor ya sen o tuvaleti yanına getir eğer rahatsız olmazsa hayvan bir dahaki dışkısınada bak kahverengiden farklı renkse hemen veterinere götür
Veterinere bugun yine goturduk dun sadece normal bakim yapmışlardı, bugun rontgen çektiler beyaz diski yaptigini da soyledim ilac verdiler fakat eczaneler kapali oldugu icin alamadik, nobetci eczane de uzakti..
Yarin ilaclari alip kullanmaya baslayacagiz, hemen etki gosterir mi toparlar mi biraz daha ya?
bu veterinerhiç ilgilenmiyor hayvanla bu nasıl sorumsuzluk hayvan yüksekten düşmüş onu müdahale altında tutmaları lazım bir kaç gün veterinerde kalmalı bence başka veterinere götürün böyle olmaz hiç ilgilenmemisler hayvanla ilaçlar içinse hemen etki göstermez sihirli değnek değil sonuçta
iğne falan yapmadılar mı
Igne yaptilar tabi kanamayi onlemek icin yaptılar 2 tane 1 tane de agri kesici yaptilar
Baktilar bayagi kirigi cikigi yok sadece hafif kanamasi var ilaclari 3 gun kullanin sonra yine gelin rontgen cekelim dediler, burada yatirmak icin tehlikeli bir durum yok dun getirdiginizden daha iyi dedi ki dogru soyledi ilk goturmemizden once gozlerini dahi acamiyordu nefesi zor aliyordu yuruyemiyordu bile, Şu an yuruyebiliyor nefesi duzgun alabiliyor gozlerini acip etrafa bakabiliyor şükür.
sen dışkısını sıkı sıkı takip et şu önümüzdeki 3 gün kritik çok önemli bir işin olmazsa yanındanda ayrılma hayvanlar bizim gibi dertlerini söyleyemiyorlar dertlerini vücut diliyle anlatıyorlar kusar kanlı tükürük falan atar takip mutlaka hayvanı birde aranızdaki bağ nasıl bilmiyorum ama genellikle bu tarz şeyleri sahipleri görsün istemiyorlar iç güdüsel olarak
Yattigim yatagin altinda yatiyor, ben koltukta yatiyorum koltugu acarak, duvarda kalan bolumun altinda yatiyor uyuyor Şu an genelde de uyurdu zaten sabahlari oyun oynar geceleri uyurdu..
koltuğun altından çıkınca koltuğun altına eğil bak herhangi bir şey var mı diye
Daha demin dedigim gibi tuvaletini yapmak icin cikti, herhangi birsey yoktu canli bakiyor gozleri, dunku gibi bayik bakmiyor..
oh oh çok iyi iyileşsin de başka bir şey istemiyorum annesi sende bir daha dikkat et benimde kuşum vardı annem çıkmadan önce evden yaşıyormuş bende normaldede annem evden çıktıktan 30dk sonra eve gelirim isim o zaman biter eve o gün geç gelesim tuttu oğlum kafesin dışındaki iplere dolanmış asılı bir şekilde kalmış yemlikte bir geldim asılı kanlar içinde o küçük soğuk bedenini elime aldığımda ne büyük acı yaşadım 2 yıl oldu halada çok özledim oğlumu sende dikkat et bir anlık işler
Aslinda benim 2 tane oglum var biri babamda biri annemde kaliyor, annem babam ayri oldugu icin okul tatilinde babama geliyorum bir muhabbet kusum var annemde bir kedimde babamda var, sirf kedim icin biletimi ertelettim, iyi olacagina inanıyorum sadece travmayı atlatamadi ve hafif agrilari ve acilari var,26 saat gecti biraz toparlandi,51 saat icinde daha da iyi olacağına inaniyorum, bir de ilaclarini alinca kendine gelecek inaniyorum ben ona..
