Kendisi çok akıllıydı Babacık, aşkım, birtanem, rüzgar, benim adım rüzgar ben minik bir kuşum gibi kelimeleri söylemeyi öğrenmişti 2 yaşındaydı.
Son günlerde hasta gibiydi sürekli uyuyordu tüylerini kabartıyordu kendisine ilaç veriyordum bir kaç gündür biraz toparlamıştı ama dün akşam baktım kafesin dibinde halsiz duruyor avcuma aldım titriyordu bir kaç dakika içinde öldü. 😥
İnsan aile fertlerinden birini kaybetmiş gibi üzülüyor. Doğduğundan 40 gün sonra arkadaşımdan almıştım kendisini yavruluktan büyütmüştüm eğitmiştim.
Diğer kuşlarım sağlıklı ama ona ne oldu bilmiyorum. Yaşadığım şehirde kuşlardan anlayan bir veteriner de yok maalesef.
Bizimkinin kafesi kocaman yemi suyu oyuncakları gaga taşı salıncağı her şeyi var. Kafesinin kapısı sabah akşam açık kalır kendisi hiç çıkmaz oyuncaklarıyla oynar şarkı söyleye söyelye akşama kadar. Ben gelip elime alınca anca çıkar dışarda oynar. Kafesi ferah ve eğlenceliyse yeterince de ilgi verirseniz sıkıntı olmuyo.
Kuş alıyosan pisliğine katlanman gerekiyo çünkü insanlar muhabbet kuşlarını çok kolay zannediyo. Kedi köpek bakamayan kuş alıyo. Ama aslında çok dışkılıyo çok tüy döküyo. Ben hem tiksinmiyorum hem temizliğiyle ilgilenebiliyorum o yüzden sorun olmuyo.
Evet evet kuş bakmak zaten aşırı keyifli ve kedi köpeğe kıyasla kolay. Kastetmek istediğim bakımı aşırı kolay sanıldığı için sorumluluk alamayan insanlar alıyo ya da ebeveynler aşırı küçük çocuklarına alıyolar ve kuş için eziyet gibi bi hayat oluyo.
Ben sevmiyorum ya annemin var bi sürü kirada olunca kedi besleyemiyorum diye gittim kuş aldım o günden beri kuş hastası oldu onu kaçırdı ağlaya ağlaya bi kaldı onun yerine tutacak aynı renkten kuş aldı sonra çifleştirdi falan ama sabahın köründe uyandırıyolar
Tatlılar evet iki kuşum var sabahtan akşama kadar kafesleri açık istedikleri gibi geziyorlar çok seviyorum onları ama bir daha kuş bakar mıyım sanmıyorum
Dünyanin en masum canlısı bence bir muhabbet kuşum vardı onunla cok guzel vakit gecirdim benimle olduģu 4 sene boyunca hayatim mukemmeldi birlikte yemek yiyorduk birlikte oyun oynuyordum birlikte odevimi yapiyordum birlikte uyuyorduk kafesinde çok durmazdı ve ucmayı ve omzuma konmayı severdi ondan sonra baska kuş alasım gelmiyor hic biri onun kadar essiz ve tatlis olamaz.
Kendim zaten ornitolojik çalışmalar yapıyorum. Kuşlar olmasa bu dünya çekilmez. Müthiş hayvanlar. Tek sorun kafese kapatmak. Pet olarak alınacaksa kafes yerine teleklerini biraz traşlayıp uçuşunu kısıtlamak daha mantıklı.
Valla kuş türlerinden en sevdiğim keklik. Uçamıyorlar yakalaması kolay oluyor. Bıldırcın da öyle. Izgarası da güzel oluyor eti çok lezzetlidir bu tür kuşların
Bizim muhabbet kuşlarımız vardı çok severdim çok defa kuş baktık en son Alanya'da yazlıkta kalırken kedi saldırdı öldü ondan sonra da almadık çok üzülmüştüm
Görünüşleri falan çok hoşta, evin içinde her yere pisliyorlar ve kafesleri vb 2-3 günde bir temizlenmediğinde iğrenç kokuyor :) ben şahsen kendi evimde bakmayı tercih etmem