Hayvanlara yaklaşırken önce onların hizasına inin mümkün olduğunca sizi kendine yakın konumda görmeli, Sakin bir ses tonuyla konuşun çünkü kulakları bize göre daha detaylı ve hassas, Direk sevmek yerine önce elinizi yavaşca uzatıp koklamasına izin verin çünkü çoğu hayvan koklayarak kimlik analizi yapar ve sizi kaydeder elinizi kokladıktan sonra zaten kendini size dokunduracaktır, 4 bacaklı kedi köpek gibi hayvanlarda karın bölgesi onların mahremidir ilk etaplarda karınlarına dokunmayın yoksa ufak bir uyarı alabilirsiniz 🙂 Bir kedi veya köpek için güven kazanmanın en basit yöntemi onun yiyebileceği bir şeyi ona göstererek temiz bir yere bırakıp geri adımlarla uzaklaşıp yere yakın şekilde çömelip onu izlemektir bıraktığınızı yedikten sonra aslında ona yardım etmek istediğinizi anlayacaktır.
Kesinlikle sevgiyle yaklaşmalısın onların sevgiye şok ihtiyacı var. Onu bütün kötülüklerden korumalısın onlarsız hayatın Tatı bile yok. Sağlık bakımından ilgini eksik etme lütfen ihtiyaçları var hepsine. Onlara saygı göster merhamet göster.
Köpekler hakkında konuşmak istiyorum. İlk köpeğimi sahiplendiğim zaman bana köpeklerle direkt olarak göz teması kurmamam gerektiğini, göz teması kurulduğunda korkuya neden olabilecek veyahut da tehdit olarak beni görüp bana saldırabileceği söylendi. Öncelikle ben köpeğe doğru avuç içlerimi uzattım kokladı. Kokladıktan sonra böyle hafifçe bir gözlerimin içine baktım. Ben hiç hareket etmedim. Direkt elimi başını okşamaya çalışırsam korkabilirdi. Çünkü köpekler ani hareketlerden korkan varlıklardır. Bir süre elimi kokladıktan sonra kuyruğunu salladı, gözlerime baktı. Böyle istiyormuş, benimle tanışıyormuş gibi. Ondan sonra boynu altını hafifçe okşadim Okşadıktan sonra benimle temas kurdu. Ona orada mama verdim. Mama verdikten sonra zaten bana alıştı. Yani hayvanlar hissedebiliyorlar zaten birinin onu sevip sevmediğini ve önemli olan hayvanlarla insanlar arasındaki güven bağını kurabilmek.
Sevgi ve merhametle, onu korkutmadan, asla sert dokunmadan. Dokunuşun dahi yumuşak olmalı, bazen kendisini sevmeye kalkan insanları kendisine vuracak zannedip korkuyorlar 🥺
Yoo ben ayakta duruyorum kıyafetime tırmanıp üstüme çıkıyo hatta bazen başörtümede tırmanıyo. Kafamın üstüne oturuyo. Keyfi çatarsa seveyim diye göbeğinide açıyo
Yok ya mahallenin bütün kedileri bizim evin önünde bi kaçına bebekliğinden beri bakıyoz 5 tanede yeni gelmiş nerden geldiler bilmiyom. Olan benim bebeklerime oldu
Valla enson 5 ay önce bi tane sokak kedisi ( bizimkiler değil başka bir sokağın kedisi ) elimi fena kanattı. 1.2 gün bekledim ölcemmi diye ama bisey olmadı 😂😂