birde sana şeyi sroacaktim hayvanj düştü mü atladı mı kısır mı karşı cinsin kokusunu falan alıp atlamış olmasın hayvan nerden bilsin yaralanacagini dogalarinda var zaten yüksekten atlamak ama bir sebebi olmalı sen o sebebi bul önlem al kediler çok dikkatli hayvanlar kolay kolay düşmezler soğukkanlı hayvanlardır
Herhangi bir bilgim yok onu duserken gormedim ama buyuk ihtimalle balkonun ustunde kenarlarinda gezerdi hep, dustugu gecenin sabahinda yagmur yagmisti islakti buyuk ihtimalle kenarlari, babam yanindaydi fakat dikkat etmemis kediye, dengisini kaybedip dusmus.
yok ya hayatta düşmez kediler çok dikkatli o konularda bir keresinde kedinin biri ağaçta mahsur kalmıştı ellerimi uzattım gelmemişti en sonunda çantamı uzattım onun üzerine bile zor atladıydı hayvan yani emin olmadıkları şeyi yapmiyolar senin kedin kısır mı
Hayir degil..
Tirnaklarini yeni kestirmistik 1 ay falan olmustu kestireli tutunamamis
bak ben dedim o büyük ihtimalle dişi kedi gördü ondan atladı yoksa hayatta atlamaz sen tutup atsan aşağı yine tutunur düşmez o bilerek atlamış
Bilmiyorum hic.. Daha demin odada bocek gordu pesinden kosmaya basladi durdurdum hemen bocegi oldurdum, yoksa kelebekleri öldürüp yerdi eskiden veteriner birsey olmaz tekir derdi, simdi hasta hemde zararlidir diye izin vermedim.
yok zararlı olmaz ama ani hareketler yapmasına izin verme
Yatti zaten daha sonra, simdi de ben uyuyamiyorum bocek gordum diye.
dün bende dışarıdan eve geldim saçımda yeşil bir şey bir aldım elime cırt cırt yapıştı sandım bocekmis uçtu evin içine gitti uçtuğu tarafa doğru ilaç sıktım ama bilmiyorum şu an nerde evin içinde bir yerde
Nefret ediyorum o böcekten buyuk ihtimalle cok afedersin osuruk bocegidir sacinda koku falan birakmis olabilir
yeşil bir böcekti ve evet elime alınca ot kokusu geldi hatta annemlere dedim leş gibide kokuyordu diye evet galiba dediğin böcekten iğrenç bir şeydi ya birde çok kötü bir yapısı vardı şimdi bile içim hoş oluyor
Nefret ederim o bocekten ya, birsey diyecegim bir de internetten bir sitede soru gordum benim kedim gibi dusmus ama 6. kattan dusmus ic kanamasi varmis 1 hafta siringayla beslemisler fakat kedi ölmüş, benim kedimde öyle olmaz degil mi ya? korkuyorum.
yok yahu seninki iyileşme yolunda kendi mamasını yiyor onun durumu daha kötüymüş birde her yerin katları aynı olmuyor mesala 6. kattan düşmüş ama kim bilir nasıl 6. kattan düştü çok yüksektir ama adı 6. kattir çok var öyle yer sen evham yapma 3 gün dışkısını yemeğini takıp et bir daha zaten ona hiç bir şey olmaz iyileşecek inanıyorum ben ona
Nefes alisverisi iyi aslinda, sevince kuyrugunu da salliyor eskisi gibi ama gozlerini hafif aralıklı uyuyor, normal degil mi?
güvensizlikten öyle uyuyordur o hayvan tranva yaşamış işte korkuyor
Bir de sevince bir bacagini kafesinin yaninin yukarisina koyuyor, hoslaniyor mu anlamadim yoksa bir rahatsizligi falan mi oldu ki?
Kafesinin kapagi kapali degil sadece kafeste yatmayi seviyor diye burada yatiyor.
onu bilemeyiz ama canı yansa sevdirmes sana hirlar canı yanmıyor dur bence
Iyi gibi biraz ya, sabaha daha iyi olacak insallah, uyku gozumden su gibi akiyor yemin ederim fakat o bocegi gördükten sonra uyuyabilir miyim bilmiyorum..
bizde sivrisineklerin çok olduğu bölgede yaşıyoruz sivri sinek avliyoruz odada yediler ayakalrimizi hep
Cok kotu ya, yaz bitse de kurtulsak gercekten. Bu arada yas mama olan kabin icine karinca dolmuş, tam uykuya daliyordum gordum hemen yeni kaseye mama koyacagim simdi.
bence mamanın fotoğrafını çek ne kadar koyduğuna ne kadar yediğine bak
gün içerisinde mesala koyduğun mamadan az yerse bir sorun vardır demektir
Oyle yapacagim simdi ya..
