Türkiye'nin yüzde 30'u ormanlık alandan oluşuyormuş TUİK verilerine göre.
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Sürdüremezler, ne avlayacaklar, nasıl avlayacaklar. Ayıya yem olur yarısı, yarısı da açlıktan ölür.
Belgesellerde görüyoruz. Yabani köpkeler var.
Kardeşim yabani köpek afrika kırsalında yaşayan bir vahşi hayvan türü, sırtlan gibi çevik.
Grup halinde avlanıyorlar.
Burada evcil hayvan diye alınıp bakılamayınca sokağa bırakılan köpek gibi değiller.
Onlar da zamanla vahşileşiyorlar. Sokaktaki saldırgan köpekler de evcil değilller.
Sorunun çözümü evcil hayvan almak beslemek yasaklanacak, başka yolu yok bu işin.
Evcil hayvanı alıp yok masrafından yok bakımından şikayet edip sokağa bırakıyorlar, o köpekklerin yeri sürülerdir, dağdır, köydür. Bir bakıcısı olması lazım.
E diyelim ki ormana bırakıldı istediğin oldu 5 yıl içinde aynı sokak köpeği popülasyonunu yine göreceksin sokaklarda. Kesin çözümü var mı bu işin?
Kendi doğal ortamlarında aşırı baskın hale gelebilirler mi bilmiyorum. Doğa dengeleyebilir. Dediğin doğru da olabilir. Bu arada sokağa bırakma problemine çözüm bulunması gerekiyor kesinlikle.
olmaz ormanın dengesini bozarlar ve aşırı ürerler. yapılcak şey daha fazla barınak ve kısırlaştırma. azar azar da uyutma..
Diğer hayvanlarda normal koşullarında ürüyorlar ama. Bunlar da insan etkisi olmadan ürüyorlar. Niye bozsun ki dengeyi? Bunlar zaten tüm hayvanlar zamanında ormanda yaşıyordu.
Eline ne geçiyor şeytana kölelik edip de masum hayvanları öldürmek isteyetek
@anneme_tosunaldım saçmalama ben istemiyorum
olmaz köpekler orman ekosisteminin parçası değil
@anneme_tosunaldım yaa öldürülsün diyen kaç kişiyle kavga ettim en sonunda bu olsun diyorum napıyım...
@anneme_tosunaldım ya valla desteklemiyorum diyorum neden yalan söyliyim dashdgafha ama orta yolu da bulmak lazım
Sen ılımlı şeytansın yani ılımlı rolü görevini üstlenmiş bi şeytan kölesi
Biliyorum siz şeytanın ordusu harıl harıl çalışıyorsunuz ve şunu söylemek isterim ki alayınızın hamk ben o taptığınız şeytanın fa boynuzları zikem
@anneme_tosunaldım offfff abi delirmişsin sen
@anneme_tosunaldım Sataşma içeren yorumlar yapmayalım, bu konuyu burada bitirelim lütfen.
Nası hayvan seversin sen az az öldürülebilir diyenin yorumunu silmiyorsun
@anneme_tosunaldım İnsanları küfür edip kendimizden uzaklaştırmak yerine ikna etmek gerek. Kavgayla bir şey çözülmez.
Bunlar insan değil şeytanın ordusu
Karşıyım asla yapolmamali.
Şımarık çocuğuna yavru hayvan alıp sokağa bırakanların Allah belasını versin.
Ya bi bırakın onlari ya ne istiyorsun onlardan
İtlaf edilecekmiş, itlaf edlimesinden başka çözümü yok mu diyorum.
Aslında benim bu katliama engel olcak bi fikrim var
Sabahtan beri yazıyorum en büyük hayvan koruma hesaplarına dönen yok
Haluk levent e yazdım
Mustafa sarigule yazicam nasipse bide bi siyasi daha var hayvan sever ona da yazicam inşallah
Nedir?
Eğer gerçekten sende hayvan sever isen instagram a gel burdan paylaşmak istemiyorum
insanları da ormana bırakalım yaşasınlar hem ormanda köpek yok
Yav kardeşim boş polemik niye yapıyorsun benim niyetim burada belli bu adamlar ekonomik nedenlerden ötürü barınakta hayvan beslemek istemiyorlar alternatif çözüm arıyorum senin şu dediğinin kime ne faydası var şimdi
boş hayvanseverlik yapma burada sen hayvansever falan değilsin
kurt mu bu
Belgesellerde yaban hayatı yaşayan köpekler gösterilir. Bütün köpekler evcil değil. Türleri de öyle ayrı değil. Bildiğin köpek. Zaten mezolotik çağda evcilleştirilmeden önce yaban hayatı yaşamıyorlar mıydı?
yaşamıyordu çoğu labaratuvar ürünü zaten
ayrıca onların ismi yaban köpeği aynı şey değil
kedi de doğada yaşayabiliyor o zaman kaplan var o da kedi değil mi salalım ormana
Cins köpekler öyle şu normal sokak köpekleri melez değil. Melez olanlardan da süs köpeği gibi küçük boy köpekler yaşayamaz onlar da sokakta değil zaten
sokakta var öyle çok
sosis köpeği gibi olan var mesela burada
Senin çözümün nedir barınak ve kısırlaştırma diyorum ben
sadece kısırlaştırma barınak yeterli değil ordakilerede güvenmiyorum
Çözüm
yüksek maaşla hayvanseverleri oraya geçirsinler büyük alan sağlasınlar suri afgan katil sapık besleyeceğimize para oraya gitsin
Yüksek maaşa gerek yok denetim olsun tamam. Ki zaten kamuda tasarruf varken yüksek maaşla istihdam yapmazlar adamlar düz memur bile almıyor
maaşa gerek var insanların işi gücü var nasıl uğraşacak o zaman hayvanla
Bunu yapan meslek olarak yapacak zaten. Türkiye'nin yarısı asgari ücretle çalışıyor. İstihdam kapısı açsınlar çalışan çok çıkar. Mevzu çalışan yok değil. Mevzu denetimin olmaması barınakları devlet denetleyecek sen adamın keyfine bırakırsan adam iş yapmaz bu her yerde böyle
o yüzden hayvanseverler çalışıcak zaten
hayvan sevmeyen niye barınakta çalışsın
Gönüllü olarak dahi istihdam edebilirler hayvanseverleri vardiyalı olarak paylaştırırlar yav çözmek isteseler çözerler. Şimdi biz de tek adam olduğundan o ne derse o oluyor baska yollar tıkanıyor
onların tek derdi yabancıları beslemek zaten