Aşı ve kısırlaştırma yaptırmak istemiyorum sonuçta hiçbir canlının üremesini durdurmaya hakkım yok kısırlaştırma cerrahi işlem gerektiriyormus aşı da hormonlu 9ay kaldı bizde salicam ama kıyamıyorum bebeklerine de bakamam açıkçası napabilirim Geçici olarak kızgınlığıni yatıştırıyorum kuyruk sokumunu baskılayarak ay gulsemmi aglasammi bilemedim:)
Kedim kızgınlığa girdi, sizce onu doğasına salmam mı gerekiyor artık?
Hamile kalıp sokak sokak gezecek, yemek bulamayacak, sıcak bir yer arayacak, insanlar tarafından kovalancak, doğuracak ve yavrularını ne ile besleyecek?
Evde büyüyen bir hayvanı sokağa terk etmek günah değil mi?
Kediyi eve almadan önce karar verecektin, doğurmasını isteyip yavrulara bakamayacaksan eve almayacaktın.
Kedilerde insanlar gibi duygular yok, yavruları doğurduktan üç sonra beslemeyi bırakır ve terk eder.
Kısırlaştırma işlemi kedinin sağlığı için daha iyi. Doğum yapan sokak kedisi maksimum 4-5 yıl yaşar, kısır kedi ise 12 yıldan fazla.
Kaç kedi kısırlaştırdım, üretim için kullanılan ve sonradan terk edilen kedi baktım.
Kesin bir şekilde doğum yapan kedinin sağlıklı olmadığını gördüm.
Hadi erkek olsa tamam da dişi kedi bırakılmaz ki heba olur sokaklarda hamile hamile. Zaten hamileliğin kapında geri ağlar. Doğada yaşamış olsaydı hadi neyse. Ayrıca sen onu eve alarak zaten doğasına müdahale etmiş oldun kısırlaştırmak zorundasın evdeki kediyi kısırlaştırmak ona iyiliktir. Sokakta yaşayana müdahale edilmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kediler rızık bulmakta zorlanıyor. Sen bir kediyi eve almakla onu rızık arama zahmetinden kurtarıyorsun. Bunun karşılığında da kısırlaştırmak en tabii hakkın. Kediye sorma imkanın olsaydı o da bunu kabul ederdi diye düşünüyorum. Kısırlaştırılmış bir erkek, bir dişi kedi besleyebilirsin. Arkadaşsız kalmasın.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kısırlaştırma işlemini emin değilim içimden gelmiyor cerrahi işlem old için buldum bi kedi ona ama bebeklerine bakamam ciddden ayy off 😅