Gercekten aglayacak gibiyim... Eskiden hep dolabin kapagini açtığımda ya da mutfaga gittigimde yanıma gelirdi, simdi mutfaga gidip dolabin kapagini actim yanima geldi mamasini koydum hep oldugu gibi oturup bekledi arada miyavladi, cok ozlemisim bu hallerini cok mutlu oldum birazda olsa duzeldi, yas mamasini yiyor simdi.
aglayacagına sevin oğlun iyileşiyor işte ne güzel gözümde canlandı anlattığın durum onu benim yerimede öp birde adı ne acaba
Adi simarik, mutluluktan aglayacagim... Ama mamayi yedikten sonra biraz yurudu sonra yatti, yanina geldigimde beni gordugune mutlu olmus gibi miyavladi daha da rahat yatti kendini sevdirdi mirlamaya basladi..
keyfi yerinde işte iyileşir iyileşmezde sürpriz yapıp bir dişi ayarla ya da kısırlastir yazık hayvana
Ona ben karar veremiyorum maalesef ki... Babamda kaliyor kedi kisirlastir dedigimde gunah dedi, disi alirsa yavrular diye vazgecti, aslina kısırlastirmayi dusundu, veya kisirlastirilmis kedi bulsa eve alacakti bulamadi..
kediler evden kaçıp ilişki yaşayıp geri dönüyor büyük ihtimalle sizinki de öyle bir uyanıklık yapmaya çalıştı ama kendi başına patladı o zaman kızgınlığa girdiği zaman evden salmaniz gerekecek ilişki yaşadıktan sonra bir sıkıntı olmazsa (ölüm, araba çarpması) vs gibi eve geri gelir ama bakımlı bir kedi ise ev kedisi olduğunu anlayan birisi alabilir hayvanı
Ya aslinda karsi apartmandakilar pisi pisi diye surekli cagiriyordu hayvani, uyarmama ragmen buna devam ettiler, surekli yaptilar belki de onun icin atladi bilmiyorum, simdi birazda kuru mama koydum, iyi gibi evde yuruyor ayaklarının ustunde duruyor dun geceden eser kalmadi cok sukur..
yok yok kedi kafasına ettiğini yapar isterse 10 kişi çağırsın yine gitmez o iç güdüsel olarak atlamistir düşmüşte olabilir ama düşme ihtimali çok düşük iyileşiyor işte düzelecek bak ben sana dedim
Ya birsey diyecegim, gucu mu yerine geldi yoksa beni mi istemiyor anlamadim, favori koltugunun ustune yatti, bende oturdum onu seviyorum aslinds karnina dokundugumda ittirirdi beni, bu sefer kolumu patileriyle kavradi hem itti hem isirdi, biraz beni izledi uyudu, gucu mu yerine geldi yoksa beni mi istemiyor ya?
normalde ilişkiniz nasıl yapar mı böyle şeyler
Evet oynardik karnina dokundugumda ittirirdi hep
Ya da patilerini koluma dolayip ısırirdi beni oynardik
tamam sıkıntı yok devam et sen sevmeye o kadar korkuttu seni sevmek hakkın 😡
Oyuncu haline burunuyor yavas yavas, poposuna ve karnina dokundugumda hep isirmaya calisirdi elimi poposuna koyup denedim onu, isirdi kolumu sanirim iyilesiyor.
tamam oyna havanla da çokta üzerine gitme ters hareket falan olmasın neresine ellemene izin veriyorsa şimdilik orasına elle 2 gün sonra falan saklambaç bile oynarsınız 2 güne hiç bir şeyi kalmaz dışkısıda belki vurulduğu ignelerden öyle olmuştur şimdi aklıma geldi
Şu an yari gozleri acik yatiyor kuyrugunun ucunu salliyor, zaten yas mamadan sonra mayisir hep, dokunmayayim dedim simdilik,20 dk sonra sevmeye devam edecegim, rahat birakmak istedim suanlik.
