Biraz tehlikeli olurdu bence. Örneğin fareye kurduğun bir düzeneği fare farkedecek ve tuzağa düşmeyecek. Aynı şey aslan kaplanlar için de geçerli. Onların da en az insan kadar zeki olduğunu varsayarsak bende hoş şeyler olmazdı. Yılan çiyan için konuşmuyorum bile. Herkes zeki olduğu için, hayvanların birbirlerini yemesi zor olurdu mesela. Sürekli aç olurlardı ki bu da sinir demek. Yani eyvah eyvah. :)
Bence benim fikrim, dünyadaki tüm hayvanlar insanlarla aynı zeka ve konuşma yeteneği kazanmış olsaydı, bu durum insanları derinden etkilediğini görürdüm diye düşünüyorum, iletişim ve anlayış seviyemiz tamamen değişirdi. Hayvanlarla empati kurma kapasitemiz artar, onlara karşı sorumluluklarımızı daha ciddiye alırdık, hayvan hakları konusunda büyük değişimler yaşanırdı. Dünyanın işleyişi ve toplumların yapısı kökten bir dönüşüm geçirirdi.
Açıkcası bir çoğu zaten bıradaki insanlarla aynı hatta daha üst düzeyde zeki. Az önce öyle sorular ve yorumlar gördüm ki... Sözde kuş beyinli diye aşağlarlar ama keşke buradakilerin bir çoğu kuş beyinli olabilseydi. Beyinsislikten daha iyidir
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Eğer dünyadaki tüm hayvanlar bir anda insanlarla aynı zeka ve konuşma yeteneği kazansaydı, bu durum insanları nasıl etkilerdi?