+1 yılHayatımda ki en anlamlı ve zamanımı gerçekten dolu dolu geçirdiğimi hissettiğim şeydi. Hiç bir anlamım olmadığını düşündüğüm zamanlarda yetişmiştir bana. Öyle dolu dolu, değerli ve anlamlı bir bağı başka kimseyle yaşamamışımdır. Gerçekten insana tüm duyguları yaşatıyor. Mutluluğu, sevgiyi, aşkı, heyecanı, korkuyu, neşeyi, huzuru..
Ben bakarken ona hiç zorlanmadım. Zaten kendi yemeğimi suyumu hep kendim hazırlayan biriyim. Rahat bıraksam o da öyle. Gider avlar bir şeyler getirir eli boş dönmez eve. Ama bunu istemediğimiz için kaliteli markaların kuru mamalarını tercih ediyoruz. Kendi gıdalarımızdan ve bazen yaş mamalardan veriyoruz. Fasulye yemeğini seviyor. Domates, patates, süt ve yumurta ise yasak. Bazı kedileri zehirleyebiliyor. Kusuyorlar sonra. Bir defa yaşadım. Ama taze fasulyeyi severek yiyor. Salçasız yapıyorum.
Onunla sıkılmak imkansız zaten. Çok zeki. Sürekli yeni şeyler buluyor. Oyunlar oynarken mesela, tekrara düşersen eğer bu sefer onun canı sıkılıyor ve ayaklarına sarıyor. Yaratıcı olmazsan ceza yiyor kısaca. Karşılıklı bizim her şeyimiz. Bazen ben onu, bazen o beni kovalar.
Tuvalet ise çok basit. En geç haftada bir kumunu değiştiriyorum. Ne zaman tuvaleti gelse gider yapar gelir.
Düzenli veterine kontrolleri var. O da hemen evimizin yanına açıldı bir tane. Eskiden daha uzaktaydı yeri. Yürürdüm baya. Şimdi çok yakınımda. Bir zorluğunu görmedim kısaca. Ama hasta olursa o zaman baya ilgilenmek gerekiyor. Ben onu apartmanın bir köşesinde bulmuştum. Daha gözleri bile yeni açılmış, fare kadarken. Annesi ölmüş veya terketmiş onu. Öksüzdü. İşte öyle bakması çok zordu. Biberonla beslemek gerekiyordu. Gözüne her gün damlasını damlatmak, pomadla silmek her şeyi sterilize etmek gerekiyordu. Öyle bakmak çok zor. Yetişkin bir kediye bakmak ise çok kolay. Hatta bırakın o size baksın. Gayet zekiler.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Veterinerlik diploması olan biri olarak kişisel fikrim kedilerin ev hayvanı olmadığı yönünde.
Köpekler evrim süreçlerini insana odaklı geçirdikleri için insan ile köpek arasında görünmez bir bağ vardır. Kedi ise böyle değildir. Demek istediğim kediniz sizi sürüsünün elemanı olarak görür ve ona göre davranırken köpek sizin sürünüzün parçasıdır. En sorunlu köpek doğru eğitimle sosyal hayata adapte edilebilirken kedi başına buyruktur. Karar sizin06 Yorumla
Soran+1 yılAnnem bir hevesle aldı valla.
Soran+1 yılNapsak bilemedim.
Soran+1 yılBurada yazsanız? Neden DM?
Soran+1 yılYani aldık kediyi artık. Geri dönüşü yok ki.
+1 yılÇok zor. Her kedi bir olmuyor. Bizimki erkek kedi olduğu halde iki kere ameliyat ettirdik kısırlaştırabilmek için. İnmemiş testisi vardı. Evin her yerine çiş yapma alışkanlığı oluştu sonradan. Bir ton eşyayı çöpe atmak zorunda kaldım. Sinir krizleri geçire geçire baktım iki sene. Şahsen artık kimseye tavsiye etmiyorum.
08 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya. Kediye göre değişiyor o zaman. Odamın kapısını kapamayı unutmuşum içeri girmiş ama inşallah zarar vermemiştir bir şeylere...