hadi gözün aydın rahat nefes alabilirsin
Ya gercekten mi, duzelmeye baslamis degil mi?
yahu hayvanı zorla hasta ediceksin düzelmiş annesi düzelmiş sakın ol keyfi yerinde olmayan hayvan acı çeken hayvan yemek yiyemez hadi yedi diyelim oyun nasıl yapsın
Ya bilmiyorum ki ilk defa basima boyle birsey geldi... Telas yaptim azicik..
azıcık yapsan sorun yok çok yaptın tamam biliyorum evlat sonuçta o bir kere düştü sen onun yerine 10 kere düştün biliyorum vicdani sorumlulukta oluyor biraz aynılarını bende yaşadım ama hayvan iyi bir şeyi yok keyfi yerinde sevineceğin yerde üzülüyorsun
Yok uzulmek degil korkuyorum acikcasi bi de cok biseye kafaya takinxa sey oluyorum, mesela kuyruk sallamayi birakti, gozlerini tamamen kapatti yuzunu koltugu tarafindaki goz kapali obur gozu hafif acik ama gozunun beyazligi gozukuyor, genelde boyle uyur ama korkuyorum mesela birsey olur mu?
şımarık hasta bir kedi değil sağlıklı bir kedi hayvana veremli muamelesi yapma kim bilir neler diyorsun hayvanada hayavnda şaşırmıştır o artık iyileşiyor sadece biraz dinlenmesi gerekiyor şu an yazacağınız tek sorun tranva sorunu olur ama sen çok ilgileniyorsun o da geçer
Hayirrr asla kotu seyler demem cocuguma🥹hep askimli oglumlu konuşurum eskiden oldugu gibi, o da anliyor onu sevdigimi mirlar hep...
hayvanın morelini yüksek tut dicemde şımarık gayet sağlıklı sen kendi morelini yüksek tut aklına kötü şeyler getirme evrene iyi enerji yolla
Ya birsey diyecegim, uyuyor Şu an patileri falan titredi kosarmis gibi, karni da hareket etti acaba ruya gordugu icin mi böyle yapti ya?
eveg
Cok korktum bi de karni hareket edince iyice telaslandim ya
3 tane surubu 1 tane hapi var suruplardan 2 tanesini icirdik hapi da icti fakat ismi, asist olan ilaci icmiyor geri tukuruyor neden olur acaba?
tadını begenmemiştir sen o hapı manasına falan koy yedir vir şekilde
Mamayi ve 2 surubunu icti cok guzel, ama bu surubu icmiyor ya
ne yap ne et yedir manasına koy karıştır içir
Veterineri arayacagim simdi, mamasina koyup yedirsem olur mu diye.
aramana gerek yok çoğu veteriner de icmeyen hayvanlar için öyle yapıyor
Ya bundan once aradim dedim icmiyor diye, icirmekte zorlaniyorsaniz getirin biz icirelim dediler, icirme ucreti 150 liraymis, sabah aksam 3 gun 900 lira ya, babam o kadar parayi vermez aslinda gereksizde pahali.
yahu hayvana zorla içerecekler ilacı sert davranırlar ya da mamayla beraber verirler 10dklarini almaz hemen alıcaklar parayı onlar işin ticaretinde öncelikleri hayvan değil parayı kapmak olur
Kuru mama yemiyor, yas mama tuketiyor ilac bozulmaz mi uzun sure mamanin icinde kalinca?
yiyeceği zaman dök az çok bilirsin ne zaman yiyeceğini
Yemeyip geri atarsa ne yapacagim?
bu şurup mu
Evet adi asist
zorla icirceksin ağzını aç zorla dök gırtlağına ileri geri yap yanında ödül maması ya da en sevdiği mama hangisiyse ondan bulundur ilacı yutar yutmaz onu yedir kusmaz bir sıkıntı olmaz veterinere gitsen o da aynısı yapar
Ya aradim simdi sordum mamasina koyup yedirsem olur mu diye, oyle olmayabilir isterseniz getirin icirelim dediler, ne yapacagimi bilmiyorum ya.
