Sahiplenmek istiyoruz ama vebalinden de korkuyorum. Nasıl yapsam karar veremiyorum.

Sahiplenmek istiyoruz ama vebalinden de korkuyorum. Nasıl yapsam karar veremiyorum.
Evde kedi bulunması benim çok hoşuma gidiyor :) Özellikle yalnız kişiler için çok iyi bir dost oluyorlar. Özellikle alındığında yavru ise onun gelişimine yakından sahip olmak gerçekten çok eğlenceli.

Evde kedi beslemek bazı durumlarda koku yapabilir. Tabii bu tamamen senin bakımına bağlı. 🐱 Kedinin tuvaletini düzenli temizlersen ve ona iyi bakım sağlarsan koku minimuma indirilebilir. Ayrıca kaliteli kedi kumu da mucizeler yaratabilir.🌟 Biraz özenle kedinin varlığı evdeki huzuru artırırken kokuyu sorun olmaktan çıkaracaktır :) Biraz çaba gerektiriyor ama bence değer! 🏡💖
her şey olur. Bildigim kadariyla onu da yetistirmek gerekiyor.
Ilacları var. Sampuani var. Kolay iş değil.
Aklima bizim isyerenin her kösesine işeyen sokak kedisi geldi.
Disari da baktigimiz bir sokak kedisi vardi. Gece gunduz hic farketmez isyerine girer karnini doyurur, suyunu icer, kendini sevdirir, her yeri gezer tozar cikar giderdi.2 yil da bir kere isedigini gormedik. Kokusunu duymadik.
Sonra bunun pesinden baska bir kedi daha gelmis isyerine gece vakti. Gelen kedi erkek kediymis. Bu gelen erkek kedi isaretlemek amacli isyerinin en ücra koselerine kadar işemis. Koltuklarin, masalarin ayaklari, koliler, kapilarin altlari falan.
Her neyse o kedi sidiginin kokusu neredeyse bir yil oldu hala gitmedi.
Ayy öğkk ben pimpirikli insanım ağlarım valla
Kokudan bayilmazsan aglayabilirsin 🙂
O kadar mı yaa😕
Evettt.
Erkek kediyse ilerideki sürede kızışmış zamanı gelince eve kötü kokular bırakır, çekyat ve koltuk kenarlarının kelimenin tam anlamıyla a... kor , eve tırmalama tahtası alsan bile o canının istediği yeri tırmalar, tüy dökmek evet heryer tüy içinde kalır bunun icin yapışkanlı bantlar var ama faydası sınırlı kokusuz kedi kumu ve kumluğu diye satılan her şey yalan bunları göz önüne alarak sahiplen çünkü daha önce bakmadıysan muhtemelen aldıktan bir süre sonra ya başkasına ya da sokağa bırakacaksın o yüzden iyi düşün taşın derim
Onu yapamam işte vicdanım ağır basar dolayısıyla ince eleyip sık dokuyorum
Tüy dökme sorunu oluyor maalesef türe göre de değişiyor.
Düzenli taranması lazım.
Tuvaleti sık sık temizlenmeli koku olmaması için.
Kısırlaştırma şart yoksa eve işaret bırakabilir.
Kedi beslemek öyle süs eşyası almaya benzemez. Kedi denen şey bebek gibi bakım ister uğraştırır.
Kendinden emin değilsen bir hayvanın yaşamını zulme çevirme alıp da sokağa atma birine verme.
Bu soruyu laf olsun diye sormadım zaten
Cevap
7Cevap
Koku yapmaz hayır
Bakıyomusun
Evimin bahçesi olsa, bakarım.
Ama evin içinde gerçekten sorun oluyor.
Ben balık bakmıştım, akvaryumda, inanılmaz şekilde havayı etkiliyor.
Yok artık en kötü balık alırım sıpaya diyordum kokuyomu oda ya
Koku ve tüy dökme ırkına, yaşına ve cinsiyetinr göre değişir. Tüy oluyor elbette. Vaktinde kısırlaştırma yapılırsa koku da en aza iniyor. Kumunu sürekli temiz tutarsan koku da olmaz.
Erkeğede dişiyede kısırlaştırma yapılıyor mu?
Evet. Ergenliğe girmeden yapılırsa daha iyi. Kızgınlık döneminde özellikle dişiler koku salgılarlar.
çok tüy döker bebek kediler fazla dökmez ama sonrasında zaten hızlı büyür ve aşırı tüy döker
Valla 2 tane yavru aldik nese kaynagi oldu hic dusunme
Kokunun önüne geçemezsin bence ve tüyün ama kalan zevki bambaşka kedinin. Sirnasmasi sana yakın durması vs😊
Ben arkamı toplayamıyorum ona vakit ayıramam
Balıkları eline alıp sevemezsin kızartıp yersin ancak 😄
Cüce keçileei seviyorum ben atlasın zıplasın şımarsın😄
Bahçem olsa gerçekten alırım o keçilerden ama eve hapsedilmezler onlar çok tatlı değiller mi yaa
Dün bi videoda gördüm evde bebekle oynuyorlardı
Hep duam.. Allah belki günün birinde bizim için de bir sürpriz hazırlıyordur bilemeyiz..
Olur öyle yaparım hazıra konarım😌
Kardeşim baktı zamanında mis gibi evi banyosu ne yaparsa yapsın koktu hiç tavsiye etmiyorum
kedi severim ama evde değil :D
Hiç beslemediğim için bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?