- +1 yıl
Anestezi sonrası tuvaletini kaçırabiliyor. Sık sık kusuyor evin her yerine tüy yumağı olduğundan. Gece gündüz uyku kavramı yok zaten, canı nasıl isterse. İshal olsa poposu boklu kalıyor, her şeyi kirletiyor. Kabız olsa kanıyor, ayrı mesele. Enfeksiyon kapsa kliniksiz, ilaçsız düzelmiyor. Yine kusma, ishal. Gecen gündüzüne karışıyor evde hasta çocuk varmış gibi. Mama tutturana kadar anan ağlıyor. Her mamayı beğenmez, her mama iyi gelmez. Kimi ishal eder, kimi kabız eder, kimi kusturur. Strese girer tonla tüy döker. Evde alerjisi olmayan adam kalmaz. Gözünün içinden bile tüy çıkarırsın yeri gelir. Çocuklu evse zaten hiç bahsetmek dahi istemiyorum. Kısaca Allah sabır versin bizlere...
Soran+1 yılHay Allah. E tabi onlar da hastalananiliyor. Bebek gibi bakıma muhtaçlar ama onun dışında herhangi bir zararları oluyor mu eşyalara eğer sağlıklılarsa?
- +1 yıl
Eşyalara hele hiç deme. Biz yeni evlendik, bir kedi alalım dedik. İki senede evde yeni eşya diye bir şey kalmadı. Perdeler, koltuklar pert.
Soran+1 yılValla aldık artık ne yapalım geri mi verelim annem kabul eder mi bilmiyorum. Elektronik aletlere zarar verdiği oldu mu peki?
- +1 yıl
Elektroniklerde de şarj aletleri gibi ince kabloları koparıyor
Soran+1 yılHay Allah usluysa yapmama ihtimali var değil mi sokağa atamam hayvanı. :D Odamın kapısını açık unutunca girmiş oraya ama bilgisayara bir şey yapmamıştır inşallah.
- +1 yıl
Valla bilmiyorum. Ben hiç daha o kadar uslu kedi görmedim 😅
+1 yılKedi bakmak tabiki kolay değil. Kolay diyen kedisine bakmıyordur. Etrafın kum olması sorununa kapalı tuvalet kullanabilirsin ona ait bir köşe ayarlayıp düzenli supurursen sıkıntı olmas. Birde özel paspaslari oluyor çıkınca patilerinde kalan kum oraya düşüyor onlardan alabilirsin. Kedi bakmak çocuk bakmak ile aynı şey
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
- Evcil Hayvanlar konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet biraz zordur
00 Yorumla Hayatımda yaptığım için en çok mutlu olduğum şey iki kediye bakmak. Gerçekten çocuğum olsa bu kadar sevebilirim. Eğer kedileri bebeklikten alırsanız, gerçekten bebek gibi olacaklardır evdeki eşyaları gözünüzün çok görmemesi lazım. Benim bütün tüllerim perdelerim çöp oldu. Kaç kulaklık ve kaç şarj aleti çöpe attık bilmiyorum. Günlük olarak yemek ve sularını takip edip vermeniz gerekecek. Tuvaletlerini de 2 günde bir ya da hergün temizlemek gerek. Önüne kum paspası koyarsanız bir yere dağılmaz kumlar. Onun dışında her zaman sevgiye ihtiyaçları var. Ayrıca veterinerler masraflı bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Ek olarak vitamin, malt vs vs birçok şey kullanabilirsiniz. Bana göre asla zor değil ama kişiden kişiye değişir.
47 Yorumla
Soran+1 yılVitamin ve malt şart mı? Paspası araştıracağım.
- +1 yıl
Maltı ben şart olarak görüyorum, yoksa tüylerini yuttukları için kendilerini temizlerken kusuyorlar midelerinde tüy topağı birikince. Kedilerime iki aylıktan beri malt veririm. Gimcat kullanıyorum ama çok daha uygun fiyatlılarda var araştırırsanız. Bugüne kadar hiç kusma sorunu yaşamadık. Vitaminler şart değil sağlıksal sorun olmadığı, veteriner söylemediği sürece.
Soran+1 yılKesin kusuyorlar mı peki?
Soran+1 yılTamam onu da araştırayım.
+1 yılZor değil. Her gün yemeğini tazelemen.
Tabağına mama koyman gerekiyor.
Kumunu temizlemen gerekiyor. Her hafta da kumunu yenilersen fena olmaz. Günün çoğu saatini uyumakla geçiriyorlar zaten. Arada bir oynamak, onları sevmek okşamak, onlarla konuşmak gerekiyor.
Başka uğraştırıcı tarafı yok.