tabi öyle dicekler ve gittiğine goruceksin benim dediğimn aynısını yapacaklar onlar yapacağına sen yap ağzına zorla dök gırtlağına ileri geri yap hemen agzina mama koy yaş mamayı parmağına biraz sür ilacı içirir icirmes parmağını ağzına sok ağzının tadı değişirse kusmaz
Ya soyle kucağımızda durmuyor zorlada tutamiyorum cani aciyacak diye, diger suruplari kucagimda cenesini tutarak verdim onlarda bile zor durdu, cani acir diye kucagima oturtup da tutamiyorum ki...
tutmak zorundasınız ama
Dogru bir uygulama olur mu ki ya
veteriner daha kötü davranacak sert eldivenlerde tutacak onu sıkı siki
O da dogru aslinda, yanlis birsey yapmaktan korkuyorum ya.
ona senin kadar ben bile nazik davranamam maddi çıkar güden birisi hiç davranmaz en iyi sen bilirsin sen tanırsın onu o da en az senden korkar senden kaçar veterinere gitse hayvan strese girecek tanımadığı insnlar sonuçta sen içir ilacını
Nasil yapacagim tam detayli anlatabilir misin..
şimdi kucağına al ilk önce sev biraz iyice rahatlasın ardından ilacı zorla içir kafasını yukarı doğru kaldırıp gırtlağına gel git yapman lazım elinde gırtlağına ileri geri yapcaksin kusmaya kalkabilit yanında maması bulundur mamasını ilacı icirmeden önce parmağına dök ilaçtan hemen sonra parmağını ağzına sok bunu yaparken yanındaki birinden de yardım alabilirsin yanında birisi varsa kediyi havlu ya da yastıkla tutabilir
Ya yanimda babam var onun kucagina oturtup o tutuyor kediyi, bende cenesini tutup ilaci iciriyordum, o halde kediyi ben kucagima oturturum babamda patilerini veya gövdesini tutar, bende dediginiz gibi yaparim, bir zarari olmaz degil mi y
olmaz olmaz tek sorun ilacı kusabilir ilacı içirir icirmez hemen mamayı yedir ağzının tadını değişsın
Mamayi yiyince kusar mi, kusarsa ne yapacagim ya
kusmamasi için parmağına mama sıkıp parmağını ağzına sokucaksin en hızlısı bu olur yoksa kusar ya da mamayı hazırda bekley hemen agzina sik
Sıktığımda kusarsa ne olacak
kusmaz o zaman ağzının tadı değişirse bir şey olmaz artık kusacak olduktan sonra veterinerde de kusar zaten
Ya birsey diyecegim, bugun nerdeyse 2 paket yas mama yedi, zarari olur mu? Dustugu gun hic birsey yememisti dun oglenden beri biraz biraz yiyor.
olmaz bence hayvanın enerjiye ihticsyi var
Yuruyo aslinda mutfaga falan gittigimde pesimden geliyo miyavliyo yurumeye miyavlamaya hali var cumartesi gunu oglene kadar hic bisi yemedi zaten, oglen bi kac kere falan az yedi, biraz biraz yiyor simdi.
iyi iyi bir şeyi yok
Şu an tuvaletini yapiyor bekliyorum, ama yapamadi.
nasıl yapamadi
Ya kabiz oldu sanirim...
ilaçlar yapmistir
Bilmiyorum vallahi, daha demin annemi arayip sordum bu kadar mama yemesi normal mi diye, normal 1 gun yemek yiyememis cocuk dedi, yesin birsey olmaz dedi.
yahu kedisi mama yiyor diye endişelenen ilk kişi sensin
Cok yiyor diye endiselendim aslinda.. hic boyle bisey yasamadim ilk defa yasadim ilk defa dustu hafif endiseliyim..
