Muhabbet kuşum öldü. Bu üzüntüden nasıl kurtulabilirim?

Mavişim dişi kuşum öldü. Ölüm anı çok zor ve sancılı oldu. Sırf dışkı muayenesinden anlamadığım için yavrum can verdi. Veterinere götürdüm ama o da bir şey anlamadı. Anlamadı diyorum çünkü kendi ağızlarıyla söylüyorlar bunu. "Uzmanlık alanımız değil" diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Hayvanlar sadece kedi ve köpekten ibaret değil ki? Mavişimin ölüm anı gözümden çıkmıyor. Yavrum kurtar beni der gibi bana baktı. Abartmıyorum. Eğer muhabbet kuşlarıyla sürekli konuşursanız yavaş yavaş insani davranma özelliklerine sahip olabiliyorlar. Sadece dertlerini anlatamıyorlar. Kuşların derdini anlamak için tüy ve dışkı gözlemi yapmak gerekiyor. Herhangi bir değişiklik size çok şey anlatıyor. Lanet olsun benim bilgim gıttı. Bu yüzden yavrum, kardeşim öldü. Kuşu olanlara sesleniyor. Kuşun dışkısı ilk yaptığı anda siyahsa hemen destek alın. Veterinere uçun. Eğer dışkı yeşilse BURAYA DİKKAT (Kuruduğu zamanda siyaha dönmeyip YEŞİL KALIYORSA) bunu mutlaka önemseyin. Ben bir halt ettim. Vicdan azabından ölüyorum. Sizin başınız yanmasın.

Ben bir kuş için vicdan azabı çekiyorum. Millet savaşta ölüyor ya da birbirini öldürüyor. ALLAH insanoğluna akıl vermiş. İnsanlarda bu aklı kullanabilir İnşaAllah. Can vermek zor. Can vereni izlemek ve bir şey yapamamak da ölmekten zor. Hoşçakalın. Bu arada kardeşim maviş için dua eder misiniz cennete buluşalım.