Sanırım ücretli ama çok fazla değildir. Evcil hayvanın varsa mutlaka yaptır. Günümüzde bir ev kedisinin kuduz olma olasılığı çok düşüktür fakat yine de yaptırmakta fayda var. Eğer kendin için soruyorsan aşıyı, kedi ya da köpek tarafından ısırldığında veya tırmalandığında herhangi bir devlet hastanesine gidip ücretsiz yaptırabilirsin
Kuduz hayvan ilk aşamada kendini belli etmez, daha sonra gergin ve saldırgan bir tutum içinde olur. Ağzından salyalar akmaya başlar köpüklü köpüklü. Zaten bir kaç gün içinde de ölür.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
olur sen onu nerden duydun kedilerden kuduz kapabilir insan
Bütün memeli hayvanlara kuduz virüsü bulaşabilir. Tabii kedi de doğal olarak kuduz olabilir.
Oluyor ama köpekler kadar yaygın değil.
Aşısı ücretli mi
Sanırım ücretli ama çok fazla değildir. Evcil hayvanın varsa mutlaka yaptır. Günümüzde bir ev kedisinin kuduz olma olasılığı çok düşüktür fakat yine de yaptırmakta fayda var.
Eğer kendin için soruyorsan aşıyı, kedi ya da köpek tarafından ısırldığında veya tırmalandığında herhangi bir devlet hastanesine gidip ücretsiz yaptırabilirsin
Kendim için sordum
Birkaç gün gecti
Kendin için ücretsiz
Kedi mi ısırdı?
700 tl diyor İnternete ama o kadar yok benim
Devlet hastanesinde bedava
Evet kilolu bir kedi kendini de sevdirdi kuduz olanlar zayıf olurmuş huzursuz oldukları için kendini sevdirmezmis ne kadar doğru bilmiyorum
Kuduz hayvan ilk aşamada kendini belli etmez, daha sonra gergin ve saldırgan bir tutum içinde olur. Ağzından salyalar akmaya başlar köpüklü köpüklü. Zaten bir kaç gün içinde de ölür.
Cuma gününden beri hayatta sanırım daha öncesi de olabilir
Kendini sevdirdi kucağıma almak isterken oldu
O zaman kuduz değil.
Nasıl anladiniz
Cuma gününden buyana o kedi ölürdü.
Cuma günü oldu birkaç gün oldu hastaneye gitmedim gitsem faydası olur mu
Bugun 4. gün, ateş, gerginlik, su görünce korkma vs. var mı sende?
Pazar banyo yaptım gergin değilim burnum tıkalı biraz
Bence sen her ihtimale karşı acil servise git, durumunu söyle. Aşı ücretsiz
Emin misiniz umarım öyledir
Eminim, arkadaşımı köpek ısırmıştı. O 700 tl yazan hayvanlar için, veteriner yapıyor. Hiç mi hastaneye gitmedin?
Evcil hayvanım yok kendim için de gitmedim bilmiyorum
Bu zorunlu bir ihtiyaç. Bazı aile hekimliklerinde bile kuduz aşısı var. Eğer yoksa Acil'e git. Bedava, Bedava, Bedava...
Teşekkür ederim
Rica ederim, gönlünü de ferah tut. Genelde köy gibi yerlerde kuduz görülüyor. En son 2010 da görülmüş kuduz vakası.
İyi günler, geçmiş olsun.
Vahşi hayvanların olduğu yerlerde sanırım 2010 daki köpek ten dolayı mi
Evet, genelde vahşi hayvan geliyor köpeği ısırıyor, o köpekte insanı ısırıyor öyle oluyor. Eskiden çok olurmuş bu vakalar ama artık çok çok az.
:) çok teşekkür ederim
Rica ederim 😊