Veterinere sordum, kusmasi veya herhangi bir anormal durum yoksa yiyebilir dedi. Şu an iyi biraz daha, pesimizden gelebiliyor, yatiyor simdi diger odada.32 dakika sonra kritik saatten cikiyor,72 saatimiz doluyor cok sukur.
geçmiş olsun gözünüz aydın
Cok tesekkur derim..
rica ederim 🥹
Gercekten son 3 gun kendimi, daha 18 yasimda gencecik anne oldum, gercekten anne olmak zor ismis çocuğunun nazi cekilmiyomus bir sure sonra, Allah gercekten anneme cok iyi sabir vermis kucukken bende ilaclari icmezdim kafami cevirirdim hep, bugun zaten yorgunluktan öldüm diyebilirim, nobetci eczaneye gittim 1 saat yol yuruyup geldim ilaclarini verdim 15 dk ara ile, sonra o yatti iyice kontrol ettim atesi falan var mi diye, iyi oldugunu gorunce uyumaya biraktim onu, bi guzel mutfagi toparlayip evi supurdum, sonra icemedigi ilacını tekrar icirmeye calistim kabul etmedi, nerdeyse 4 bucuk saat hic oturamadim,3 gundur sadece 4 bucuk saat uyku uyudum, sabaha kadar basinda durdum,30 dakika anca uyudum bu sabah. Gercekten anne olmak cok zor ismis, ama yavrunun iyilestigini gorunce aglayasi geliyor insanin.
sen şanslı olanlardansın çocuğun iyileşti çoğu kedi iç kanamadan ölüyor dikkat etmek gerekiyor akılları ermiyor dağlarında var yüksekten atlamak hoplamak zıplamak
Gercekten akillanmadi, ben veterinerle konusurken cama cikti, telefonu kapatip hemen aldim camdan onu, gercekten delirtecek beni.
senin kedide deli çıktı tekir galiba cinsi tekirler zaten çılgın oluyor
Tekir evet...
bak demiştim ben
14 dakika sonra 72 saati doluyor, kritik saatlerden kurtuluyoruz sonunda.
hadi sevinin
Babam yatsa bende uzanacagim biraz, yatmak bilmiyor bu gece, bacaklarim agridan kopuyor gercekten.
sen normalde ne yapıyorsun okuyor musun ben yksye hazırlanıyorm
Ben sinifta kaldim aslinda,12. sinifim pek iyi gecmedi derslere yogunlugumu veremedim kaldim sinifta, simdi tekrar gidecegim bu sene, ayt ve tyt girecegim Haziran'da, hayırlısı olur.
bende 12ye gidicem ama korkuyorum ya
Ya aslinda bende 12 ye daha yeni gectim bu sene, KS ban atmasin diye soyleyemedim. Bende korkuyorum hafiften, sinavlari gecebilir miyim tyt ve aytde istedigim puani alabilir miyim diye. Temelim de yok, edebiyatim vs. iyi, sadece matematigim kotu aslinda.
matematiğim iyi benimde benimde sorunum şu benim sınıfım EA ama kendim sayısaldan girme kararı aldım okuldada zamanında sayısal bölüm açılmadı açıklayınca mecbur eaya kaldim eadan giricektim ama vazgeçtim yapamadım sozelim berbat şimdi sıfırdan say hazirlancam birde dışlanıyorum hiç arkadaşım yok o da beni üzüyor yalnızlıktan uatniyorum tüm gün sınıfta mal gibi oturuyorum en arkada tuvalete bile gitmiyorum
şimdi ikimizde ksden ban yersek çok komik olur jssksksmsksmk
ay yok ban yemeyiz, nerede yasiyorsun?
bandırma sen
Ben 10. sinifta cok dislandim,11. sinifta arkadaş edindim 2 tane, digerleri zaten yilan.
Ankara ben ya.
bende 9 ve 10 da baya çevreye sahiptim 11in Nisan ayında arkadaşlarla kavga edince yalnız kaldım belkide böyle olması daha iyi olmuştur sınava daha rahat hazirlsnirjm ben üni için Ankara istiyorum
Yaa cok iyi, hangi bolumu istiyorsun universite icin, ben İstanbul veya ankarayi istiyorum, hukuk bolumu dusunuyorum.
