Daha bugün fark ettim neden böyle veterinere gitmem lazım ama ciddi bir sorun değildir dimi napmam lazım gidene kadar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Daha bugün fark ettim neden böyle veterinere gitmem lazım ama ciddi bir sorun değildir dimi napmam lazım gidene kadar
Merhabalar.
Muhabbet kuşlarında göz çevresinde meydana gelen bu görüntünün üç nedeni olabilir. Bu üç durumda da kafes temizliği ve dezenfekte edilmesi önemli. Kafein telleri dahil tamamını güzelce temizleyin ve dezenfekte edin ki tedavi işe yarasın.
Bunlardan ilk ve en önemlisi CRD, halk arasında fık fık olarak da adlandırılan kronik solunum yolu hastalığıdır. Bu hastalığa yakalanan kuşlarda hırıltılı nefes alma, hapşırma ve tıksırma olur. Nefes alıp verirken zorlanmaları nedeniyle tünekte dururken kuyruk tüyleri normalden farklı olarak aşağı yukarı hareket eder. Tedavi edilmezse kısa sürede zayıflama ve sonrasında ölüm meydana gelebilir. Eğer bu bahsettiğim belirtiler de var ise mutlaka veteriner hekime gösterilmelidir. Veteriner Hipradoxi içeren bir ilaç verecektir. Dozaj ayarlaması önemli olduğu için benim bu konuda bir ilaç tavsiyesi vermem doğru olmaz.
İkinci sebep göz nezlesidir. Tedavisi kolaydır ama tedavi edilmezse kuşta görme kaybına neden olabilir. İnsanlar için kullanılan Terramycin gibi antibiyotikli bir göz merhemi veya antibiyotik içeren göz damlaları günde iki kez uygulanarak tedavi edilir. Göz damlası olarak öncelikle Tobrased, alternatif olarak Gentagut'u önerebilirim. Veterinere götürme imkânınız yoksa bu ilaçları kullanabilirsiniz, elinizde mevcutsa veterinere götürene kadar kullanabilirsiniz. (Ben fotoğrafa göre sizin kuşunuzda bu rahatsızlığın olduğunu düşünüyorum. Eğer nefes alma sıkıntısı yok ise tabii ki)
Üçüncü sebep mantardır. Mantar durumunda gaga dipleri ve ayaklarda da süngerimsi bir görünüm meydana gelir. Veteriner hekim tarafından verilen bir mantar kremi ile tedavi edilebilir. Veteriner imkânı yok ise o bölgelere günde 2-3 kez olmak üzere iyileşene kadar bolca vazelin uygulaması yapılabilir. Düzelme yaklaşık 15 gün sürebilir.
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla kafa tüylerinin yapısına göre kuşunuz tüy değişimini tamamlamak üzere. Tüy değişim zamanları kuşlar için yorucu ve yıpratıcı olduğundan vitamin desteği vermelisiniz. Aksi takdirde bünyeleri zayıf düşebilir ve hastalıklara açık hâle gelirler.
Yakışıklı kuşunuza acil şifalar diliyorum.
Cevap
5Cevap
Ne vitamini
Kuşun nezle olmuş
Nezle olunca ne oluyor tam olarak
Bişey olmuyor ama baktır veterinere yazık
Tamam teşekkürler
iltihap kapmış çünkü ondan öyle olmuş
Nezle gibi olmuş sanırım veterinere götürün lütfen
Yarın götürücez
İltihap kapmış
Yapabilceğim bir şey yok dimi veteriner dışında