4 aylık Hera adında Pitbull cinsi bir kızım var. 2 aydır besliyorum ve şu zamana kadar kimseye zarar vermedi. Ama çevrem olsun; akrabalarım, arkadaşlarım, komşularım falan bu köpeği aldığımdan beri evime gelmiyorlar. Neymiş o bir canavarmış, benim psikolojim bozukmuş, iki anormalin olduğu eve gidilmezmiş. Yani komşularımdan, arkadaşlarımdan, akrabalarımdan duymadığım laf kalmadı bu köpekten dolayı. Yav kardeşim kaç defa Pitbull besleyen bir insanla karşılaştınız da bana böyle diyorsunuz. Bu hayatta Pitbull sahibi olmak için çok dua ettim, duam kabul oldu ama aldığıma da pişman oldum, az kaldı verecem köpeği. Sanırsın her Pitbull tehlikelidir, tamamen yetiştirme ile alakalı. Benim kızım gayet de normal bir köpek, çocuklarla oynadığına dair videosu da var. Ben anlamıyorum bu insanları. Bu sorun nasıl çözülür?
Aman gelmesinler, çok mu önemli? Daha iyi kafanız rahat eder. Hera için elinden geldiği kadar şartları iyileştir, mutlu olsun. Birlikte eğlenin yeterli. Laf edip kızı üzeceklerine hiç gelmesinler
Yıllarca insanların gözüne sokulan örnekler var bilmiyorum pitbullarla hiç haşır neşir olmadım özünde saldırgan olduklarını sanmıyorum yetiştirmeyle alakalı, geçmiş olsun zor bir durum ama bazı insanların ön yargılılarını katabilirsin umarım çünkü zamanla bazı şeyler halloluyor.
Pitbull'un geninde saldırganlık yok, yetiştirme ile alakalı. Ben arkadaşımdan aldım 4 yaşında köpeği doğum yapmıştı, onunda köpeği bu zamana kadar kimseye saldırmadı.
Kendi kendinizi kandırın. Komşumda yavru bir tane almıştı. Çok sevimliydi. Adamı kenara çekmiştim. Bak bu hayvan sevgine saygım var ama doğası buna uygun değil. Herhangi bir şekilde çocuklarımı korkıtursa seni şikayet etmem. Köpeğinin ölüsünü sana getiririm demiştim. Adam ertesi gün hem pitbull unu hem de dobermanonı bahçeli evine götürdü.
Söz konusu Hera ise yaparım. Benimde bir komşum var anneme senin dediğinin benzerini söylemiş, yüzüme söylemesini bekliyorum. Herifi az kaldı beyzbol sopasıyla dövecem.
Pitbull saldırgan falan değil koruma içgüdüsü yüksek ve liderlik arayan bir köpek. Eğer onlara yeterli ilgi, sevgi, sosyalleşme imkanı verilmezse hayvanın psikolojisi bozuluyor ve saldırgan oluyor. Saldırgan olmasının bir nedeni de işkence.
Ya yeterince ilgi veremezsen neyse ne sonuçları kötü sonuç olarak parcalayabilir zarar verebilir ya Amerika'da bir tane husky köpek bebeği parcalado kaç yıllık köpekleriymis bir de