arkadaşım hukuk boş iş hukuk okuyan sayısı okumayana göre daha çok ben de bir eaci olarak hukuk düşünüyordum baktım olacak gibi değil sayısala geç biyoloji kısmı ful sözel ve ayt tarihten daha kolay fizik ful sözel bir kaç konu dışında kimya biraz sayısal işlem istiyor onuda kör girse yapar mat içinde yardımcı olurum benim iyi matım yazarsın hallederiz eadan uzak dur
yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yapay zeka mühendisliği, elektrik mühendisliği, biyoloji (ilgim var ) bunlardan birini yazicam
yanlış anlama sen yine bildiğini yap benim ki uyarı halada geç kalmış sayilmazsin
hukuka yerleşmek için aynı matı yapman gerekiyor zaten kaybın olmaz kârın olur
Ya şöyle, ben dil sinifina gidiyorum, tip istesem ona da zor dediler. Ne yapacagimi sasirdim acikcasi.
bende tıp düşünüyoru gelirse yazarım zor falan değil ben hocarla 9. sinifa diyordum o zaman bile zor diyorlardı tek yaptıkları heves kırmak hocalardan uzak dur zaten
Hocalarla asla konusmam zaten boyle seyleri, kan görünce bi degisik oluyorum kan gormeye dayanamiyorum acikcasi, tip yazsam yine kanla ugrasacagim.
bende aynı durumdayım ama yaşadığım ülkenin şartları ortada iyi düşün dostum sen Avrupa ülkesinde yasamiyorsun🙂
Tip uzerinden gitsem daha mi iyi olur diyorsun?
arkadaşım bak sana ne diyorum sayısal dışında bir alanda iş yok surunursun 4 yıl olur a101e kasiyer olursun asla ölmeyecek sektörler bu dediklerim tıp gelmezse yaz yapay zeka mühendisliğini dinle beni
Tamam kizma nolur🥹anlamakta biraz zorluk cektim kafam yerinde degil.
bende EA sınıfında okuyorum herkes pişman ama iş işten geçti kimse ea dan yerlesmicek kimisi BESYO istiyor kimisi sozelden girecek ben sayısaldan giricem sen düşün artık 1 yıl sıkıcan tıpanı calïscan birde kimseye söyleme say olduğunu en yakına bile söyleme ağzı kapalı balık oltaya yakalanmaz ayrıca çok kitap oku ben faydasını gördüm sende görürsün
dünya kadar psikoloji hukuk mezunu var hayatının hatasını yaparsın zaten staj falan yaparken 5krs para vermiyorlar üstüne sen veririsn avukatın yanında staj yapabilmek için ayrıca kuralları da değişti benim alakam olmadığı için araştırmadım ama sen hukukta ısrarcı isen araştır avukat ha diyince olunmuyor 4 yıllık bölümü bitirsen bile
Dilden girebilir miyim ki tıpa?
dil sınıfında okucaksın sınavlarını dilden vericeksin ama YouTube dan ayt mat ve ayt fen çalışacaksın bende aynısını eadan yapicam unutma kimseye soylemiceksin hiç kimseye söylersen kaybedersin ayrıca artık dilde öldü ingzilice bir meslek değil ne yaparsan yap bilmek zorundasın zaten dünya buna evrildi yapamadığın soru olursa atarsın
Dilden girebiliyorsam rahatim o halde. Matematik isini nasil yapacagiz ya?
ben işlem hatalarını en aza indirmek için bıyıklı matematiğin 10de temel kampını aldım sana onun resimlerini atarım temeli halledersin PDF kitaplar var telegramda telagrsm indirirsjn senin seviyine göre kitap öneririm ilerlersin
Ya gercekten mi, cok tesekkur ederim.
telagrsm kullanıyor musun
Yok hayir
yükle oradan ekleyeyim seni bu arada en güvenli uygulamadır kesinlikle ss alma ekran kaydı alma numara gözükme gibi durumların olmuyor güven sorunu yaşama diye söylüyorum
Tamamdir indireyim ekleselim hemen.
haber edersin
Hallettim
kullanıcı adın nedir
Kullanici adim:r
Sadece kucuk r
çıkmıyor
bana istek atabilir misn
mesajlar yaz bana buradan ben sana soylim kullanıcı adimi
Istersen kendi adini yaz ben bulayım, KS demin buga girdi yazamadim.
buradan yazarsam başkalarıda görür yazar
ben aktif olarak kullanıyorum