10 Yorumla
+1 yılzor mu desem kolay mı desem bilemedim çünkü bu kediye bağlı bir şey benim kedim aşırı sakindir ve insan severdir kedimle ilgili hiç sorun yaşamadım perde yolma, kabloları sökme, eşyalara zarar verme vb. bir tek yavruyken sorun yaşamıştım yatağa işiyordu ama onun da psikolojik bir şey olduğunu öğrendik ve artık işemiyor onun dışında her gün yemini suyunu kontrol edeceksin kumunu temizleyeceksin paspas koyarsan altına her gün orayı süpürmekle uğraşmazsın malt falan verip oynayıp seveceksin bu kadar ama arkadaşımın kedisi ona çok çektiriyor mesela dediğim gibi kediden kediye çok değişiyor
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılBir kedim ve bir köpeğim var en bakımı kolay kedidir çıkmaz mamasını suyunu verirsin okadar. Köpegin sorumluluğu birazdaha ağır oluyor günde en az 1:2 defa dışarı çıkartmak gerekiyor çok yalnız kalınca havlıyor vss. O yüzden kediinin bakımı daha kolaydır
00 Yorumla
+1 yılcok buyuk sorumluluklar isteyen bir is. o yukun altina girebilirsen dunyada tarifi olmayan hisleri yasamak gibi geri donusleri var. her gun kum kabi temizlenecek, su ve mama yenilenecek, malt verilecek, taranacak, oyun oynatilacak. bunlarin hepsi max 1 saat falan suruyor bu arada. kendinizden eminseniz sahiplenin ve dunyada cenneti yasayin.
00 Yorumla
+1 yılKum paspasları var. Bizde kullanıyoruz. Birde zaten günde bir kez öyle haldur huldur kum oluyor onu da süpürüyorum. Annen böyle yapmasın. Onlarında duyguları var :(
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki malt gerekiyor mu tüylerini mi kusuyorlar?
- +1 yıl
Evet ondan her gün düzenli olarak yedirmek lazım. Eğer çok üşenirim dersen kedi çimleri de var alternatif olarak. Ama maltı severek yiyor genelde kediler
+1 yılEvet zor. Tüm sorumluluk benim derler ama hayvanın dilinden bile anlamazlar bütün gün peşimde miyavlayıp duruyor ben ise yeni diktirdiğim perdelerin üzerine tırmanmasının sinirini ona yansıtamıyorum bile 🥲
00 Yorumla
+1 yılyavru kediyse gerçekten çok zor. aynı bebek gibi oluyorlar. geceleri uyanırlar oyun oynamak isterler uyutmazlar sizi. eğer bunlar sorun değil diyorsan gerisi kolay zaten
00 Yorumla
+1 yılkedi bakılması en kolay canlıdır
mama veteriner ve aşıları bir de tuvalet ihtiyacı karşılandığında bakılabilir
tabi gerekli olan ilgi de eksik edilmemelidir00 YorumlaBir noktadan sonra onlar senin evladın gibi oluyor. Hiç bi insana evladına bakmak zor gelir mi? Öyle çok seviyorsun ki hiçbir şey gözüne zor gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılYa bak önceden kurs alır gibi bilgilenmek iyi baya zor çünkü. Kafana esip alma sıkıntı olur. Sokaklardakilere mama ver daha rahat.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem aldı.
+1 yılBenim kedim 3 yaşında tekir kısır erkek ama uslu bir kedi. Hiçbir şeyi yere atmaz, bans kumunu temizlemek zor gelmiyor oyun oynamayı da seviyorum ki ben kediden çok korkan biriydim. Mama bütçem dahilinde en iyisini almaya çalışıyorum. Annem kaç ay istemedi şimdi yakışıklı oğlum diye seviyor. Kalbinizde sevgi ve merhamet varsa zor değil çünkü saf sevgi. İnş mutlu olursunuz birlikte.
00 YorumlaKum muhabbeti biraz can sıkıcı evet ama bence dünyanın en güzel şeyi kedi bakmak 😍 çok tatlılar. Kumu falan takamıyorsun o tatlılığından dolayı
00 Yorumla
+1 yılO sorumluluğu alabiliyorsan, ihmal etmeyeceksen, bir oyuncak yerine koyup bıkıp sıkılmayacaksan bence zor olmamalı.
00 Yorumla
+1 yılBir kedi bakmak hiç bakmamış biri için zor olabilir. Ama seviyorsan onu zor gelmez hiçbir şey.
00 YorumlaYoooo eve saliyosun takılıyor o kafasına göre bir bakmışsın her yer dağılmış 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılHah o dağılma kısmı sıkıntı işte
+1 yılSeviyorsan hayir. Ama bebek gibi ilgilencen. Veteriner mama tuvalet
07 Yorumla
Soran+1 yılPeki çok zaman alıyor mu ilgilenmek böyle şeylerle?
- +1 yıl
Yani tabiki aksamdan ise gitmeden hazırlıyorum
Soran+1 yılMama su koymak kum temizlemek 15 dk süpürge günde 40 dk olsa 1 saat gider. Aşı 2 saat desek zaten 1 defa oluyor. Böyle hesap yaptım kabataslak ama doğru mu? :D
- +1 yıl
Tatilinde kedi al veteriner isleri. Eve alıştırma bunlar. Sonra zamanla oturur mama kabi , su, tuvalet kalir. Kısırlaştırma ameliyatida çipte var
Soran+1 yılEve alıştırma derken? Anlamadım valla. Evde duruyor ama.
- +1 yıl
Evi koklayarak beynine kodlar. Bazi yerleri kesfeder. Meraklilar
Soran+1 yılPeki nerede tutmak gerek kediyi?
Ablacığım balkona koyun ya da banyoya koyun kum kabını
Kum kabını etrafa dağıtmıyacak paspasları bile var gariplerin
Bir hevesle aldınız yazık bırakmayın
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem aldı getirdi.
Bence bakarken zorlukları yokta, ölünce üzüntüsü kötü etkiliyor, üzüntüsü zor veriyor.
10 YorumlaBirazcık zorluğu olsa da genel olarak kedi bakmak çok iyi gelen bir şey.
00 Yorumla
+1 yılKedi bakmak evliliğe benziyor, ilk başta eğlenceli, sonrası zorunlu ızdırap.
00 YorumlaZor olsada kedi severler herşeyine katlanır..
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılzor. başta çok sorumluluk ister. koltuklarınının köşelerin iiçine eder. aşıları, mamaları, tüyleri vs.. yazın tek bırakıp biyere 2 gnden fazla gidemezsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben de kedileri çok severim almak istedim ahan da bunları duyunca vazgeçtim. ben yine uzaktan uzaktan platonikten seviyim
01 Yorumla
Soran+1 yılAnnem aldı :D
Benim için zor olmadı ama tamamen ev kedisi olarak yetistirmedim belki de bu yüzden.
00 Yorumla
+1 yılbana gore bakimi zor degil ama uzun yol/tatil icin falan sıkıntı oluyo
00 Yorumla6 senedir kedi bakıyorum tüy dökmesi dışında bir sıkıntı yaşamadım
00 Yorumla- Evcil Hayvanlar konusunda 597 cevap paylaştı.
u +1 yılTuvalet eğitimi olsun gerisi kolay duzenli aşılarını takip et
00 Yorumla Aslında evde teksen değil ama seni evde darlıcak biri varsa ya etraf kirlendi yok söyle böyle zor gelir zamanla kediye bağlanıosun çocugun gibi oluyor kolay gelir umursamazsın bazı şeyleri
00 YorumlaHayır zor değil sadece seninde onunda alışma süreci var. bi süre sonra kedi evinize, sizde kedinize alışacaksınız :)
12 Yorumla
Soran+1 yılBakımı ve ilgilenmesi zor mu?
- +1 yıl
Bakımı kedi alışana kadar biraz zor gelebilir ama ilgi zaten kendisi size kendini sevdirir. Tüm gün evde yokum tek başına bekler akşam gelirim biraz oynarım uyur hemen :) bakımına gelince klasik şeyler her sabah mama su katarsın ücreti de makul fiyat akşamları kum temizlersin, bi kere veterinere götür kimlik çıkar seni yönlendirir aşı traş gibi şeyler için
Kum için kedi paspasi alsana
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir şey mi var? Araştırayım.
+1 yılZor olsa gerek
00 YorumlaEvet zorlukları var tabii
00 Yorumla
+1 yılYoo zor değil masraflı olabiliyo ama.
00 Yorumla
+1 yılOyyy hayır nesi zor olsun 🤤😍
00 YorumlaAğzı var 👅👅 yok
00 Yorumla
+1 yılBana gore degil boyle seyler ya
00 Yorumla
+1 yılDegil , cok guzel birsey🤗
00 YorumlaTabiki zor soru mu bu
00 YorumlaKöpekden daha kolay...
20 Yorumlaköle olmaya hazır ol :D
00 Yorumla
+1 yılkedi sevmem